Nyheter

Nytt bälte på spel när Tyson Fury möter Oleksandr Usyk

Oleksandr Usyk Tyson Fury

Efter mycket om och men kommer Tyson Fury möta Oleksandr Usyk i maj. Nu visar Turki Alalshikh upp ett nytt bälte inför matchen.

Tyson Fury och Oleksandr Usyk äger rum i maj

Den ursprungliga tanken var att Fury och Usyk skulle sätta sina respektive bälten på spel i mitten av februari. Boxningsmatchen var inbokad som huvudmatch på en gala i Saudiarabien. Fury tvingades dock dra sig ur drabbningen efter att ett sår öppnades upp över ögat under en sparringssession. Engelsmannen, som senast kommer rån en vinst via delat domslut mot Francis Ngannou, bad alla inblandade parter om ursäkt för incidenten.

Under ett avsnitt av Ariel Helwanis The MMA Hour deltog Fury, Usyk och Saudiarabiens Alalshikh. Där offentliggjordes det att boxningsmatchen bokats in på nytt. Det nya datumet är lördagen den 18:e maj. Eventet går fortfarande under namnet Ring Of Fire. Enligt uppgifter kommer en fajter som, eventuellt, drar sig ur matchen den här gången vara tvungen att betala 10 miljoner amerikanska dollar till sin motståndare som straff.

De matcher som bokats in till det ursprungliga eventet förväntas äga rum på galan i maj istället. Däribland Sveriges Robin Safar. Han förväntas möta Rysslands Sergey ”Krusher” Kovalev.

Nyligen visade den ovannämnda Alalshikh upp ytterligare ett bälte som kommer stå på spel i samband med galan. Kolla in hur det bältet ser ut i länken nedan.

Föregående artikel

Badou Jack siktar på en fjärde VM-titel

Nästa artikel

Allt inför UFC Vegas 86 med Jack Hermansson

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök