20 June, 2024
Speltips

Odds och speltips inför hajpade galan Battle of Botnia 10 i Luleå

Av

Alexander Clausson

06/06/2024
Fernando Flores

På lördag smäller det i Luleå. Battle of Botnia 10 går av stapeln och är fyllt med båda etablerade fajters och framtidsnamn. Kolla in odds och speltips i artikeln.

Fernando Flores toppar Battle of Botnia 10

Battle of Botnia har på kort tid lyckats återetablera sig som en av landets största och mest inflytelserika organisation. Att det Norrlandsbaserade gänget tog hem ’Årets Organisation 2023’ är ett bevis på det.

Under lördagen är det dags igen och eventet äger rum på Lulå Energi Arena. I huvudmatchen väntar en drabbning mellan Sveriges Fernando Flores och Finlands Edward Walls. Utöver ytterligare sex proffsmatcher kommer publiken även bjudas på några amatördrabbningar där sportens framtida stjärnor har en chans att visa upp sina kunskaper. Bland annat kommer den tidigare brottaren Nova Bergman kliva in i buren framför hemmapubliken. Hon genomför sin MMA-debut och för motståndet kommer Lisa Domås från Västerås stå.

Tider och information om sändning

Dörrarna öppnar 17:00 och den första drabbningen drar igång 17:35. Galan kommer sluta cirka 22:30.

Eventets underkort kommer sändas på lokala nyhetssajter och huvudkortet kommer sändas på Aftonbladet Plus.

Battle of Botnia 10: Fullständigt matchkort

Huvudkort

Fjädervikt: Fernando ”El Toro” Flores vs Edward Walls
Weltervikt: Mattias Henriksson vs Daniel Karlsson
Stråvikt: Nina Back vs Adelasia Chilleri
Mellanvikt: Robin Enontekiö vs Brayan Aspegren
Fjädervikt: Raymond Johansson vs Saba Sozashvili
Lättvikt: Erik Wahrolen vs Fredrik Ljunglund

Underkort

Fjädervikt: Martin Corney vs Leevi Heino
Stråvikt: Astrid Vikgren vs Sara Nurmi (A-klass)
Banrtamvikt: Emma Schiöler vs Minttu Elg (A-klass)
Lättvikt: Manne Hampusson vs August Jacobsson (A-klass)
Stråvikt: Nova Bergman vs Lisa Domås (A-klass)
Lättvikt: Josef Berggren vs Israel Kobanghe (A-klass)

Nedan kan läsaren ta del av en fullständig genomgång av galans huvudkort. Samt tillhörande odds och speltips.

Fernando Flores (12-11-0) vs Edward Walls (12-9-0)

Odds

1.80

VS

Odds

1.90

Kimuras vinnare

Fernando Flores

Analys av matchen

Flores är en härdad veteran som sällan har tagit lätta matcher inne i buren. Han har inte sällan gått huvudmatch på galor mot unga supertalanger som därefter tagit sig vidare till större organisationer. Det har blivit en del förluster i Norrlandsfajterns karriär. Då bör man dock ta i beaktning att många av förlusterna har kommit mot namn som Tobias Harila (13-4-0), Alexander Lööf (6-1-0) och Felipe Lima (12-1-0). Fighters som idag är toppnamn i organisationer som Cage Warrior och OKTAGON MMA. Harila lyckades avsluta Flores. Någonting som knockoutartisterna Lööf och Lima inte lyckades med. Flores kommer senast från två raka vinster via avslut i första ronden Walls har mestadels hållit till på den regionala scenen i Finlands. Han hade dock en mindre lyckad session i Cage Warriors. Där åkte han på tre raka förluster. Walls kommer senast från en förlust via domslut. Vi kommer få se två svåravslutade fajters och ett domslut känns troligt. Flores är bra på att vinna ronder och kriga till sig vinsten i jämna matcher. Walls är lite tvärtom. Han har svårt att få ut det där lilla extra som gör att poängdomarna väljer ut honom som segrare i drabbningen.

Mattias Henriksson (2-1-0) vs Daniel Karlsson (3-2-0)

Odds

1.90

VS

Odds

1.80

Kimuras vinnare

Mattias Henriksson

Analys av matchen

Två fajters som har kommit ungefär lika långt i sina karriärer. Henriksson har dock mestadels hållit till på hemmaplan, medan Karlsson är lite mer berest. Efter en inledande förlust på Zone Pro League i Göteborg har Henriksson plockat hem två raka förluster under Battle of Botnias flagg. Senast kommer han från en seger via rear-naked choke i matchens andra rond. Då stod den tidigare landslagsmannen Tobias Söderberg (2-2-0) för motståndet. Karlsson kommer också senast från en vinst på Battle of Botnia. Finlands Mika Kuronen (4-7-0) besegrades via ground and pound i drabbningens första rond. Karlsson tycker om att stå och slå, men har haft det lite tuffare på kanvasen. Han har två förluster via submissions i sin karriär. Varav en kom i Cage Warriors. Ett möjligt scenario är att Henriksson kommer arbeta för att ta ner fajten till kanvasen, medan Karlsson vill stå och pricka. Vinner Henriksson via submission eller Karlsson via knockout?  Henrikssons hemmafördel kan komma att spela stor roll den här matchen.

Nina Back (1-1-0) vs Adelisa Chilleri (1-4-0)

Odds

1.55

VS

Odds

2.30

Kimuras vinnare

Nina Back

Analys av matchen

Nina Back är en meriterad landslagskvinna med både EM-silver och VM-silver i bagaget. Hon fick en första tuff matchning som professionell fajter i form av grappling-specialisten Josefine Modig (1-0-0). Den fajten förlorade hon också via en rear-naked choke i drabbningens första rond.  Hon följde dock upp förlusten med en egen vinst via rear-naked choke i första ronden. Detta när Indy Briar (0-4-0) stod för motståndet i samband med Battle of Botnia 8. Nu väntar en fajt mot Italiens Adelasia Chilleri. Hon har hållit till på den regionala scenen i Italien och har haft det tufft mot betydligt enklare motstånd än Back. På fem matcher har det endast blivit en vinst för italienskan. Back har mer erfarenhet mot tuffare motstånd. Hon är starkare än sin motståndare i samtliga discipliner och bör vara en större favorit än vad hon är inför lördagens match.

Robin Enontekiö (3-1-0) vs Brayan Aspegren (2-0-0)

Odds

1.65

VS

Odds

2.20

Kimuras vinnare

Robin Enontekiö

Analys av matchen

Knockoutartisten från Göteborg, Robin Enontekiö, tar sig an den obesegrade finländaren Brayan Aspegren. Enontekiö, som bärgade hem ett VM-silver under sin tid som amatör, har sett väldigt bra ut under den inledande delen av sin proffskarriär. I samband med sina tre första matcher hittade han tre raka avslut i första ronden. Senast kommer han dock från en förlust mot fransmannen Louis Laurent (2-2-0). Då var det istället Enontekiö som blev avslutad via slag i första ronden. Aspegen varvade vinster med förluster under sin tid som amatör, men har inlett proffskarriären med två raka vinster. Någon motståndare av Enontekiös kaliber har han dock inte ställs inför. Den sistnämnda har en fördel gentemot sin motståndare både när det kommer till striking och kamp på kanvasen.

Raymond Johansson (2-2-0) vs Saba Sozashvili (2-1-0)

Odds

1.70

VS

Odds

2.10

Kimuras vinnare

Raymond Johansson

Analys av matchen

Raymond Johansson hoppas på att studsa tillbaka till vinstkolumnen efter karriärens andra förlust. För motståndet står Georgiens Saba Sozashvili. Trots att Johansson förlorade mot Waltteri Häkkinen (4-1-0) i samband med sin senaste match visade han att han inte viker ner sig och kan hålla igång tempo och aggressivitet över tre ronder. Det finns mer i Johansson än krut i nävarna. Helgens motståndare är ingen Häkkinen, utan en relativt oerfaren fajter. Han har vunnit mot debutanter, men fick det tufft i sin senaste match så fort han ställdes mot en motståndare med ett par vinster under bältet. Undertecknad misstänker att Johansson kommer bli ett för tufft test för Sozashvili. Segern kommer via knockout eller ett tydligt domslut.

Erik Wahrolen (1-1-0) vs Fredrik Ljunglund (1-0-0)

Odds

1.80

VS

Odds

1.90

Kimuras vinnare

Erik Wahrolen

Analys av matchen

Grappling-specialisten Erik Wahrolen återvänder till buren efter en fajt som mestadels utspelade sig i en stående position. Under hans match mot Baysangur Makaev (5-1-0) i samband med Fight Club Rush 19 fick Wahrolen visa upp sina kunskaper i striking och stod upp förvånansvärt bra innan han blev avslut via en kroppsspark i drabbningens andra rond. Dessförrinnan tog han, ännu mer oväntat, hem sin första professionella match via en vacker knockout i första ronden mot Ibrahim Halil Milli (0-1-0). Blir det under lördagskvällen som vi kommer få se prov på Wahrolens grappling som proffsfajter för första gången? Så kan det mycket väl bli när Fredrik Ljunglund står för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern i sin professionella debut. Thaiboxaren Kevin Mickelsson (0-1-0) stod för motståndet. Segern kom dock inte utan motgångar. Ljunglund slocknade av ett slag signerat Mickelsson, innan han kämpade sig tillbaka till vinst via ground and pound. Wahrolen kan stå och slå på lika villkor som Ljunglund, men kommer ha ett övertag på kanvasen. Den förstnämnda är nog redo att visa upp sin grappling och drabbningen kan få ett slut innan matchen går till domslut.

Odds

VS

Odds

Analys av matchen

Odds

VS

Odds

Analys av matchen

Odds

VS

Odds

Analys av matchen

Odds

VS

Odds

Analys av matchen

Här kan du söka!

Sök