UFC

Odds och speltips inför Jack Hermansson mot Joe Pyfer

Jack Hermansson UFC

– Denna artikel är i samarbete med Unibet –

Natten till söndag, svensk tid, återvänder Jack Hermansson till buren under UFC Vegas 86. Ta del av speltips och odds i artikeln nedan.

Jack Hermansson vill tillbaka till vinstkolumnen

Veteranen från Uddevalla tar sig an den hajpade amerikanen Joe Pyfer, som är relativt ny i UFC. Hermansson har tillhört organisationen sedan 2016 och har gått 10-6-0 i organisationen. Han har gått 1-1, sett till sina två senaste matcher. Senast kommer han från en match mot Roman Dolidze. I den drabbningen blev svensken, som representerar Norge i UFC, avslutad via slag i matchens andra rond. Totalt sett står 35-åringen med ett MMA-facit som lyder 23-8-0.

Pyfer fick kontrakt med organisationen via sitt deltagande i Dana White’s Contender Series. Debuten ägde rum 2022 och sedan dess har amerikanen gått tre matcher. I samband med dessa tre fajter har han avslutat samtliga av sina motståndare. Två via slag och en via submission. Senast kommer Pyfer från en vinst över Abdul Razak Alhassan. Den fajten resulterade i en seger via arm triangle choke i drabbningens andra rond. 27-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 12-2-0.

Varför har UFC bokat in den här matchen?

Världens största organisation har ett nytt namn att hajpa upp. Pyfer är en avslutare som dessutom vet hur man marknadsför sig själv och en match. Efter ett par matcher mot relativt enkelt motstånd får han chansen mot en rankad motståndare. UFC väljer dock inte att ställa honom mot en ung fajter med ett par vinster i ryggen, utan mot en 35-årig Hermansson som har haft det tufft i buren under den senaste tiden.

UFC marknadsför Pyfer hårt och vill troligtvis se honom vinna i samband med helgens match.

Pyfer kommer kliva in i buren med gott självförtroende i ryggen. Hermansson har varit med tillräckligt länge och är, troligtvis, tillräckligt mentalt stark för att inte låta den senaste förlusten påverka psyket allt för mycket. ’The Joker’ har studsat tillbaka från förluster förr. Åldern börjar dock bli en viktig faktor att ha i åtanke. Efter 35 har man antagligen haft sina bästa år bakom sig. Hermansson stod för en svag insats i samband med sin senaste match, men man ska heller inte glömma att han gick till delat domslut mot Sean Strickland under 2022.

Jack Hermansson kommer få det tufft

Många har målat upp den kommande drabbningen som en grappler vs striker-matchning. Det är att förenkla det hela något, då både utövarna kan föra sig så väl ståendes och på marken. Pyfer kommer troligtvis kliva ut och svinga tidigt, vilket absolut kan ge resultat. Hermansson har ingen dålig haka, men har blivit avslutad via slag flera gånger. Och Pyfer slår riktigt hårt.

Hermanssons chans är att ta ner fajten till kanvasen tidigt. Han är kreativ på backen och kan hitta submissions som motståndarna inte ser komma. Pyfer förlitar sig mycket på rå styrka i sin grappling och med sina tre submissions och matcher i Fury Pro Grappling har han visat att han är farlig även på marken.

Oddsmakarna har fått till ganska rimliga vinnarodds inför helgens drabbning. Pyfer ger 1.37 gånger insatsen tillbaka för en rak seger och ett motsvarande spel på Hermansson ger 3.10 gånger pengarna tillbaka. Undertecknad ser dock inte att den här matchen kommer gå till domslut. Antingen hittar Pyfer ett tidigt avslut via slag, eller så hittar någon av utövarna en submission i samband med matchens första ronder. Ett avslut på under 2.5 ronder ger 1.71 gånger insatsen tillbaka.

Huvudkortet för UFC Vegas 86 drar igång 01:00, natten till söndag. Galan sänds på Viaplay.

Här kan läsaren ta del av Kimuras exklusiva intervju med Jack Hermansson och här kan läsaren ta del av vår exklusiva intervju med Joe Pyfer.

Slutsats

Joe Pyfer mot Jack Hermansson går under 2.5 ronder – 1.71 gånger insatsen tillbaka.

Föregående artikel

Sage Northcutt kritiserar ONE efter fiaskot med sekonderna

Nästa artikel

Kända MMA- och kampsportsstjärnor som spelar casino

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök