20 June, 2024
Nyheter

Odds och speltips – Jake Paul storfavorit mot Nate Diaz

Av

Alexander Clausson

05/08/2023
Jake Paul Vs Nate Diaz

 -Artikeln är skriven i samarbete med Unibet –

Natten till söndag äger boxningsmatchen mellan Jake Paul och Nate Diaz rum. Paul kommer senast från sin första förlust, men ställs nu återigen mot en tidigare toppfighter från MMA-scenen.

Jake Paul har hittat en guldgruva i tidigare UFC-fighters

Nattens gala, som sänds på DAZN från 23:00 på lördagskvällen, toppas av en match mellan Paul och Diaz. Paul har gått 6-1-0 inom professionell boxning. Det var dock först i samband med sin senaste match som han ställdes mot en riktig boxare i form av Tommy Fury. Den sistnämnda tog hem segern via delat domslut. Innan dess har Paul ställts mot andra kändisar, samt tidigare UFC-fighters. Mot den formen av motstånd har han lyckats riktigt bra.

Han har avslutat Ben Askren och Tyron Woodley, samt gått till domslut mot Andersson Silva. De senaste åren har det blivit uppenbart att MMA-striking och boxning är vitt åtskilda från varandra och att en MMA-utövare automatiskt har en stor nackdel, i en boxningsmatch, gentemot fighters som primärt tränar boxning. Paul använder sig också ofta av vikt till sin fördel, genom att utmana fighters som är mycket mindre än honom själv. Så är även fallet inför nattens match. Under UFC-karriären har Diaz tävlar i viktklasserna för 155 pounds och 170 pounds. Inför den kommande matchen har Paul och Diaz vägt in på 185 pounds.

Ett rakt vinnarspel på Paul ger 1.24 gånger insatsen tillbaka. Ironiskt nog ger ett vinnarspel på Diaz 4.20 gånger insatsen tillbaka. 420 är den internationella symbolen för cannabis. Ett av Diaz stora intressen i livet.

Undertecknad misstänker starkt att Paul kommer ta sig tillbaka till vinstkolumnen i natt. Han är för stor för Diaz och har har tränat och tävlat aktivt inom boxning under flera års tid. Den 38-åriga Diaz börjar dessutom bli till åren och den 26-åriga Paul börjar närma sig sin prime.

Jake Paul avslutar Nate Diaz – 1.67 gånger insatsen tillbaka. 

Amanda Serrano storfavorit

I del delade huvudmatchen väntar en fight mellan Amanda Serrano och Heather Hardy. Den sistnämnda har nyligen skrivit kontrakt med PFL MMA och kommer satsa på den sporten framöver. Hon har redan gått 2-0-1 inom MMA. När det kommer till boxning har Serrano dock radat upp ett matchfacit som lyder 44-2-0. Förlusterna har kommit mot Sveriges Frida Wallberg och Katie Taylor.

Hardy står med ett totalt boxningsfacit som lyder 24-2-0. Serrano och Hardy ställdes mot varandra redan 2019. Då tog Serrano hem segern via enhälligt domslut.

Serrano är en berättigad storfavorit inför nattens match och ett rakt vinnarspel ger endast 1.07 gånger insatsen tillbaka. Frågan är om drabbningen kommer sluta med ett domslut eller ett avslut? Utifrån deras senaste möte är Hardy en svår nöt att knäcka. Faktum är att Hardy aldrig har blivit avslutad i boxningsringen. 34-åriga Serrano befinner sig i slutet av sin boxningskarriär och lär knappast implementera någonting nytt i sitt game. Undertecknad tror på en repris av utövarnas tidigare möte.

Amanda Serrano besegrar Heather Hardy via domslut – 2.32 gånger insatsen tillbaka.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök