Spel och casino jämförelse

Oddsen på Alexander Gustafsson i UFC

Av

kimura

29/12/2021
Alexander Gustafsson på invägning

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är en av de största, om inte den största svenska kampsportsstjärnan genom alla tider. Här gör vi en djupdykning i oddsen som varit hittills i hans UFC-karriär.

Alexander Gustafsson avviker inte mycket från oddsen

”The Mauler” är den svensk som haft kontrakt längst med UFC och också den som gått flest matcher sedan debuten 2009. Under den tiden har han presterat rätt så i linje med oddsmakarnas gissningar. Spelar man på bettingsidor med paypal så har Alexander ofta varit ett ganska säkert kort. Det är faktiskt endast tre tillfällen som svensken avvikit från oddsen.

”The Mauler” har aldrig vunnit som underdog

Av sina 25 proffsmatcher har 34-åringen har gått 17 av dessa i UFC. Av dessa 17 matcher har Gustafsson stått som segrare tio gånger, och det är alltså tre av de sju förlusterna som gått mot vad oddsmakarna trott inför matchen. Nedan finner ni vilka matcher där utmanarna lyckats tämja ”The Mauler”.

1. Anthony Johnson på UFC on FOX 14: Gustafsson vs. Johnson

Det var i sin elfte UFC-match som Gustafsson första gången förlorade som favorit. Det var på hemmaplan i ett fullsatt Tele2-Arena där svensken föll mot Anthony ”Rumble” Johnson. Ett spel på amerikanen gav runt 3.5 gånger pengarna, relativt höga odds när man vet hur matchen slutade, men Gustafsson hade vid det här laget precis vunnit mot Jimi Manuwa, och dessförinnan haft sin legendariska batalj mot giganten Jon ”Bones” Jones.

2. Anthony Smith på UFC on ESPN+ 11: Gustafsson vs. Smith

I Gustafssons tredje match på svensk mark blev det också besvikelse för hemmafansen. Anthony Smith tog rygg på svensken efter ett misslyckat nedtagningsförsök och sen tog det inte lång tid innan amerikanen lyckats hitta ett avslutande grepp. Efter matchen lämande ”Mauler” handskarna i buren och berättade för ett fullsatt Globen att han går i pension. På presskonferensen efter galan passade han på att berätta för den samlade pressen om Khamzat ”Borz” Chimaev och att han hade höga förhoppningar på att den unge brottaren skulle kunna axla manteln.

3.  Fabricio Werdum på UFC on ESPN 14: Whittaker vs. Till

I återkomsten till buren valde Gustafsson att gå upp till tungvikten. Med odds på 1.33 stod svensken som måttlig favorit. Motståndet kom i form av den tidigare tungviktsmästaren Fabricio Werdum. Många trodde att detta skulle bli en lätt välkomstmatch till tungvikten då brassen sett slö och sliten ut i sin tidigare match mot Aleksei Oleinik. Men skenet bedrog och halvvägs in i den första ronden hade den tidigare BJJ-världsmästaren kopplat ett grepp om svenskens arm och med det så fastställdes svenskens längsta förlustsvit i karriären efter tre raka motgångar, alla på avslut via submission.

Oddsen har stämt 82% av gångerna

Gustafsson har tippats som favorit i 13 av 17 matcher, eller 76% av gångerna. I 82% av gångerna har oddsen stämt.

Störst favorit var han mot den blivande mästaren Jan Blachowicz där polacken hade odds på 6.05. Idag hade oddsen nog sett aningen annorlunda ut. Därefter kom ytterligare en seger mot den nuvarande mästaren Glover Teixeira, där ett spel på brassen gav fyra gånger pengarna.

Den gången svensken var som mest nederlagstippad var i det första mötet mot Jon Jones. Där gav vinst för svensken sju gånger pengarna, något som inte var långt ifrån att hända.

 

Funkar denna röstning?

  • ja 89%
  • Nej 11%

Antal röster 9

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök