Oezdemir: ”Gustafsson har redan haft två chanser på titeln”

Volkan Oezdemir 1

När mästaren Daniel Cormier höll en omröstning bland sina fans om vem han skulle möta härnäst var det Volkan Oezdemir som drog det längsta strået, framför förstarankade Alexander Gustafsson. Till ”BJ Penn Radio” förklarar schweizaren varför det är han som står på tur om en titelfight i lätt tungvikt:

I think it helped too because [Gustafsson] fought twice for the belt and he came really close. I understand how frustrating it was. They were split decisions and a lot of fans were booing the results. So he’s kind of the uncrowned king, I guess. But I think, he’s already had two chances to fight for the title, and now it’s my time. I have that momentum, and the division [needs] fresh blood.

Alexander blodig

Oezdemir berättade också att han har försökt få till en fight med Alexander Gustafsson utan att ha fått något svar, och att en fight med Daniel ”DC” därför passar honom perfekt just nu. DC har erbjudit den andrarankade Oezdemir en chans på titeln, men något datum för fighten är ännu inte satt.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

 

Det här inlägget postades i Alexander Gustafsson, Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Val Venis

  Gus vs Volkan i Stockholm, vinnaren möte DC… Dana, make it happen…

  • ds

   DC vs volkan är nästan klart? varför skulle de ändra.

   • Val Venis

    Jadu, varför vill man ha något spännande här i Sverige? Säg det….

    • ds

     De var ju i sverige i maj? ganska osannolikt att alex får main event igen i sitt hemland på sån kort tid, har jag fel? DC vs volkan är nästan klart för 219 i las vegas som årets sista kort.

     • Val Venis

      Får man drömma eller behöver man din tillåtelse för det?

     • Simon

      Gus vs volkan i Stockholm händer säkert någon gång i framtiden. Två europeiska fighters så pass nära i ranking bör mötas i Europa och Stockholm har ju visat att vi kan dra in publik.
      Men att köra detta som nästa match vore orimligt då det vore att låta divisionen bli ännu mer inaktiv fram tills dess då inget event i Sverige är planerat framöver och skulle det bli något nästa år blir det först sen vår eller tidig sommar , nästa titel match i LHW skulle ju bli först till sommaren eller hösten då i så fall

 • Simon

  Även fast jag tycker att volkan behöver ännu en seger innan titelmatch så är han i denna tunna division den som förtjänar nästa chans. Han har i sina tre matcher i ufc vunnit mot topp tio rankat motstånd och senast knockade han mannuwa som skulle ha varit på tur för en titelchans.
  Alex gjorde det jätte bra sist mot glover men har senaste tre åren endast vunnit mot två rankade motståndare och har två förluster som det som byggt upp hans status han har idag.
  Blir jätte glad om Alex får chansen igen och han har skakat om både DC och Jon Jones men det mest rättvisa är om volkan får chansen.
  Synd att mannuwa och Alex aldrig kommer mötas igen då det hade varit en perfekt match för Alex att ta sig till en titelmatch igen nu anser jag shougun som bästa matchningen ”helt sjukt i denna tunna division”.

  • Ric _Ohet

   Instämmer till fullo.

 • Kewken

  Svårt att argumentera mot Oezdemir här. Med det sagt så är han rankad tvåa efter bara tre matcher. Förvisso imponerande vinster, men det visar ju hur otroligt tunn divisionen är, sämre än på bra länge. Både Jbj och Rumble är borta, resten av topp 5 består av en inaktiv alex, efter det teixeira, manuwa och shogun som 3, 4 och 5. Åtminstone två av de tre sistnämnda (glover och shogun) är väl i slutet av sina karriärer känns det som. Vidöppet för Oezdemir, han är aktiv, jagar matcher och gör sig synlig i rak motsats till Alex som man knappt sett röken av. Behövs verkligen ruskas om lite i lätta tungvikten, och det känns som att Oezdemir är mannen för det jobbet.

  • Ric _Ohet

   Instämmer till fullo

  • Mike

   inte ett dugg svårt, gustavsson vann mot jbj trots att denne sannolikt var dopad t.o.m..

  • Smältarn

   Kanske beror det på att divisionen är tunn för att alla som vandrar runt med ”lätt tungvikt” i vikt, bantar ner sig till mellanvikt till invägningarna och går match där. Dom är för korta och fega för att utmana i lätt tungvikt, utom DC förstås!

 • HerrObjektiv

  Snacka om att en division är tunn när utmanare väljs ut genom uteslutningsmetoden

  • Simon

   Tyvärr så det ser ut

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Kör på sen får Alex möta vinnaren helt enkelt.

 • Styrbjörn

  Fan att inte Alex får matchen. Visst, det finns argument för varför Volkan ska få matchningen, de är nog tillräckliga också. Men jag vill se Alex få en till chans mot titeln och är det inte mot Jones så vill jag att det ska vara mot DC. Jag brukar förespråka objektivitet i MMA-frågor, så det här är ganska ologiskt. Men samtidigt är man en hycklare precis som alla andra. Man kan inte begära att svenskar ska vara objektiva när det kommer till sina landsmän, vill se titeln gå till Sverige och får jag välja vem som ska vara den första att ta titeln hit så är det banne mig Alex. Hoppas mot alla odds att något händer Volkan, typ att han blir poppad eller skadad (inte allvarligt utan i träning), helst så tidigt som möjligt, typ 1 vecka efter att campet har startat, så kan Alex hoppa in med fullt camp. Och så pommes till det med.

 • krang

  Oezdemir förtjänar titelmatch tycker jag, men LHW-divisionen är så extremt tunn just nu att jag har svårt att se vem Gustafsson skulle kunna tänkas möta under tiden.

  Det är nästan så man undrar varför någon/några av de större mellanviktarna inte söker lyckan i LHW då det numera inte krävs mer än 3 vinster för att få chans på bältet.

 • jocke e

  Volkans två senaste matcher ser så äckligt uppgjorda ut, speciellt matchen mot Cirkunov.. Han kommer bli så ägd utav DC sen är hans hype över.

  • Headown

   Ja, så kommer det med största sannolikhet att se ut.

Fler Alexander Gustafsson: