15 June, 2024
Nyheter

Oliver Axelsson – den svenska proffsfightern med tre vinster och avslut i år

Av

Alexander Clausson

16/06/2022
Oliver Axelsson 2

Jönköpingsfightern Oliver Axelsson har gjort sig ett namn på A-klasscenen i Sverige. Nu har 25-åringen skördat internationella framgångar som proffsfighter.

Oliver Axelsson: Hade redan bestämt mig för att åka till Thailand

Senaste gången vi såg Axelsson på svensk mark var i samband med Halmstadsgalan Wolf Fight Promotion 3. Då ställdes Axelsson mot hemmafightern Oskar Carlsson och tog hem segern via TKO, i matchens andra rond. Efter fighten hade 25-åringen möjlighet att gå fler drabbningar i Sverige, men Jönkipingssonen reste till Thailand istället. Någonting som Axelsson berättade om under en intervju med Kimura.

Jag hade velat gå proffsmatch länge, men chansen kom aldrig. När matchen i Halmstad dök upp så ville jag redan då gå proffs. Men en A-klassmatch på en fet gala är bättre än ingen match alls, så vi tackade ja. Vilket var bra för efter den matchen dök flera proffserbjudanden upp. Men då hade jag redan bokat och bestämt mig för Thailand. Träningen är grym här ute och MMA börjar bli större och större i Asien. Men det var inte anledning till att jag flyttade till Thailand. Jag behövde en förändring i mitt liv.

Under sin tid som A-klassfighter utgick Axelson från Kingpin Grappling Academy.

Oliver Axelsson 3

”MMA växer i Thailand”

I maj erbjöds Axelsson en proffsmatch på en gala i Phuket och svensken accepterade möjligheten. Petchsila Ali stod för motståndet och Axelsson tog hem segern via slag i matchens första rond. Tio dagar senare var det dags för nästa match och då tog Axelsson hem segern via en rear-naked choke. I juni klev Axelsson in i  buren som proffsfighter för en tredje gång och då tog svensken tog hem ytterligare en vinst via submission.

Axelsson delade med sig av sin upplevelse angående MMA-scenen i Thailand.

MMA växer i Thailand och i Phuket finns det flera stora och kända MMA-gym med folk från hela värden. Allt från nybörjare till atleter från UFC och ONE. Nivån är väl ganska mixad. Han jag mötte första matchen har 300 thaiboxning matcher i bagaget, och han jag mötte sist har 15-1 i amatör-MMA.

Efter tre matcher inom loppet av ett par månader kommer Axelsson fokusera på sin träning under sommaren. Därefter kommer vi möjligtvis få se svensken i ett mer väletablerat sammanhang.

Jag aldrig brytt mig speciellt mycket av mitt rekord, men 3-0 är en bra början till att försöka komma in i någon större organisation. Vill se hur långt jag kan gå. Älskar att fightas och så länge jag gör det kommer jag fortsätta. Nu ska jag ta några månader off från tävlandet. Tillbaka till gymmet och jobba på mina svagheter. Nästa match vill jag gå på någon mer etablerat gala eller organisation. Min coach har ett bra kontaktnät i Australien . Vi får se.

I Australien finns organisationer som Xtreme Fighting Championships och Eternal MMA. Den sistnämnda organisationen är under kontrakt med UFC Fight Pass.

Oliver Axelsson 1

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök