Oliver Enkamp förlorar

Oliver Enkamp åker på första Bellator-förlusten

Daniel Schälander

Oliver Enkamps (10-3) fina vinstsvit bryts på Bellator 272 efter en brottningsklinik av Kyle Crutchmer (8-1).

Oliver Enkamp förlorar på Bellator 272

Det blev en tuff kväll i Connecticut för svenska Oliver Enkamp. 30-åringens framfart i Bellators welterviktdivision stötte på hinder i form AKA-prospectet Kyle Crutchmer.

Amerikanen kontrollerade i stort sett hela matchen med tung brottning. Dock så fick han inte mycket offensivt uträttat och det var snarare Enkamp som stod för de offensiva försöken med flertalet låsförsök underifrån.

Det räckte dock inte för svensken som fick se sig besegrad efter att en enhällig domartrio sagt sitt efter matchen. Se matchreferat från matchen nedan

Matchrapporten från Enkamp vs. Crutchmer

Rond 1

Oliver inleder matchen med att hålla mitten och försöka hålla Chrutchmer på distans med hjälp av sparkar. Men det tar inte lång tid för AKA-adepten att söka nedtagningen. Enkamp jobbar sig upp snabbt men blir direkt nedtagen igen. Oliver attackerar underifrån med en kimura vilket öppnar upp en kort lucka men lyckas inte få ut något mer av det. Nu attackerar han från botten där hans söker en inverterad triangel med ungefär halva ronden kvar. Men amerikanen är fortsatt på topp. Nu attackerar Oliver med en giljotin men den är inte tillräckligt tight. Kyle Crutchmer har kontrollerat ronden men har knappt gjort någon skada. Oliver har fått iväg fler slag från botten än vad Kyle har.

Kyle avslutar på topp och träffar med en armbåge och ett lösare slag. Egentligen har Oliver gjort mer skada och hotat mer med submissions men domarna ser nog ändå detta som en vinst för Crutchmer.

Rond 2

Ungefär femton sekunder tar det innan Crutchmer går för, och säkrar, den första nedtagningen i den andra ronden. Enkamp attackerar återigen med en kimura och nu är det farligare för amerikanen. Men Crutchmer är väldigt stark och lyckas ta sig ur. Oliver jobbar bra från botten vilket tvingar Crutchmer att hela tiden jobba för att hålla svensken nere. Problemet är att Oliver inte lyckas hela vägen med att ta sig upp, fördelen är att Crutchmer inte får mycket utrymme att börja träffa med offensiva attacker. Crutchmer fortsätter mala ner svensken när gongången ljuder för den andra gången.

Rond 3

Något långsammare inledning i den tredje ronden där båda fortfarande hämtar andan efter de första två ronderna. Enkamp har lite mer utrymme att jobba med nu men skickar iväg en benspark som plockas av amerikanen och de två är tillbaka nere på marken igen. Nedtagning nummer 13 i ordningen. Med 30 sekunder kvar fortsätter Oliver fortfarande kämpa för att ta sig ur men Crutchmer är orubblig. Det är en väldigt tråkig prestation från Crutchmer men han gör tillräckligt för att ta hem vinsten. Slutstatistiken landar på 24 träffar för Enkamp och 28 för Crutchmer, detta trots att amerikanen har haft ett positionellt övertag i 90% av matchen.

Kyle Crutchmer vinner på enhälligt domslut (30-27, 30-37 och 30-27)

 

-1
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett
Colby Covington är bettingfavorit inför mötet med Jorge Masvidal. Dana White är inte förvånad.
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.