980x240-ohmbet

Om Kimura

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt inom mixed martial arts. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i Kimuras ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Allt material på Kimura.se är skyddat enligt lagen om upphovrätt. Citera oss gärna, men ange alltid källan.

Historik

”Gyaku ude-garami” är japanska för ”Kimura” och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för tillräckligt stor belastning för att antingen gå av eller hoppa ur led. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.
Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn. Videomaterialet utvecklades i rask takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyhetsrapportering krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå det blev en del av sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en omfattande fightertävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom ”Veckans Fighter”, klubbguider och de uppskattade Fighter-porträtten.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura började sköta organisationens TV-produktioner. Mängder av intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA.
2011 var Kimura.se etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till videomaterial. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser.  Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i Kimuras historia med en mängd produktioner och nyheter. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA-Panelen varje vecka med gäster som Reza Madadi, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Alexander Gustafsson, David Bielkheden och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas. Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.
Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt på gång som vi hoppas att våra läsare (du!) ska uppskatta.

© Kimura.se 2012

Bokmärk permalänk.
  • Rättsskiparen

    Söker efter vittnen till en synnerligen brutal gruppvåldtäkt som begicks för 5-6 år sedan på en MMA-fest i Sthlm på en då 18-årig tjej. Våldtäkten begicks av ett gäng namnkunniga MMA-utövare. Efteråt hotades tjejen till tystnad och söktes även upp efteråt av en av ”sportens” hedervärda representanter som underströk vikten av att hon fortsättningsvis höll käften om det inträffade. Händelsen förstörde tjejens liv totalt. Än i denna dag vågar hon inte namnge någon av de inblandade. Jag utlyser härmed en belöning på 100 000 kronor till den som lämnar upplysningar som leder till att kräken kan identifieras och oskadliggöras en gång för alla!

  • Josh

    Dags for uppdatering?