kimura ny design

Om oss

Jaser Davari

Allt material på Kimura.se som är producerat utav oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till källa:  www.Kimura.se. För tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten skicka ett mail till någon av oss. Här kan du läsa lite om oss, om vår historik och vilka vi är.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt med MMA (Mixed Martial Arts) som gemensam nämnare. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i sajtens ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Kimura är en professionell sida som drivs av fans för fans. Samtliga medarbetare har slaviskt följt sporten under en lång tid, och flera av oss har även jobbat på några av de andra, större sidorna som täcker kampsport i Sverige. Genom detta har vi blivit kunniga inom olika områden av den ständigt växande MMA-scenen. Och för att upprätthålla vår kännedom om sporten söker vi dagligen av världens största sidor, bloggar, professionella fighters privata hemsidor och de olika MMA-organisationernas officiella hemsidor.

Det långsiktiga målet med sajten är att expandera och samtidigt utveckla våra produktioner och vår redaktion. Vi vill leverera mer och bättre kunskap, information och videoproduktioner med MMA i fokus.

På Kimura.se är det alltid kvalitet framför kvantitet som gäller och vi skriver krönikor, gör reportage och intervjuer med stor passion för sporten. Vi reser till galor inom Sverige men också internationellt (främst UFC och Strikeforce) och försöker alltid ha utövarna, fansen och sportens bästa i fokus.


Vi som driver Kimura.se

Kaveh Sabeghi

Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

Jaser Davari

Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som står bakom expertisen när det kommer till videomaterialet.

När inte Jaser arbetar med Kimura.se så gör han jobb för två olika produktionsbolag och tränar BJJ på Hilti.

Jaser är en lugn och noggrann person som förenar sin passion för video med MMA. Han reser ofta till USA själv eller med andra och täcker sporten där eller följer några av de stora stjärnorna. Men inte nog med det skriver han också en hel del artiklar som gärna har en glimt i ögat. Kontakta Jaser om du har frågor om videoproduktionerna eller har idéer angående dom, men också rent allmänt om du har tankar eller frågor om Kimura.se.

Millad Salehivand – Reporter som älskar MMA och har fotografiskt minne. Just nu boende i Spanien.

Historik

Gyaku ude-garami är japanska för Kimura och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är sidans nyaste inslag.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura skulle sköta deras TV-produktion. Mängder av bejublade intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA. Paul och Millad har alltid varit de huvudsakliga reportrarna, även om andra redaktionsmedlemmar titt som tätt hoppat in framför kameran.

2011 var Kimura etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till rörligt material. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser. Simon Kölle lämnade MMAnytt.se för att bli Kimuras chefredaktör i slutet av april. Bland annat drog han snabbt igång det omfattande arbetet med fighterporträtt, en podcast med Deniz Lindgren och mycket annat. Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i mannaminne med en mängd produktioner och nyheter som saknade motstycke i Sverige. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA Panelen varje vecka i en proffessionell studio i Stockholm dit vi bjudit in gäster som Reza Madadi, Ilir Latifi, George Sallfeldt, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Jonathan Westin (som också börjat blogga på Kimura!), Andreas Michael, Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden, Nico Musoke och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas! Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.

Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt i pipeline.

© www.Kimura.se

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj inför Covington vs Usman: 14x pengarna – få vinsten cash & omsättningsfritt

kimura

På lördag äger årets sista PPV-gala rum i Las Vegas, där vi har en ”hatmatch” i welterviktsklassen mellan Colby Covington och Kamaru Usman. inför den matchen har vi på Kimura.se en superfin kampanj tillsammans med William Hill.

William Hill har boostat oddset för en TKO/KO-vinst för både Usman och Covington till hela 14x pengarna! Det innebär att om ni spelar 200kr på den fighter som ni tror kommer vinna via TKO, kommer ni kamma hem 2800kr, CASH & OMSÄTTNINGSFRITT!

TILL KAMPANJ


Gör såhär för att ta del av denna kampanj:

 1. Registrera dig för kampanjen på William Hill  via denna länk eller gröna knappen nedan.
 2. Gör en insättning på minst 200kr
 3. Lägg ett spel på 200kr på antingen Usman  (använd bonuskoden: usman14) eller Covington (använd bonuskoden: covington14)
 4. KLART!
 5.  Vinner ni på ert spel så får ni vinsten HELT UTAN OMSÄTTNINGSKRAV.
 • OBS! Endast länkarna via denna sida gäller för kampanjen. Om länken inte funkar, stäng av ADBLOCKER!

TILL KAMPANJ


Villkor:

 • Kampanjen gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Minsta summa för att ta del av kampanjen är 200kr
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • William Hills allmänna regler och villkor för kampanjen gäller
 • Kampanjerna ersätter den ordinarie välkomstbonusen
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson vs Anton Turkalj AKFC 3

AKFC 3: Alexander Gustafssons comeback – Matchkort och Tider

Ralph Nordahl

Denna onsdag kommer vi få se Alexander ’The Mauler’ Gustafsson återvända till mattan när han möter den obesegrade talangen Anton Turkalj i no gi-grappling. AK Fighting Championship 3 äger rum i Göteborg i The Theatre.

Den trefaldigade titelutmanaren Gustafsson (18-6) lade MMA-handskarna på hyllan i juni efter förlusten mot Anthony Smith vid UFC Sverige via rear-naked-choke.  UFC:s VD Dana White förväntar sig att svensken kommer återvända till oktagonen i framtiden men vi får i vilket fall se honom grapplas denna gala.

Onsdagens gala kommer att ha ett blandat innehåll när det kommer till kampsport. Till exempel får vi se tidigare svenska boxningsvärldsmästaren Mikaela Lauren möta Paty  Ramirez.

Vi får även se flera MMA-profiler som Zvonimir Kralj, Sahil Siraj och Cornelia Holm fightas samt Muay Thai-stjärnan Sanny Dahlbeck göra comeback mot Jonte Larsson.

Ni kan köpa biljetter till galan hos Showtic för 645 kr. Galan drar igång på allvar kl 17.30 men arenan öppnar sina dörrar kl 16.30 där flera av galans fighters kommer vara på plats för mingel innan matcherna drar igång.

AKFC 3 kommer att kunna ses live på Afronbladet Plus.

Nedan kan ni se matchkortet för galan:

Alexander Gustafsson vs Anton Turkalj AKFC 3

Innan dessa matcher kommer vi även bjudas på en amatörboxningsmatch klockan 17.20.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Tränaren: Fansen kommer se den gamla Conor McGregor på UFC 246

Karl Johansson

Den irländske stjärnan och den forne dubbelmästaren Conor McGregor återvänder för ett nytt möte under UFC 246 i januari, där han möter Donald Cerrone i huvudmatchen. I en intervju med ’Eurobash’ berättar hans boxningstränare Owen Roddy att man inför matchen har påbörjat en annorlunda förberedelse än tidigare.

We’re in camp now, so it’s go time. The one thing Conor has been constantly doing is working on his strength and conditioning – he’s constantly staying in shape and he’s constantly eating clean – and you can see that straight off the bat. Now it’s time for us to execute a game plan and go in and do it on the night. I’m very excited to be back working with him, and I’m very excited that he’s back fighting in the UFC.

McGregor gick senast match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober förra året, där han förlorade via submission i den fjärde ronden. Roddy berättar att man gjort stora justeringar i McGregors träning och förberedelse.

The last camp was just a bit sporadic. We didn’t know what time we were training at. Sometimes it was very late at night, sometimes it was early in the morning and nobody really knew. Even though we were making all of these sessions, I don’t think that’s good for you when he doesn’t even know what time he’s going to train at, just doing it off feel. For the past couple of months, it’s been very regimented.

We’re training at 11 and 7 every day. We’re doing strength and conditioning, whether it’s in the morning or evening, and then doing a technical session and it’s perfect. And you can see that he’s reaping the benefits and rewards already from that. He’s in tip-top shape and now we’re just focusing on the game plan – coming up with a good game plan and going in and executing it.

Roddy känner att McGregor nu är tillbaka med att göra det han verkligen brinner för.

I think it’s great seeing Conor back enjoying what he’s doing, that’s the more important thing for me, for everybody and for Conor. You can see it in him – he’s enjoying it. I don’t know, he’s had a crazy couple of years man…I don’t know how he copes…nobody knows how he deals with what he deals with because there is so much…I can only imagine. He has so many businesses; I’m running my own business here and it’s 24/7. He’s got businesses that are worth millions and he’s got so much going, it’s chaotic I’d say.

Now he’s after sorting everything out and he’s back doing what he loves to do. I think when you start to see some footage of him training, he starts to do his interviews and he starts building the fight, you’re going to see the old Conor back… I can see that already. When people see that, they’re going to say, ‘That’s the Conor we fell in love with.’ He has that hunger again. A hungry, dedicated and motivated Conor McGregor is a scary dude.

Hur tror ni att det kommer att gå för McGregor i matchen mot Cerrone under UFC 246?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

John McCarthy försvarar stoppet mellan Overeem vs Rozenstruik

Karl Johansson

Den gångna helgen möttes tungviktarna Alistair Overeem och Jairzinho Rozenstruik under UFC:s gala i Washington D.C., där Overeem förlorade via knockout. Den holländske fightern träffades av ett rejält slag över vänster sida av munnen som klöv itu hans överläpp.

Domaren Dan Miragliotta bröt matchen vid 4:56 i den femte ronden när Overeem föll till mattan av slaget. Rozenstruik fortsatte inte att slå mot Overeem, utan valde istället gå ifrån i tron att han redan segrat. Vissa menar att Miragliotta därför stoppade mötet för tidigt.

I podcasten ’Weighing In’ deltog UFC-domaren John McCarthy i en intervju med Josh Thomson, där han frågades hur han såg på stoppet.

I have no problem with the actual stoppage. And the reason why is what happened with the actual stoppage is that when Alistair Overeem popped up, when you saw him pop up what did he do? He stumbles over and that’s when Dan called it. The problem if you’re going to look and say is there a problem with the stoppage? Yes, there kind of was, and I don’t want to pick on Dan in this at all.

This is one of those, it’s so hard to be Dan in that situation and for people to understand what is going through his mind right there because he comes in when Jairzinho hits Alistair and when Alistair goes down, Dan is coming in and he’s trying to pass over the spacing of those two guys. And he’s trying to see because he’s looking at Alistair, he’s not looking at Jairzinho and Jairzinho stops and Dan comes into him, and his hands touch Jairzinho, and that basically tells Jairzinho, ‘Oh that’s the referee,’ and he puts his hands up and he starts walking away. Dan had not called the fight.

McCarthy menar att Overeem hade svårt att stå ordentligt, vilket gjorde att Miragliotta inte kände att han stoppat matchen för tidigt.

I was really glad honestly that Alistair didn’t just pop up and stand there. There was that stumble because that gave Dan the ability to say, ‘I’m not going to let you go on in the fight.’ But he could have because he knew the 10-second clapper went off, so he is counting down in his head, he knows there are only five seconds left in this round when he calls the fight, so he’s calling it based on the safety of Alistair Overeem. A lot of people aren’t going to like it. I don’t have a problem with it.

Håller ni med McCarthy om det han säger?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Max Holloway skulle vilja möta Floyd Mayweather i boxning

Anton

Tidigare idag kom det ut att UFC-fjäderviktaren Bryce Mitchell (12-0) skulle vilja möta boxningslegendaren Floyd ”Money” Mayweather (50-0, 27 KOs) i ringen. Nu har ännu en UFC-fighter anslutit sig till den tillsynes ständigt växande skaran av utmanare till Mayweather. Fjäderviktsmästaren Max ”Blessed” Holloway (21-4) kommenterade nyligen om hans tankar kring det strålkastarljus som kastats på Floyd av MMA-eliten den senaste tiden.

En match mot Mayweather på Holloways checklista

I en intervju med TMZ Sports inför UFC 245 fick Holloway frågan om han skulle vara intresserad av att ta sig an ”Money” Mayweather i boxningsringen. Holloway svarade att för tillfället är han fokuserad på sitt uppkommande titelförsvar mot Alexander Volkanovski (20-1) till helgen. Dock klargjorde han att det definitivt finns ett intresse hos honom att möta den forne boxningsmästaren.

We’ll see what happens. First thing’s first, I got a big, important fight. But I would love to do that (boxa mot Mayweather). He’s one of the best guys ever to do that, and to share the boxing ring with him, that’d be a checklist thing for sure.

Om Holloway får se sig själv i ringen mot den obesegrade Mayweather återstår att se. Framför sig har amerikanen först och främst en match mot den australiensiske titelutmanaren Volkanovski. Stora matcher mot respekterat motstånd som Mayweather är dock inget nytt för ”Blessed”. I sina tre senaste matcher i UFC har han spridit ut sig över två viktklasser och mött Brian Ortega (14-1, 1 NC), Dustin Poirier (25-1, 1 NC) och Frankie Edgar (23-7, 1 NC). Med en förlust på sina senaste femton matcher har Holloway gjort sig ett namn inom organisationen. Många anser att han tagit över manteln som den bästa fjäderviktaren genom tiderna från forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-5). Detta om något skulle kunna vara en lockelse för Mayweather.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Urijah Faber: UFC 245 kan bli min sista match

Karl Johansson

Under UFC 245 kommer Urijah Faber att återvända för en match mot Petr Yan, vilket kan bli hans sista i karriären. Tidigare ryktades det att Faber gått i pension igen, men svarade sedan att detta inte alls stämde.

Han har tidigare gått i pension en gång men återvände i somras, där han knockade Ricky Simon under UFC Sacramento. Faber känner nu att han även kommer att vinna via knockout i den kommande matchen.

Det här berättade Faber via ’theScore’:

You know, I’ve been watching a little bit of tape on Yan. He’s known as a striker but he’s got a very well-rounded game. He mixes together precision striking with some Hail Mary danger shots. And he’s not afraid to get on the ground and mix it up. I think it’s going to be a real skill fight all the way around.

I don’t foresee him fatiguing and breaking, I don’t see me fatiguing and breaking. It’s going to be about who can get the positions where they can dominate. I feel like there are some things that I’m better than him at and there are maybe a few things that he’s better at than me. I think I’m going to best him. Getting the upset because I feel like there’s a lot of hype behind the guy. I just think it’ll be a wild fight. I see probably a finish. If not, we’ll go to war for three rounds.

Faber känner att det finns mycket talang i bantamvikten och att känner att det här kan bli hans sista match, men han är alltid öppen för en titelmatch.

Dana said, ‘Look, with you in the picture. It’s [Jose] Aldo vs. [Marlon] Moraes. [Cory] Sandhagen vs. Frankie [Edgar]. It’s you vs. Yan.’ I imagine whoever the highest-clouted guy is that wins. There will kind of be a lineup from there.

But there’s also Dominick Cruz coming back soon. That guy is always a force to be reckoned with. Cody Garbrandt is on the comeback. We got TJ [Dillashaw] sitting there trying to figure out the next little way to get ahead. There’s a lot of guys out there. This could be win, lose or draw my last fight. I don’t know but I’ll always make myself available. I’ll be looking for the title fight.

Tror ni att helgens match kan bli Fabers sista? Hur tror ni att den kommer att sluta?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bryce Mitchell utmanar Floyd Mayweather

Anton

Två år har passerat sedan Floyd Mayweather (50-0, 27 KOs) och Conor McGregor (21-4) mötte varandra i boxningsringen. Sedan dess har Mayweather varit ett väl omnämnt namn i UFC. Flertalet fighters inom organisationen har uttryckt en önskan att möta den obesegrade forne boxningsmästaren i ringen. Det har även ryktats om möjligheten för en MMA-match för Floyd, något han själv har bidragit till genom bland annat en video på sig själv i en MMA-bur. Nu har fjäderviktaren Bryce ”Thug Nasty” Mitchell (12-0) kommit ut med att han vill boxas mot Mayweather. I en intervju med den prominente sportjournalisten Ariel Helwani diskuterade Mitchell sina tankar om ”Money” Mayweather.

En aggressiv Mitchell utmanar Mayweather

I sin intervju håller Mitchell inte tillbaka med orden. Han hänvisar bland annat till en intervju Mayweather höll för tio år sedan i vilken han påstod att MMA var för vita män som inte kan boxas. Detta uttalande tycks ha burit en effekt på Mitchell som släpper lös en tirad av svordomar och glåpord riktade mot boxningslegendaren. Bland annat kritiserar han Mayweather för att vara feg och tråkig i sin kampstil.

There is one person I’ll call out real quick and that is Floyd Mayweather. He’s talking about he’s wanting to box some MMA fighter and you know I watched some interview of his probably 10 years ago and its pissed me off ever since. He said that MMA is for white dudes who can’t box. That is what he said word for word. I’ll box him. He is talking about he wants to come over and box a UFC fighter, I’ll beat his ass. That is all I got to say about him. He thinks I’m scared of him for a minute, he fights like a bitch. He runs, he’s scared, I’ve never gone into a fight in my life trying to win on points, never. When I go into the cage I fight to kill someone. Floyd Mayweather, he fights like a bitch. He runs, he point-fights the whole fight, most of his fights are boring. If he wants a real fight, it’s right here, it’s right here buddy. I’ll kick your ass.

Mitchell rundar av sin utläggning om hans åsikter om Mayweather med att säga att han kommer slå Floyd så hårt att han kommer kunna läsa en bok. Mitchell tycks basera den här ganska underliga förolämpningen på Conor McGregors uttalande inför hans boxningsmatch med Mayweather, där McGregor påstod att hans motståndare inte var läskunnig.

You know how hard I’ll hit Floyd Mayweather? I’ll hit Floyd so damn hard he’ll wake up and be able to read a book. That’s how hard I’ll hit him. His brain will be so scrambled from my hands he’ll wake up and be able to read. The doctors there going to think it is a miracle that this fuckig idiot can read. That’s how hard I’ll hit Floyd Mayweather. He can fuck right off. If he wants a boxing match, this stupid white guy will box him.

Bryce Mitchell

Bryce Mitchell är obesegrad i sin karriär och har för tillfället tre segrar i organisationen. Mitchell kom in i UFC via ”The Ultimate Fighter”, ett realityprogram på TV där fighters kunde gå en tävling i turneringsform för att slåss om ett UFC-kontrakt. Mitchell vann sin säsong i TUF och saknar i dagsläget en rankning inom organisationens fjäderviktsdivision.

Att Bryce Mitchell kommer gå en boxningsmatch mot Floyd Mayweather verkar i dagsläget högst otroligt. Mitchell gick en match nu i helgen mot Matt Sayles (8-3) vilken han vann i första ronden via submission. För Floyd framöver diskuteras det planer med UFCs president Dana White, och det ryktas även om att han kommer gå ytterligare boxningsmatcher nästa år. Vad som kommer av utmaningen från Mitchell återstår dock att se

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

AKFC 3: Hamza Bougamza accepterar match fem timmar innan invägningen

Alexander Clausson

Hamza Bougamza räddade under tisdagen en av matcherna inför morgondagens AK Fighting Championship 3, i Göteborg. Endast fem timmar innan den officiella invägningen skulle äga rum accepterade Bougamza matchen mot Partilles Binh Son Le, som ursprungligen var tänkt att ställas mot Davud Idibekov.

Skulle gått match på AKFC 2

Organisationen meddelade det sena inhoppet via sina sociala medier.

This just happened 👀 Hamza Bougamza steps in 5 hours before the weigh-ins to fight Bellator fighter Binh Son Le!!!

Under organisationens senaste gala, i Solnahallen den 16 november, var det Bougmaza som tvingades dra sig ur sin match efter ett tävlingsförbud från eventets läkare. Via Bougamzas ’instagram’-konto.

Har väldigt dåliga nyheter de blir tyvärr ingen match för mig nu på lördag, läkaren stoppar mig från att fightas efter att jag fått halsfluss och käkar antibiotika.. har varit sängliggande 4 dagar och mått dåligt,känner mig maktlös och väldigt nere just nu, har tränat väldigt hårt för de här och va beredd och fightas med lite små skador men när det kommer till hälsan så kommer hälsan före allt.. ber om ursäkt till alla fans som köpt biljetter och till alla som supportar och visar kärlek genom den här svåra tiden.. respekt till min motståndare som tränat på denna nivå vet att det är jobbigt de vi går igenom på träningarna varje dag.. såg verkligen fram emot o komma tillbaka till Sverige och fightas för hemma publik men. Jag tror att gud har en annan plan för mig. Kärlek och respekt💛🙏🏽

Bougamza meddelade under kvällen att invägningen var avklarad och passade även på att hälsa sina följare att de kommer ses i ’The theatre’, på Gothia Towers, under morgondagen. Via Bougamzas ’instagram’-konto.

Invägning klar dags o käka sen ses vi i arenan Imorrn i Göteborg The theatre gothia towers kärlek 💛🦁👊🏽

Bougamza gick sin senaste match i somras och står med ett totalt matchfacit som lyder 2-2-0.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

This just happened 👀 Hamza Bougamza steps in 5 hours before the weigh-ins to fight Bellator fighter Binh Son Le!!!

Ett inlägg delat av AK Fighting Championship (@akfightingchampionship)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Invägning klar dags o käka sen ses vi i arenan Imorrn i Göteborg The theatre gothia towers kärlek 💛🦁👊🏽

Ett inlägg delat av Hamza Bougamza (@hamzarifi)

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley vägrar slåss utanför USA – nobbar UFC London

Alexander Clausson

Den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley har inte äntrat buren sedan sin förlust mot Kamaru Usman tidigare i år. När nästa match kommer äga rum är i nuläget oklart men nyligen berättade han om ett önskemål från UFCs sida som han inte tänker tillmötesgå.

“They want me to fight in London. F—k that”

I juli 2016 erhöll Woodley UFCs mästarbälte i welterviktsdivisionen genom att besegra landsmannen Robbie Lawler via slag. Senare samma åt behöll han bältet efter ett oavgjort resultat mot Stephen Thompson och under de nästkommande två åren genomförde 37-åringen tre lyckade titelförsvar.

Under en ’livestream’ via sociala medier menade den tidigare mästaren att han nu gjort sig förtjänt av att inte behöva slåss i England eller någon annanstans utanför hemlandet USA. Transkribering via ’BJPenn.com’.

I’m ready to fight soon, man. They want me to fight in London. F—k that, I’m not going all the way to London to fight. I’m the five-time world champion, I’m gonna fight f—king here.

Om Woodleys egna planer går i lås kommer vi möjligtvis få se honom tillbaka i buren redan nästa månad. Utlandet besöker han däremot endast under semestertider.

January 18th, January 25th, February 8th, I wanna fight in the States. I don’t wanna go out of the country and fight. When I go out of the country I wanna be on vacation.

Bortsett från ett par besök till grannlandet Kanada har Woodley endast gått en match utanför USA. 2014 ställdes han mot Dong Hyun Kim under UFCs besök till Macao, Kina. En match som han tog hem segern i via slag. Dessutom belönades han med organisationens ’Performance of the Night’-bonus för sin insats.

”The Chosen One” står i nuläget med ett totalt matchfacit som lyder 19-4-1.

Läs mer
-21
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 245 Embedded: Avsnitt 2 – Följ Max Holloway och Alexander Volkanovski inför helgens match

Alexander Clausson

UFC 245 är endast dagar bort och organisationen har nu publicerar del två av sin egenproducerade serie ’Embedded’.

I dagens avsnitt får tittaren, bland annat, en närmare inblick i fjäderviktsutmanaren Alexander Volkanovskis förberedelser inför helgens match. Man får även följa med mästaren Max Holloway ut i naturen. Dessutom bjuds tittaren på en liten, liten skymt av Sveriges Daniel Teymur.

UFC 245: Matchkort

Huvudkort

 • Titelmatch i Weltervikt: Kamaru Usman (c) vs. Colby Covington
 • Titelmatch i Fjädervikt: Max Holloway (c) vs. Alexander Volkanovski
 • Titelmatch i Bantamvikt: Amanda Nunes (c) vs. Germaine de Randamie
 • Bantamvikt: Jose Aldo vs. Marlon Moraes
 • Bantamvikt: Urijah Faber vs. Petr Yan

Prelims

 • Weltervikt: Mike Perry vs. Geoff Neal
 • Bantamvikt: Irene Aldana vs. Ketlen Vieira
 • Weltervikt : Matt Brown vs. Ben Saunders

Tidiga prelims 

 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Chase Hooper
 • Flugvikt: Kai Kara-France vs. Brandon Moreno
 • Flugvikt: Jessica Eye vs. Viviane Araújo
 • Mellanvikt: Oskar Piechota vs. Punahele Soriano
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 245: Inside The Octagon

Anton

I sedvanlig stil har forne UFC-fightern Dan Hardy och kommentatorn John Gooden tagit på sig att diskutera de viktigaste matcherna under huvudkortet inför stora galor i UFC. I programmet ”Inside The Octagon” finner de två en god symmetri med Gooden som vägledare och Hardy som experten. I Det här avsnittet bryter de två ner huvudmatchen i weltervikt mellan titelhållaren Kamaru Usman (15-1) och utmanaren Colby ”Chaos” Covington (15-1) som äger rum under UFC 245 nu till helgen. För de som uppskattar de mer ingående aspekterna av MMA som kampsport är det högst sevärt!

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy