kimura ny design

Om oss

Allt material på Kimura.se som är producerat utav oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till källa:  www.Kimura.se. För tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten skicka ett mail till någon av oss. Här kan du läsa lite om oss, om vår historik och vilka vi är.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt med MMA (Mixed Martial Arts) som gemensam nämnare. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i sajtens ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Kimura är en professionell sida som drivs av fans för fans. Samtliga medarbetare har slaviskt följt sporten under en lång tid, och flera av oss har även jobbat på några av de andra, större sidorna som täcker kampsport i Sverige. Genom detta har vi blivit kunniga inom olika områden av den ständigt växande MMA-scenen. Och för att upprätthålla vår kännedom om sporten söker vi dagligen av världens största sidor, bloggar, professionella fighters privata hemsidor och de olika MMA-organisationernas officiella hemsidor.

Det långsiktiga målet med sajten är att expandera och samtidigt utveckla våra produktioner och vår redaktion. Vi vill leverera mer och bättre kunskap, information och videoproduktioner med MMA i fokus.

På Kimura.se är det alltid kvalitet framför kvantitet som gäller och vi skriver krönikor, gör reportage och intervjuer med stor passion för sporten. Vi reser till galor inom Sverige men också internationellt (främst UFC och Strikeforce) och försöker alltid ha utövarna, fansen och sportens bästa i fokus.


Vi som driver Kimura.se

Kaveh Sabeghi

Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

Jaser Davari

Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som står bakom expertisen när det kommer till videomaterialet.

När inte Jaser arbetar med Kimura.se så gör han jobb för två olika produktionsbolag och tränar BJJ på Hilti.

Jaser är en lugn och noggrann person som förenar sin passion för video med MMA. Han reser ofta till USA själv eller med andra och täcker sporten där eller följer några av de stora stjärnorna. Men inte nog med det skriver han också en hel del artiklar som gärna har en glimt i ögat. Kontakta Jaser om du har frågor om videoproduktionerna eller har idéer angående dom, men också rent allmänt om du har tankar eller frågor om Kimura.se.

Millad Salehivand – Reporter som älskar MMA och har fotografiskt minne. Just nu boende i Spanien.

Historik

Gyaku ude-garami är japanska för Kimura och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är sidans nyaste inslag.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura skulle sköta deras TV-produktion. Mängder av bejublade intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA. Paul och Millad har alltid varit de huvudsakliga reportrarna, även om andra redaktionsmedlemmar titt som tätt hoppat in framför kameran.

2011 var Kimura etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till rörligt material. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser. Simon Kölle lämnade MMAnytt.se för att bli Kimuras chefredaktör i slutet av april. Bland annat drog han snabbt igång det omfattande arbetet med fighterporträtt, en podcast med Deniz Lindgren och mycket annat. Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i mannaminne med en mängd produktioner och nyheter som saknade motstycke i Sverige. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA Panelen varje vecka i en proffessionell studio i Stockholm dit vi bjudit in gäster som Reza Madadi, Ilir Latifi, George Sallfeldt, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Jonathan Westin (som också börjat blogga på Kimura!), Andreas Michael, Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden, Nico Musoke och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas! Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.

Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt i pipeline.

© www.Kimura.se

0
Dana Sad
Dana Happy
Daniel-Cormier- presskonferens

Daniel Cormier var nära på att själv ge sig in i slagsmålet som bröt ut efter UFC 229

UFC 229 kommer nog tyvärr komma ihågs för vad som hände efter sista matchen, istället för de fina insatser som skedde på kortet från både Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov. Daniel Cormier satt cage-side under UFC 229 när slagsmålet startade mellan Khabib Nurmagomedovs team, Conor McGregor och irländarna. UFCs nuvarande tungviktsmästare var på väg att själv blanda sig i slagsmålet, men tänkte en extra gång och bestämde sig istället för att försöka lugna sin träningskamrat. Så här sa Cormier till en reporter som senare översatts av MMAJunkie.

“I was like, ‘Wait a minute, what am I thinking?’”

”(Khabib is) going crazy,”

“It was the funniest (expletive) I’ve ever seen. I’ll admit this. For me, it sucks that it was in front of all these people, but it was a whole bunch of dudes just kind of fighting and acting crazy. It was like, ‘What are you guys doing?’ It’s like every city in every country every Saturday in some street bar – or a club – this is going on. It just happened between a whole bunch of Russian guys and a bunch of Irish guys in front of millions of people. So for me, I had the separate the idea that I was laughing to going, ‘Guys, we are probably in front of the biggest viewership we’ve ever had.’”

”DC” lyckades komma inom en armlängds avstånd från sin träningskamrat som var fasthållen av säkerhetsvakter.

“(UFC security guards) have Khabib,”

“He sees me (and says), ‘This is my captain. Let him talk to me.’ I said, ‘Yo.’ He goes, ‘What?’ I go, ‘What the (expletive) is going on? What are you doing?’

“He goes, ‘I want my belt.’ I go, ‘OK, OK, just relax.’ He goes, ‘Just give me my belt.’ So I go, ‘Guys, let’s just take him back in the cage, we’ll get his belt, and we’ll get out of here.’”

När de lyckats ta sig från arenan och in i backstage frågade Cormier vad som var hela målet med Khabibs beteende.

“So what was the desired outcome there?”

Did you want to step on his head? Like, what did you want to do? What, in your mind, were you wanting to accomplish? Were you going to drop kick him? Were you going to double-kick him? What were you doing?”

Enligt Cormier hade Khabib svarat.

“Brother, I don’t know. I lose my mind.”

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Sadibou Sy mma match

PFL 10: Sadibou Sy utslagen i semifinalen

Det blev dessvärre ingen finalplats för den svenske mellanviktaren Sadibou Sy under nattens slutspel i PFL:s mellanviktsturnering. Pancrase-fighterns lyckades vinna sin kvartsfinalsmatch men i semifinalen tog det stopp, och därmed även chansen att kamma hem en miljon dollar.

PFL 10 ägde rum under natten till söndagen iWashington DC, där kvart- och semifinalmatcherna i welter- och mellanviktsklassen avgjordes. Alla kvartsfinalsmatcher var tvårondersmatcher. Vid oavgjort resultat gick den fighter som vann första ronden hos poängdomarna vidare till semifinal.

Sy mötte den brasilianske f.d UFC-fightern Bruno Santos i kvarten, samma Santos som Sy mötte och förlorade i turneringens första omgång. Svensken lyckades tog ta revansch för den förlusten inatt då han gick vidare  trots att det blev oavgjort på poängkorten. Sy vann första ronden hos två poängdomare och var därmed klar för semifinal.

I semin fick Sy möta den tuffe Abus Magomedov (22-3) som var seedad 1:a efter gruppspelsmatcherna. Magomed hade även han gått vidare från kvartsfinalen genom att vinna första ronden mot Gasan Umalatov. Magomedov utnyttjade sin brottning och grappling för att ta hem en domslutsvinst efter tre ronder.

Nedan kan ni se samtliga resultat från nattens gala.

SEMIFINALER

Abusupiyan Magomedov besegrar Sadibou Sy via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28) – semifinal mellanvikt

Louis Taylor besegrar John Howard by first-round tiebreaker efter technical draw p.g.a illegala knän av Taylor – semifinal mellanvikt

Ray Cooper III besegrar Handesson Ferreira by TKO (slag), 2:28 in i rond 1 – semifinal weltervikt

Magomed Magomedkerimov besegrar Bojan Velickovic via TKO (slag), 3:13 in i rond 2 – semifinal weltervikt

KVARTSFINALER MELLANVIKT

#1 Abus Magomedov besegrar #8 Gasan Umalatov via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#5 Sadibou Sy besegrar #4 Bruno Santos via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#2 Louis Taylor besegrar #7 Rex Harris via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

#6 John Howard besegrar #3 Eddie Gordon by unanimous decision (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

KVARTSFINALER WELTERVIKT

#3 Magomed Magomedkerimov besegrar #6 Pavlo Kusch via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal weltervikt

#1 Ray Cooper III besegrar #8 Jake Shields via TKO (slag), 3:10 in i rond 1 – kvartsfinal weltervikt

#5 Handesson Ferreira besegrar #4 Rick Story via verbal submission (skada), 1:15 in i rond 2 – kvartsfinal weltervikt

#2 Abubakar Nurmagomedov besegrar #7 Bojan Velickovic via first-round tiebreaker efter enhälligt draw (19-19, 19-19, 19-19) – kvartsfinal weltervikt*

* Nurmagomedov drog sig ur turneringen på grund av skadad hand

FINALERNA

Finalerna för turneringen äger rum den 31:a december på Hulu Theater i New York och nedan kan ni se alla finalmatcher.

Tungvikt – Josh Copeland (8) vs. Philipe Lins (3)

Lätt tungvikt – Vinny Magalhaes (1) vs. Sean O’Connell (6)

Mellanvikt – Abusupiyan Magomedov (1) vs. Louis Taylor (2)

Weltervikt  – Ray Cooper III (1) vs. Magomed Magomedkerimov (3)

Lättvikt – Natan Schulte (1) vs. Rashid Magomedov (7)

Fjädervikt – Steven Siler (1) vs. Lance Palmer (2)
PFL Finaler

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Stängdes av i 26 år – får tävla i UFC

I september meddelades det att den kvinnliga flugviktaren Mara Romero Borella fått en avstängning på hela 26 år av den italienska anti-dopningskommittén, men det är tydligen ingenting som kommer att påverka hennes karriär som fighter i UFC.

Enligt USADA kommer Borella att fortsätta få gå matcher i UFC i framtiden.

Det här berättade Danielle Eunich, språkrör för USADA:

Following our review, we have determined and then subsequently informed the UFC that [Mara Romero] Borella is eligible to compete in UFC events because the violation that resulted in her ban by the Italian National Anti-Doping Agency (NADO) is not a recognized offense under the UFC Anti-Doping program. She was sanctioned by the Italian NADO for her involvement in trafficking street drugs – marijuana and cocaine (prohibited in-competition only) – with no intent to enhance performance.

The UFC ADP does not consider this a violation because the activity was unrelated to performance enhancement. As such, Ms. Borella remains eligible to compete in UFC events.

Borella mötte senast Katlyn Chookagian under UFC on FOX 27 i januari, då hon gick med sin första förlust sedan 2015. Hon har nu ett record på 11 vinster och 5 förluster.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Dana White

Dana White: GSP måste möta topprankad motståndare innan Khabib Nurmagomedov

Den forne welterviktsmästaren och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre har den senaste tiden uttryckt intresse om ett möte mot Khabib Nurmagomedov, som senast försvarade bältet mot Conor McGregor under UFC 229.

Via Ariel Helwani MMA SHow:

The thing that excites me the most is when I could be the first to do something. When something cannot be done and people doubt me. (Nurmagomedov) is a great champion and, in terms of legacy, I can’t think of a better fighter right now who has a better legacy than Khabib.

Enligt Dana White så kommer GSP dock inte att få någon förtur i kön att möta Khabib, utan måste först gå match mot en annan topprankad motståndare.

Via ESPN:

How does Georges St-Pierre jump over all the guys fighting in that division to face Khabib? Just because all of a sudden he wants to come out and fight this guy — he doesn’t get to do that. If Georges St-Pierre is serious, listen, I’ll give you a fight with one of these guys in the top five. If you win, you’ll be in position for a title shot.

We don’t even know if Georges St-Pierre can make 155 pounds. You know what I mean?

GSP mötte senast Michael Bisping under UFC 217 förra året i sin comeback efter 3 års frånvaro, där han tog hem bältet i mellanvikt när han segrade via submission i tredje ronden.

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier i kostym på presskonferens

Daniel Cormier om ett möte mellan Khabib Nurmagomedov och Floyd Mayweather: ‘It’s insane’

Fjäderviktsmästaren Khabib Nurmagomedov segrade stort när han mötte Conor McGregor under UFC 229, där han avslutade irländaren via neck crank i fjärde ronden. Veckan efter gick sedan Khabib ut med en utmaning om ett möte i en boxningsmatch mot den obesegrade mästaren Floy Mayweather Jr.

Dubbelmästaren i lätt tungvikt och tungvikt samt lagkamraten Daniel Cormier, anser att ett möte mellan de två inte skulle sluta bra för Khabib.

Via ‘MMAJunkie’:

I think it’s insane. Khabib better not do that, unless he’s just going to get paid.

Teammate or no teammate, he’s getting beat up by Floyd Mayweather. And he’s too tough to quit, so he’ll just get beat up for 12 rounds, and getting beat up for 12 rounds is not good.

UFC:s VD Dana White verkar vara på samma sida som Cormier, då han undvek att svara på frågor om Mayweather och istället berättade om ett kommande möte mellan Khabib och Tony Ferguson.

Själv kommer Cormier härnäst att försvara tungviktsbältet när han möter Derrick Lewis under UFC 230 den 4 november.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
dustin poirier ufc invägning

Dustin Poirier svarar Nate Diaz: ‘I see through that fake a** ganster sh*t’

Dustin Poirier och Nate Diaz var planerade för ett lättviktsmöte i huvudmatchen under UFC 230 i november, men för 10 dagar sedan meddelades det att Poirier blivit tvungen att dra sig ur på grund av skada.

Diaz hånade Poirier för detta och hade följande att säga via Twitter:

Poirier har nu svarat Diaz och han var inte glad över anklagelserna.

Det ser inte ut som att ett nytt möte kommer att bokas in mellan de två, om man får tro UFC:s VD Dana White.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

T.J. Dillashaw om Cody Garbrant: ”I said I’d ruin his career, I’m doing it”

T.J. Dillashaw har för närvarande två knockout-vinster över sin nemesis Cody Garbrandt. Det kan tyckas att detta borde var tillräckligt, men tydligen finns det ont blod mellan dem båda att klara en hel livstid.

De båda möttes första gången på UFC 217 och den matchen var crescendot på en hel massa skitsnack och hat mellan de två före detta träningskamraterna. UFC valde att ge Garbrandt en returmatch 227 som också slutade i en knockout-förlust. Dillashaw har i inledande snack pratat om att han ska förstöra Garbarndt karriär och med facit i hand finns det en viss sanning i det då den forne bantaviktsmästaren nu befinner sig i något av limbo i divisionen.

Dillashaw pratade med MMJunkie om situationen och fejden med Garbrandt.

“Hell yeah I’m cool with how it unfolded,”

“It’s exactly as I said it was going to go down. I told you I was going to knock him out in the first round, I did. I said I’d ruin his career, I’m doing it. The guy is screwed at 135. He should have went back to the drawing board and gotten better, but he talked his way into another ass-whooping.”

Dillashaw har ju inte bara en fejd med Garbrandt utan den härstammar från Team Alpha Male när Dillashaw valde att följa med Duane Ludwig då han lämnade teamet och starta eget. För att göra en lång historia kort så anser hans forne lagkamrater att han är något av en förrädare, medan Dillashaw menar att han valde att fokusera på sig själv. Garbrandt tog på sig att försvara sitt teams ära, men nu har han förlorat två gånger och även om fejden mellan Garbrandt och Dillashaw kvarstår verkar det som fejden mot TAM möjligen är överspelad.

“I’m happy,”

“It’s not only him, it’s the whole team. The whole team needed a f**king ass-whooping. They talked all that crap, they want to accuse me of a bunch of bulls**t. That’s the game. Karma’s a b**ch.”

Dillashaw fokuserar nu istället framåt, även om namn som Raphael Assuncao, Dominick Cruz och Marlon Moares finns i divisionen, satsar Dillashaw på att gå ned en viktklass, jaga en till titel i flugvikt och möta Henry Cejudo. Cejudo har dock uttryckt att han vill gå upp och möta Dillashaw i bantamvikt, men Dillashaw tror starkt på att de båda kommer mötas i flugvikt.

“I guarantee you Cejudo is just as big as me right now,”

“I don’t want the excuse of me beating Cejudo’s ass and him being like, ‘Oh, it’s because he’s bigger than me.’ F**k that. I’m not. I’ll be at 125. There’s no excuses.”

Oavsett vilken viktklass det blir verkar det som om de båda mästarna kommer mötas inom den närmaste framtiden.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
sadibou sy pfl 7 invägning

PFL 10: Sadibou Sy klarar vikten

Vår svenske Sadibou Sy går match på PFL 10 i helgen. Matchen går på Sports Arena i Washington. D.C. Sadibou avslutade Caio Magalhães i första ronden på PFL 7 och säkrade en plats i slutspelet. I helgen blir det kvartsfinal och returmöte mellan honom och Bruno Santos. De möttes redan i PFL 3 men då fick Sy se sig besegrad på domslut. Vi kan nu meddela att både Sy och Santos klarade vikten och är redo för helgens batalj.

  • Kvartsfinal mellanvikt: Abus Magomedov (185.4)  vs.  Gasan Umalatov (186)
  • Kvartsfinal weltervikt: Ray Cooper III (170.4)  vs.  Jake Shields (170)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Bruno Santos (185.2)  vs.  Sadibou Sy (185.4)
  • Kvartsfinal weltervikt: Rick Story (170.8)  vs.  Handesson Ferreira (169)
  • Kvartsinfal mellanvikt: Eddie Gordon (185.6)  vs.  John Howard (184.6)
  • Kvartsfinal weltervikt: Magomed Magomedkerimov (170.6) vs.  Pavel Kusch (169.6)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Louis Taylor (185.6)  vs.  Rex Harris (185.2)
  • Kvartsfinal weltervikt: Bojan Velickovic (170.6) vs.  Abubakar Nurmagomedov (170.4)
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC 232: Uriah Hall möter Bevon Lewis

UFC 232s senaste officiella matchuppdatering är ett mellanviktsmöte mellan Uriah Hall och Bevon Lewis. Matchen har ryktats om tidigare, men är nu alltså klar.

Uriah Hall, 13-9 MMA och 6-7 i UFC, har haft det tungt senaste matcherna då han har förlorat fyra av fem matcher. Dock ska det sägas att förlusterna varit mot toppmotståndare som Gegard Mousasi, Derek Brunson och Robert Whittaker, men TUF17-finalisten har endast en vinst under det senaste tre åren och det är mot Krzysztof Jotko.

Bevon Lewis gör sin oktagondebut. Han är 27-år och är än så länge helt obesegrad. Han har förtjänat sin plats i UFC genom två vinster i Dana White’s Contender Series. Lewis senaste vinst var mot Alton Cunningham i juli, som han vann på TKO i första ronden.

UFC 232 går den 29:e december i Las Vegas och är svenskmärkt med både Alexander Gustafssons returmöte mot Jon Jones och Ilir Latifi som möter Cory Anderson.

Det rådande kortet är följande.

Alexander Gustafsson vs. Jon Jones
Cris Cyborg vs. Amanda Nunes
Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Cat Zingano vs. Megan Anderson
Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
BJ Penn vs. Ryan Hall

Uriah Hall vs. Bevon Lewis

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White talar i en mikrofon

Dana White: ”Glöm Mayweather, nästa match för Khabib Nurmagomedov är Tony Ferguson”

En returmatch mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har på papper alla ingredienser för att bryta PPV-rekordet, men enligt UFCs VD Dana White, är det inte alls den match han vill se.

I en intervju med ESPN förkunnar White att han vill se den före detta interim-mästaren Tony Ferguson som nästa titelutmanare.

“As a fight fan, you’ve gotta go with Tony,”

“Tony had the belt, tweaked his knee, got stripped, (McGregor vs. Nurmagomedov) happens. Tony never lost the belt in a fight.

“Neither did Conor, but Conor actually got the opportunity to fight for the belt. I think Tony deserves the next shot.”

Ferguson, som är 23-3 i MMA och 14-1 i UFC, var tänkt att möta Nurmagomedov på UFC 223, men drog sig ur på grund av en olycka bara timmarna före galan. Efter skadan var läkt fick Ferguson gå som co-main på UFC 229 (samma gala som Khabib försvarade bältet mot Conor) och fick en vinst över ex-mästaren Anthony Pettis, vilket mycket väl kan anses som en biljett till titeln.

Nu ska vi inte glömma att White med detta pratar utifrån honom själv som fan. UFC kan mycket väl i slutändan göra något helt annat som anses bättre rent ekonomiskt för organisationen.

White gjorde också ett uttalade om det senaste snacket om en boxningsmatch mellan Floyd Mayweather och Khabib då boxningslegenden under dagarna har hintat om det på sociala medier.

“First of all, the Mayweather team has not approached us at all,”

“Again, Khabib is under contract with the UFC. We haven’t talked to anybody from the Mayweather team.”

Men vi får inte glömma att det var skeptiska uttalanden även innan boxningsmatchen mellan Conor McGregor och Floyd Mayweather, och vi vet ju alla hur hela den situationen slutade.

Läs mer
+12
Dana Sad
Dana Happy