kimura ny design

Om oss

Allt material på Kimura.se som är producerat utav oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till källa:  www.Kimura.se. För tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten skicka ett mail till någon av oss. Här kan du läsa lite om oss, om vår historik och vilka vi är.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt med MMA (Mixed Martial Arts) som gemensam nämnare. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i sajtens ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Kimura är en professionell sida som drivs av fans för fans. Samtliga medarbetare har slaviskt följt sporten under en lång tid, och flera av oss har även jobbat på några av de andra, större sidorna som täcker kampsport i Sverige. Genom detta har vi blivit kunniga inom olika områden av den ständigt växande MMA-scenen. Och för att upprätthålla vår kännedom om sporten söker vi dagligen av världens största sidor, bloggar, professionella fighters privata hemsidor och de olika MMA-organisationernas officiella hemsidor.

Det långsiktiga målet med sajten är att expandera och samtidigt utveckla våra produktioner och vår redaktion. Vi vill leverera mer och bättre kunskap, information och videoproduktioner med MMA i fokus.

På Kimura.se är det alltid kvalitet framför kvantitet som gäller och vi skriver krönikor, gör reportage och intervjuer med stor passion för sporten. Vi reser till galor inom Sverige men också internationellt (främst UFC och Strikeforce) och försöker alltid ha utövarna, fansen och sportens bästa i fokus.


Vi som driver Kimura.se

Kaveh Sabeghi

Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

Jaser Davari

Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som står bakom expertisen när det kommer till videomaterialet.

När inte Jaser arbetar med Kimura.se så gör han jobb för två olika produktionsbolag och tränar BJJ på Hilti.

Jaser är en lugn och noggrann person som förenar sin passion för video med MMA. Han reser ofta till USA själv eller med andra och täcker sporten där eller följer några av de stora stjärnorna. Men inte nog med det skriver han också en hel del artiklar som gärna har en glimt i ögat. Kontakta Jaser om du har frågor om videoproduktionerna eller har idéer angående dom, men också rent allmänt om du har tankar eller frågor om Kimura.se.

Millad Salehivand – Reporter som älskar MMA och har fotografiskt minne. Just nu boende i Spanien.

Historik

Gyaku ude-garami är japanska för Kimura och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är sidans nyaste inslag.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura skulle sköta deras TV-produktion. Mängder av bejublade intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA. Paul och Millad har alltid varit de huvudsakliga reportrarna, även om andra redaktionsmedlemmar titt som tätt hoppat in framför kameran.

2011 var Kimura etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till rörligt material. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser. Simon Kölle lämnade MMAnytt.se för att bli Kimuras chefredaktör i slutet av april. Bland annat drog han snabbt igång det omfattande arbetet med fighterporträtt, en podcast med Deniz Lindgren och mycket annat. Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i mannaminne med en mängd produktioner och nyheter som saknade motstycke i Sverige. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA Panelen varje vecka i en proffessionell studio i Stockholm dit vi bjudit in gäster som Reza Madadi, Ilir Latifi, George Sallfeldt, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Jonathan Westin (som också börjat blogga på Kimura!), Andreas Michael, Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden, Nico Musoke och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas! Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.

Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt i pipeline.

© www.Kimura.se

0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 228: Zabit Magomedsharipov bekräftar matchningen mot Yair Rodriguez

Allt mer tyder på att Yair Rodriguez (10-2-) och Zabit Magomedsharipov (15-1) kommer att mötas under UFC 228. Tidigare denna månad gick den unge mexikanen och meddelade matchningen via sitt Instagram-konto, och under onsdagen gick Zabit och bekräftade uppgiften.

Кто со мной в Лас-Вегас?))) #12недель#UFC228

Ett inlägg delat av Zabit Magomedsharipov (@zabit_magomedsharipov)

Efter Magomedsharipovs senaste vinst ryktades det att han skulle vara klar  för en match mot Rodriguez,  bland annat för UFC 227 och för UFC Ryssland. Rodriguez förnekade dock ryktena och blev överraskande nog avskedad från UFC . Enligt UFC var det för att Rodriguez hade tackat nej till två matcher i rad, bland annat mot Zabit Magomedsharipov. I början av juni fick dock 25-årige mexikanaren  ett nytt kontrakt av UFC.

Rodriguez (10-2 MMA, 6-1 UFC) har inte gått match sedan TKO-förlusten mot Frankie Edgar i maj förra året. Förlusten bröt en 8-matchers vinstsvit för Rodriguez, som vann den första upplagan av The Ultimate Fighter: Latin America.

Magomedsharipov (15-1 MMA, 3-0 UFC) besegrade Kyle Bochniak via domslut på UFC 223 tidigare i år. Den 27-årige ryssen har 11 raka vinster, varav 10 av dem har varit via avslut.

UFC 228 äger rum den 8:e september i Las Vegas, Nevada, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Wanderlei Silva berättar att han möter Rampage Jackson

Wanderlei Silva berättade i maj att han var intresserad av att möta antingen Dan Henderson, Vitor Belfort eller Quinton ‘Rampage’ Jackson. Enligt brasilianaren är nu ett möte bestämt mot Rampage i september.

Det här berättade Silva via Facebook:

Like people say, it’s very hard for a good professional to retire. I just got a call from Bellator inviting to be part of the Sept. 29 (card) against Quinton Jackson in the main event in California. It’s our fourth bout, I won two of the first three, so it’s 2-1 for me.

Silva har 2 vinster i sina 5 senaste matcher, med den senaste vinsten mot Brian Stann via knockout 2013. Senast mötte han Chael Sonnen förra sommaren, då han förlorade via ett enhälligt domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Firas Zahabi erbjöd 5000 dollar till studenter – om de skulle lyckas knocka GSP

Tristar-tränaren Firas Zahabi, tränare till Georges St-Pierre, berättar  UFC-stjärnans träningspartners ofta blev betagna av hans kändisskap och därför ofta höll tillbaka under sparringen mot honom.

För att motverka detta och göra sparringen mer intensiv, berättade Zahabi att han skulle dela ut en belöning på 5000 dollar till den som kunde knocka eller submitta den kanadensiske stjärnan.

Via ‘JRE MMA Show’:

We reach those high intensity levels periodically through the year, and we have to do it a certain way so that it’s fun. Georges was on your show, and he was saying I was trying to kill him in the practice room. He’s right, but I do it so rarely. I do it so periodically. I make it a joke. I brought the guys in a room, and I was watching them spar with Georges, and they don’t want to touch his face. This is when he was like a mega-star, when he was the champ. Nobody wants to try to double leg him; nobody wants to try to hurt him. They’re like, ‘I’m not going to come here in his house and try to show him.’ There’s a respect thing. They’re starstruck, these young kids.

I would bring in these young kids, and I would be like, ‘Listen, guys.’ I would give them a speech: ‘The first guy to double leg him, the first guy to put him out, I’ll give a $5,000 reward. If you knock Georges out, I’ll give you 5,000 bucks. If you put Georges on his back, if you take him down, put him on his back, I’ll stop the whole practice and praise you for 20 minutes in front of everybody in the gym.’ And students don’t get praised by me very often. Georges would be like, ‘Oh my God, these guys are coming after me!’ So he would get riled up. I would do this periodically. We’re talking about world title fights, stuff’s on the line. I need these guys to show me where Georges is missing something. Because when you’re having this ‘perfect practice,’ and you win all the time, what do you work on? Nothing went wrong, there’s nothing to fix. So there were times I would really red-light him.

Vad tycker ni om Zahabis strategi?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley avslöjar ett erbjudande han fick av Jon Jones

Welterviktsmästaren Tyron Woodley förväntas snart att återvända till oktogonen, efter att ha återhämtat sig från en axelskada. Det ser då ut som att han kommer att får försvara bältet mot den nye interimmästaren Colby Covington, som tog hem bältet när han segrade mot Rafael dos Anjos.

Covington har gått till attack mot ett flertal fighters via Twitter, såsom Darren Till, Robert Whittaker, Fabricio Werdum, Joe Rogan ochföre detta lätt-tungviktsmästare Jon Jones.

Jones har tagit påhoppet personligt från den forne klasskamraten Covington och erbjuder nu Woodley hjälp med träning inför mötet.

Det här berättade Woodley via ‘The MMA Hour’:

It’s funny because Jon doesn’t reach out to me very much. Jon said, ‘Hey, whatever you need, brother. I want to help you.’ I told Jon, I said, ‘Man, you work so hard for your platform, from actually kicking ass and beating legends in their prime, and being one of the greatest fighters we’ve ever seen. Don’t give him your platform.’ Because [Covington] put a post up about him.

I said, ‘I am going to kick his ass so bad, he’s gonna wish he was dead instead’. ‘He’s going to try to find a way out.’ I said, ‘So don’t worry about it.’ The dude was like, ‘It can’t happen soon enough.’

Covington anklagade bland annat Jones via Twitter för att ha tagit steroider sedan skoltiden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Chael Sonnens råd till Henry Cejudo: ‘He needs to come out of his shell’

Henry Cejudo kommer under UFC 227 att ta sig an flugviktsmästaren Demetrious Johnson i en returmatch.

Chael Sonnen menar att Cejudo är ‘för snäll’ och måste sluta vara den trevliga killen för att få mer intresse inför mötet.

Cejudo började med trashtalk mot Johnson på Twitter vilket ledde till att mötet sedan bokades, men det har sedan dess varit väldigt tyst.

Det här hade Sonnen att säga:

He just wouldn’t come out of his shell. He just simply wouldn’t do it. He just wanted to be the good and likeable guy, no matter how many times we try to grab him by the collar and say ‘Henry, that spot’s taken — the good guy is taken by Demetrious — but there’s another seat in the car.

He came out of his shell this much in a few Tweets on social media guess what? He got the fight.

I worry as a fan that that was his goal, and his only goal: to get the fight.I worry as a fan that he’s not going to do his part to bring attention to this. That’s irresponsible of him. He will think it’s sportsmanlike of him, he will see it as sportsmanship. That’s also why he’s broke. He just refuses to see what we’re doing here. This is a world title fight, which is a big deal. This is a rematch which historically speaking, is big business — and it’s the co-main, which is the industry’s way of saying ‘we know you can’t do your part.’ That’s not on Demetrious. A little bit of it is. Demetrious is involved in this too, but he’s the champion. He’s the one that gets to be himself. He’s the one that gets to be in that spot because he’s got 12 pounds of gold wrapped around his waist. He’s the guy who gets that opportunity, because he’s the number-one ranked fighter in the world. It’s incumbent on the challenger, and in this case, it’s Cejudo.

Cejudo förlorade första mötet mot Johnson via TKO under 2016.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Alexander Gustafsson bekräftar: ”Ersätter DC eller Miocic vid skada”

I en exklusiv intervju med Kimura.se som släpps inom en snar framtid, berättar den #1 rankade lätta-tungviktaren i UFC, Alexander Gustafsson, att han är redo att kliva in om Daniel Cormier eller Stipe Miocic skadar sig.

Svensken letar just nu med ljus och lykta efter en motståndare och medger att han sitter i en prekär situation när det handlar om den lätta-tungviktsdivisionen och potentiella motståndare.

Alexander Gustafsson berättar för Kimura, att han dels kommer vara på plats under UFC 226 när den lätta-tungviktsmästaren Daniel Cormier ställs mot den regerande tungviktsmästaren, Stipe Miocic.

Jag kliver in om DC skadar sig, jag kliver in om Stipe skadar sig, jag går in i tungvikt, inga konstigheter. Jag är villig att kliva in samma dag.

På frågan om Alexander Gustafsson kommer vara på plats under UFC 226, säger han kort och gott.

Det lutar mot det, ja.

Gustafsson gick sin senaste match mot Glover Teixeira under ‘UFC Fight Night: Gustafsson vs. Teixeira’, en match svensken vann genom knockout i rond fem. Allstars-fightern har två raka vinster sedan förlusten mot den regerande mästaren i lätt-tungvikt, Daniel Cormier, i oktober 2015.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
‘Conor McGregors dåliga kondition är genetiskt’

Stjärntränaren i MMA och huvudtränare för den forne mellan- och welterviktsmästaren Georges St-Pierre, Firas Zahabi, gästade UFC-kommentator Joe Rogans podcast under gårdagen. Där diskuterade de självfallet kanadensaren St-Pierre, men även potentiella motståndare för honom.

Potentiella motståndare för kanadensaren skulle enligt Zahabi vara den forne lättviktsmästaren Conor McGregor. Zahabi ville inte gå in på detaljer för hur deras ‘matchplan’ skulle se ut mot irländaren, men pekade ut hål i den forne lättviktsmästarens sätt att fightas. Zahabi menade att McGregors sätt att fightas beror på genetik och att hans kondition får lida på grund av det, hans kroppsstruktur gör det möjligt att avsluta matcher i tidiga ronder och kallade hans stående ‘game’ för ‘touch of death’.

Lyssna på hur diskussionen löd i klippet ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana Whites Tuesday Night Contender – fem matcher – fem avslut – fyra får kontrakt

Aldrig förr har Dana Whites ‘Tuesday Contender Series’ levererat som den gjorde igår. Det bjöds på fem matcher, fem avslut och fyra utdelade kontrakt. Tack vare den första säsongen av Contender Series såg vi en hel del nya talanger få kontrakt med UFC, bland annat Sean O’Malley, som hittills är en av de främsta talangerna som fått kontrakt genom serien.

De inblandade under gårdagens inspelning var följande fighters:

Matt Sayles ställdes mot och besegrade Yasan Hajeh genom teknisk knockout redan i rond ett, Dwight Grant ställdes mot och besegrade Tyler Hill genom ren knockout i rond två, Ryan Spann ställdes mot och besegrade Emeliano Sordi genom giljotinstrypning i rond ett (efter bara 26 sekunder), Austin Springer ställdes mot besegrade Giga Chikadze genom rear-naked choke i rond tre och Anthony Hernandez ställdes mot och besegrade Jordan Wright genom ren knockout i den första ronden.

Följande fighters hade enligt Dana White gjort tillräckligt och fick kontrakt utdelat till sig efter deras fina prestationer:

Dwight Grant
Ryan Spann
Matt Sayles
Anthony Hernandez

Nedan kan ni ta del av Dana Whites reaktioner.

Dana Whites Tuesday Contender Series kan ni ta del av på UFC FightPass.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Veckans Knockout: Donald Cerrone vs. Matt Brown

I helgen ställs Donald ”Cowboy” Cerrone mot Leon Edwards som galans huvudmatch. Cerrone har varit aktiv i UFC sedan 2011 och har hunnit tävla för organisationen 27 gånger. I en av hans 27 matcher ställdes han mot Matt Brown, själv en UFC-veteran av rang. I klippet ovan kan ni ta del av veckans knockout, där Cerrone sänker Brown med en välplacerad huvudspark.

Läs mer om huvudmatchen för Fight Night Singapore här.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Fight Night Singapore: Donald Cerrone – ‘now I’m pissed off’

Donald Cerrone ställs mot Leon Edwards i helgen och han är inte glad på britten Edwards.

35-åriga Donald Cerrone har tävlat i UFC sedan 2011 och där han hunnit gå hela 27 matcher! I i sin senaste match besegrade Cerrone Yancy Medeiros genom teknisk knockout i rond ett. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, 9 genom knockout, 16 genom submission samt 8 genom domslut.

Edwards vunnit sina fem senaste matcher, där han i sin senaste match besegrade Peter Sobotta genom teknisk knockout med bara en sekund kvar av rond tre. Han har ett MMA-facit på 15-3 och har avslutat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, tre genom submission samt sex genom domslut.

UFC Fight Night 132 äger rum den 23:e juni i Singapore.

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy