Nyheter

Världens tuffaste man? Jon Jones dissar Francis Ngannous påståenden

Av

Ralph Nordahl

17/05/2023
Jon Jones i UFC

Jon Jones har inte sparat på krutet när det kommer till Francis Ngannou efter att ”The Predator” meddelade sitt nya kontrakt med PFL.

Jon Jones sågar Francis Ngannous påståenden

Francis Ngannou har ingått ett banbrytande avtal med PFL som fortfarande kommer att möjliggöra för honom att tävla inom boxning. Legendaren Jon Jones verkar dock inte imponerad av Ngannous påståenden om sin  plats i MMA-världen som den främste fightern i världen då denne inte längre kan möta planetens främsta tungviktare.

På sin YouTube-kanal proklamerade Francis Ngannou sig själv som ”den tuffaste jäveln på planeten”. Jon Jones, som numera innehar UFC:s tungviktsbälte efter att Ngannou lämnade organisationen tidigare i år, reagerade snabbt på sociala medier.

Jones valde att svara med följande på Twitter:

Calling yourself the baddest man on the planet from across the street, who does that?

Ngannou gav efter detta följande svar:

Liten chans att herrarna möts

Ngannou, som har ett MMA-record på 17-3, lämnade UFC med sex raka segrar över de främsta tungviktarna inom organisationen. I sin sista match i UFC besegrade han Ciryl Gane via enhälligt domslut efter att ha knockat Stipe Miocic, Jairzinho Rozenstruik, Junior dos Santos, Cain Velasquez och Curtis Blaydes under loppet av 28 månader.

Jon Jones gjorde nyligen sin efterlängtade debut i tungvikt genom att besegra Gane via rear-naked-choke på mindre än fem minuter och han erövrade därmed UFC-titeln.

Ngannou meddelade i ett nyligt avsnitt av podcasten The MMA Hour att han planerar att kliva in i boxningsringen någon gång under de kommande månaderna och förväntar sig sedan att göra sin debut i PFL nästa år.

Både Jones och Ngannou har nyligen skrivit på längre kontrakt i två skilda organisationer och herrarna börjar även bli till åren så chansen att herrarna möts innan de lägger handskarna på hyllan är inte jättestor. Jon Jones har även börjat hinta om att hans nästa match, mot Stipe Miocic, kan bli hans sista i karriären.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök