Nyheter

ONE avslöjar turneringsordningen för deras kommande lättvikts Grand Prix

För de som älskar turneringsformatet och deppar över att finalen på Bellators tungviktsturnering snart är över behöver inte surna ihop allt för mycket. Även om finalen mellan MMA-legenden Fedor Emelianenko och den forne UFC-fightern Ryan Bader avgör segraren av den turneringen på lördag så startar även ONE Championship upp sin lättviktsturnering i helgen. Inatt (25:e januari) så går startronden för deras åtta-mansturnering i lättvikt och i torsdags annonserades turneringsordningen och matchningarna för resterande delar av turneringen.

I turneringen kommer ingen annan än den forne UFC och Bellator-mästaren Eddie Alvarez ställa upp. Alvarez gick sin senaste match i juli förra året under UFCs flagga och förlorade då mot Dustin Poirier. Efter förlusten valde Alvarez att inte förnya sitt kontrakt med UFC och kort där på skrev han istället ett kontrakt med ONE Championship. Under året har även andra före detta UFC-fighters skrivit på för ONE. Bland annat Sage Northcut, Demetrious Johnson och Miesha Tate. ONE och UFC gjorde historia då de gjorde MMA-världens första fighterbyte när de bytte den före detta flugviktsmästaren Demetrious Johnson mot Ben Askren. Miesha Tate är pensionerad från att tävling, men skrev på kontrakt som märkesambassadör och kommentator. Vi ska inte heller glömma att vår egen Zebastian “The Bandit” Kadesta är den nuvarande mästaren i weltervikt i organisationen.

I öppningsronden kommer den filipinska fightern Honorio Banario (17-4) möta Hawaiis Lowen Tynanes (9-0). Matchen kommer gå som co-main event på ONE: Hero’s Ascent som går inatt (25:e januari). Vinnare av den matchen kommer sen få äran att möta vinnare i mötet mellan Eddie Alvarez (29-6) och Timofey Nastyukhin (12-4) vilket också blir Alvarez debut i ONE och kommer gå den 31 mars i Tokyo.

Den andra sidan av brädet kommer börja avgöras på ONE: Call of Greatness som går den 22:a februari i Singapore. Där kommer Singapores egna Amir Khan (11-4) möta Kanadas Ariel Sexto (12-4) och malaysias Ev Ting (16-5) möter Turkiets Saygid Guseyn Arslanaliev (6-1). Vart dessa matcher kommer äga rum är ännu oklart

Föregående artikel

Kevin Lee kan tänka sig att möta Gregor Gillespie

Nästa artikel

Miesha Tate ger sitt perspektiv på Cris Cyborgs förlust mot Amanda Nunes

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök