24 juni, 2024
Nyheter

ONE: Century: Demetrious Johnson ny flugviktsmästare efter dominant seger

Av

Ralph Nordahl

13/10/2019
Demetrious Johnson nöjd

Vid lördagens ONE: Century steg den tidigare UFC-mästaren i flugvikt Demetrious Johnson in i buren för att möta Danny Kingad vid finalen av ONE:s flugviktsturnering.

Johnson pressade Kingad från matchens inledning och fick till flera nedtagningar. Senare i ronden var han nära att få till en kimura men Kingad klarade sig. Johnson var klar vinnare av första ronden.

Rond två inleddes med en hård benspark från Kingad men denne blev snart nedtagen genom en double-leg. På marken visade Johnson prov på sin högklassiga grappling och försökte sig på flera submissions. Johnson stod för ännu en stark rond även om Kingad fick till ett hårt slag i slutet och UFC-veteranen satte sig i hörnan med ett svullet öga.

Rond tre liknande de två första. Nedtagningar och dominans på marken från Johnson. Även om Kingad lyckades hamna i top position så tog det inte lång tid innan Johnson erövrat denna position.


Det var ingen större överraskning att alla domarna sedan gav Johnson segern via enhälligt domslut och han blev därmed ONE Championships nye flugviktsmästare. På sin väg till finalen besegrade Johnson Yuya Wakamatsu (submission) och Tatsumitsu Wada (enhälligt domslut). Han har nu 30-3 i record.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök