19 June, 2024
Nyheter

Otto Wallin inför julhelgens match mot Anthony Joshua

Av

Alexander Clausson

19/11/2023
otto wallin besegrar murat gassiev

Sveriges Otto Wallin kommer gå en av sina viktigaste matcher i karriären innan årets slut. Han möter den topprankade Anthony Joshua i Saudiarabien. Klicka här för att köpa och se matchen.

Otto Wallin – ”Jag är en smart boxare”

Den ursprungliga tanken var att Tyson Fury skulle ställas mot Oleksandr Usyk den 23 december. Arrangörerna hade dock inte förväntat sig att Fury skulle gå en tuff match mot UFC-fajtern Francis Ngannou i oktober och inte hinna återhämta sig till julhelgen. Matchen mellan Fury och Usuk är därför flyttad till februari.

Julhelgens gala toppas fortfarande av en tungviktsmatch där den andrarankade Anthony Joshua möter Wallin, som innehar plats nummer nio i WBC:s ranking för tungviktsklassen. En placering över den ovannämnda Ngannou.

Under en intervju med SVT delade Wallin med sig av sina tankar inför fajten.

Jag har rätt bra koll på Joshua. Jag är en duktig boxare, jag är en smart boxare. Det är något jag ska utnyttja. Sen skulle jag säga att jag har ett psykiskt överläge, jag har precis haft en bra match och har momentum.

Joshua kommer senast från en förlust mot den ovannämnda Usyk. Wallin ser den brittiska boxaren som sårbar just nu och att segern finns inom räckhåll.

Jag tror han är ganska sårbar nu mentalt, han är inte där han skulle vilja vara. Jag har inte så mycket press på mig. Jag kan gå in och chocka alla. Om jag slår Joshua, då ligger världen öppen för mig. Det finns otroligt mycket att vinna på det här.

I den delade huvudmatchen kommer den förstarankade Deontay Wilder ta sig an den åttonde rankade Joseph Parker.

”Har blivit bättre”

Om Wallin tar hem segern mot Joshua öppnar det upp för en framtida returmatch mot Wallin. Någonting som han berättade om under en intervju med Kimura, tidigare i år.

Jag tror att om jag skulle möta Fury igen så, jag tycker att jag har blivit bättre. Jag har fått mer erfarenhet såklart sen jag mötte honom. Och att vi gick tolv ronder då betyder såklart mycket för mig för jag kan se vad jag var bra på och vad jag ska bli bättre på. Det tror jag att jag skulle kunna ta med mig om vi skulle mötas igen.

I den delade huvudmatchen kommer den förstarankade Deontay Wilder ta sig an den åttonde rankade Joseph Parker.

32-åriga Wallin står med ett totalt matchfacit som lyder 26-1-0.

Klicka här för att köpa och se matchen.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök