24 juni, 2024
Nyheter

Paddy Pimblett: Jag kan avsluta Dustin Poirier som Charles Oliveira gjorde

Av

Ralph Nordahl

11/01/2022
Paddy Pimblett Dustin poirier

Efter att ha bevittnat hur lättviktsmästaren Charles Oliveira avslutade Dustin Poirier (28-6) vid deras nyliga titelmatch tror nu även Paddy Pimblett (17-3) att han skulle kunna besegra Poirier på samma sätt.

Paddy Pimblett: Jag kan avsluta Dustin Poirier som Charles Oliveira gjorde

Poirier misslyckades med att erövra UFC-bältet för andra gången i sin karriär när han blev utstrypt av Oliveria i rond 2 förra månaden. Detta efter att Oliveira hoppat upp och tagit amerikanens rygg. Sittandes som en ryggsäck på Poirier bäddade han för det spektakulära avslutet.

Poirier förlorade först mot Khabib Nurmagomedov år 2019 även då via rear-naked-choke.


Pimblett har blivit en av de mest spännande namnen inom MMA efter att han vunnit sin debut i september och han tror redan nu att han är redo att besegra toppmotstånd.

Han tippade, likt många andra, först Poirier som segrare över Oliveira men till hans stora förvåning blev Poirier avslutad på sett storstilat sätt och nu tror engelsmannen att han kan göra detsamma. The Mirror citerar honom som följande:

Jag tippade på Poirier (som segrare) inför matchen Oliveira. Och grabben, efter att jag sett den fighten… Jag tittade på den och tänkte, “Grabben, om Oliveira kan göra det mot Dustin, då kan jag det (också).”

Det är galet, men MMA-matematik stämmer inte och när man tittar på fighten tänker man liksom, “Wow, om [Oliveira] kan göra det där och ta sig till den positionen, då kan fan jag det också.

Ryktas möta Cerrone härnäst


Pimblett har kopplats ihop med en match mot Donald ”Cowboy” Cerrone men liverpoolsonen har sagt att det inte ligger någon sanning bakom detta. UFC vill dock boka Pimblett till galan i London den 19 mars. Det återstår att se vem han möter då.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök