Nyheter

Därför kommer vi inte få se Paddy Pimblett under UFCs besök i London

Paddy Pimblett skada och röntgen

Paddy Pimblett (20-3) kommer inte att medverka på UFC London på grund av en skada i vristen.

Paddy Pimblett missar storgalan

UFC London kommer gå av stapeln utan sin storstjärna. Paddy Pimblett har blivit tvungen att undegå operation efter en skada han drog på sig under sin match mot Jared Gordon (19-6). På sin youtubekanal laddade ”The Baddy” upp ett klipp där han gav en uppdatering kring sin status. En läkare förklarade i videon att svullnaden och underliggande skadan kommit till ett stadie där operation rekommenderas. I videon fick vi även se röntgenbilder på Pimbletts vrist, som enligt läkaren saknar en del brosk.

It looks like you have a small amount of cartilage lost in this bit. That’s exactly where you’re sore.

Skadan ska ha uppstått när Pimblett skickade iväg en benspark som träffade Gordons skenben.

Paddy Pimblett – Älskad och hatad

På kort tid har Pimblett blivit en av de absolut största stjärnorna inom sporten. Med sin karaktäristiska frisyr och nonchalanta manér har karaktären ”The Baddy” blivit en favorit bland fansen. I buren har han en vårdslös stil som lett till flera avslut. Hittils har han vunnit samtliga fyra matcher i UFC, trots att senaste matchen mot Gordon har debatterats flitigt.

Trots det har hans hittils korta vistelse i UFC inte varit utan sina kontroverser. Bland annat har han hamnat i blåsväder efter sina uttalanden. Senast efter att han kallade UFC-fightern Ilia Topuria för ”mongrel” vilket kan översättas till ”blandras”. Topuria är av georgiskt ursprung men har under sin uppväxt bott i både Tyskland och Spanien. Med uttalandet blev Pimblett anklagad för att vara rasist, ett narrativ som funnits även innan konflikten med Topuria.

Föregående artikel

Jon Jones ställer sig bakom Francis Ngannous beslut – ”I encourage Francis on his journey.”

Nästa artikel

Vägrade klappa mot BJJ-mästaren – Benet sönder på fyra olika ställen

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök