25 juli, 2024
Nyheter

Exklusiv intervju med Pannie Kianzad inför returmatchen mot Lina Länsberg

Av

Alexander Clausson

14/04/2022
Pannie Kianzad

Till helgen drabbar två svenskor samman med varandra i anknytning till UFC Vegas 51. Pannie Kianzad tar sig an Lina Länsberg i en returmatch. Kimura passade på att intervjua Kianzad inför fighten.

Pannie Kianzad inför helgens match mot Lina Länsberg

Kianzad och Länsberg ställdes mot varandra för första gången i samband med Trophy MMA 1. Den galan ägde rum i slutet av 2012 och Kianzad tog hem segern via TKO i drabbningens tredje rond. Läs mer om den matchen här.

Kianzad berättade om hur hon ser på att returmatchen nu närmar sig. Det hör inte till vanligheten att svenskar ställs mot varandra i en UFC-match och till helgen är det första gången två svenskor möter varandra inne i buren.


Det hade inte varit så konstigt om det vore två rankade killar från Sverige som möttes, men nu är det två tjejer. Det är någonting som jag aldrig trodde skulle hända. MMA har utvecklats så mycket och det visar vilken nivå vi befinner oss på. Det visar hur långt vi har kommit på tio år. Jag är mest bara chokad över att vi båda håller på fortfarande. Det är så många fighters som har gått fram och tillbaka. Slutat och börjat. Vi är fortfarande aktiva på den högsta nivån.

Länsberg befinner sig i nuläget på plats nummer elva, sett till UFCs ranking för den kvinnliga bantamviktsdivisionen. Kianzad befinner sig på en tolfte placering.

Jag hade bara inte fått frågan. När jag fick frågan så svarade jag ”ja”. It makes sense. Vi ligger under varandra i rankingen och rätt många andra fighters är bokade. Det här är matchen att göra. Jag kommer gå in och sätta högt tempo. Håller mitten. Jobba med min snabbhet, min cardio och göra det jag ska.

Länsberg gick sin senaste match i januari, 2020. Då stod Sara McMann för motståndet och den sistnämnda tog hem segern via enhälligt domslut. Sedan dess har Länsberg tagit en paus från sporten som tävlande, på grund av en graviditet.  Kianzad förväntar sig dock samma Länsberg som tidigare inne i buren.


Jag tror inte att det kommer vara så stor skillnad som folk tror. Det är många som har kommit tillbaka efter flera år. Det är ingenting som jag tänker på i alla fall.

Innan förlusten mot McMann hade Länsberg tagit hem två raka vinster och hon står med ett totalt matchfacit som lyder 10-5-0.

”Snacket om odödlighet försvann när Amanda Nunes förlorade”

Nyligen fick vi se en stor förändring i toppen av den kvinnliga bantamviktsdivisionen. Efter nio raka vinster i viktklassen förlorade den dåvarande dubbelmästarinnan Amanda Nunes mot utmanaren Julianna Peña. Den sistnämnda tog hem segern via submission i matchens andra rond.


Kianzad gav sin syn på matchen och läget i viktklassen just nu.

Jag förvånades av Nunes insats. Det gjorde nog alla. Dock är det kul att det rörs om i grytan lite. Det är som när Nunes slog Cyborg. Det rördes om lite och det här snacket om odödlighet försvann. Det ger lite extra hopp till oss andra. Att hålla på med det här är ingenting man gör för att bli näst bäst. Det är full gas och man går 100% för att bli världsbäst. Man hade en bild framför sig att det skulle bli Nunes. Nu är det Peña och Peña är kanske inte den mest tekniska och den bästa man sett, men hon använde mycket annat för att vinna den matchen. Jag gillar att det har rörts om lite. Det kommer nya mästarinnor och jag tror inte hon kommer vara mästarinna under en så lång tid.

Kianzad kommer senast från en förlust mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington. Dessförinnan hade hon plockat hem fyra raka vinster i organisationen. Efter helgens match är målsättningen tydlig för 30-åringen.

Jag förväntar mig att vinna helgens match och gå två matcher till. Sen så vill jag ha ett titelkontrakt framför mig. Om Nunes vinner mot Peña kommer det bli ett trilogimöte. Det måste det bli. Det är lika bra, för under den tiden kommer vi andra göra oss redo och kämpa om andra- och tredjeplatsen i viktklassen.


Kianzad står med ett totalt matchfacit som lyder 15-6-0.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search