UFC

Pannie Kianzad klar för returmatch i UFC

Pannie Kianzad UFC

Efter den gångna helgens titelmatch i UFC:s kvinnliga bantamviktsdivision känns divisionen och vägen till bältet öppnare än på länge. Nu ger sig Sveriges Pannie Kianzad in i jakten bältet.

Pannie Kianzad tillbaka efter förlusten

I samband med UFC 297 ställdes Raquel Pennington mot Mayra Bueno Silva för det vakanta bantamviktsbältet, efter att den tidigare mästarinnan Amanda Nunes har pensionerat sig från sporten. Efter fem relativt händelselösa ronder tog Pennington hem segern och är därmed ny mästarinna i organisationen.

Kianzad återfinns på placering nummer sex i viktklassen och troligtvis endast ett par vinster i från en titelmatch. Hon kommer dock senast från en förlust mot Ketlen Vieira. Dessförrinnan gick hon 5-1 i UFC, där den enstaka förlusten kom mot den nuvarande bantamviktsmästarinnan Pennington.

Möter Macy Chiasson i en returmatch

Nu är Kianzad klar för sin nästa match. Hon kommer ställas mot Macy Chiasson i en returmatch. Det berättar Kianzad i samband med sin podcast Tre Ronder MMA, som hon driver tillsammans med Tim Sasivanij. De båda utövarna ställdes mot varandra i finalen av The Ultimate Fighter 28. Matchen ägde rum 2018 och svenskan förlorade via en rear-naked choke i matchens andra rond. Chiasson återfinns på placering nummer tio, sett till UFC:s ranking för den kvinnliga bantamviktsdivisionen. Hon har gått 2-2, sett till hennes fyra senaste matcher. Hon blev avslutad av Irene Aldana via en spark mot levern i sin senaste match.

Matchen äger rum den tredje helgen i mars på Apex-anläggningen i Las Vegas. Kortet toppas av en tungviktsmatch mellan Tai Tuivasa och Marcin Tybura.

Kianzad står med ett totalt matchfacit som lyder 16-7-0 och Chiassons dito lyder 8-3-0.

Föregående artikel

Tom Aspinall ser Francis Ngannou mot Anthony Joshua som en ”50-50” match

Nästa artikel

Exklusivt: Mohamad Habal inför återkomsten till buren

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök