Pannie Kianzad

Pannie Kianzad utmanar den tidigare UFC-mästarinnan

Alexander Clausson

Sveriges Pannie Kianzad vill återvända till buren i början av nästa år. Under tisdagen använde hon sina sociala medier för att utmana en motståndare till match.

Pannie Kianzad utmanar Miesha Tate

Kianzad åkte nyligen på sin första förlust sedan 2019. Svenskan förlorade i samband med hennes återkomst till UFC, med radade därefter upp fyra raka vinster. Samtliga segrar kom via enhälliga domslut och två av motståndarna var tidigare titelutmanare. Kianzad ställdes mot Raquel Pennington i september och förlorade då via enhälligt domslut.

Den tidigare bantamviktsmästarinnan Miesha Tate pensionerade sig från sporten 2016, men gjorde comeback tidigare i år. Den 35-åriga amerikanskan ställdes mot Marion Reneau i augusti. Den förstnämnda tog hem segern via TKO i matchens tredje rond och tilldelades även organisationens Performance of the Night-bonus. I slutet av november var det dags för match nummer två sedan återkomsten. Den topprankade brasilianskan Ketlen Vieira stod för motståndet och Tate förlorade via enhälligt domslut. Amerikanskan står nu med ett totalt matchfacit som lyder 19-8-0.

Kianzad befinner sig på plats nummer 13 på UFCs officiella ranking för bantamviktsdivisionen och Tate återfinns på en sjundeplacering.

Under tisdagskvällen publicerade Kianzad ett inlägg där hon hävdar att en match mellan henne själv och Tate är den enda logiska att boka in i nuläget. Svenskan berättade även att hon är redo att återvända till buren tidigt nästa år. Nedan kan läsaren ta del av Kianzads inlägg.

Yo guys , this is the fight to make☝🏽
Looking at the landscape of the 135Ib division, only fight that makes sense right now is me against Tate.
I’m down to fight early next year against the former champ , let’s go 🤟🏼🧁

Kianzad står med ett totalt matchfacit som lyder 15-6-0.

+5
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett