Ohmbet Stipe

Pannie Kianzad vs. Sarah Kaufman – Analys

pannie kianzad vs sarah kaufman

På lördag, den 13 januari, är det dags för en svensk mma-fighter att på nytt kliva in i buren. Invicta FC är en organisation som samlar några av världens främsta kvinnliga mma-utövare utanför UFC. Svenskan får äran att kliva upp i galans huvudmatch.

I Scottish Rite Temple, Kansas City Missouri, tar sig Pannie Kianzad an den mycket erfarna f.d. UFC-fightern, kanadensiskan Sarah Kaufman. Det är en mycket tuff utmaning svenskan ställs inför. Kaufman har tillhört världstoppen av den kvinnliga bantamvikten i ca 10 års tid. Men Pannie är inte någon duvunge utan en tuff och talangfull fighter som utan tvekan kan ställa till det för veteranen Kaufman. Låt oss titta närmare på matchen.

135 lbs: Sarah Kaufman (18-4, 1NC) vs. Pannie Kianzad (8-2) 

Den f.d. Strikeforce-mästarinnan ställs mot den f.d. Cage Warriors-mästarinnan. Det är alltså två meriterade fighters som möts i lördagens huvudmatch.

Sarah Kaufman har som påpekades ovan tillhört världstoppen i många år. Hon är en duktig striker som mött många stora namn inom kvinnlig mma. Hon har endast 4 förluster på 22 mma-matcher. Förlusterna har kommit mot Marloes Coenen, Ronda Rousey, Valentina Shevchenko och Alexis Davis.

Kaufman har under sin långa karriär besegrat namn som; Miesha Tate, Liz Carmouche, Alexis Davis, Roxanne Modafferri, Valerie Letourneau, Leslie Smith, Jessica-Rose Clark, Shayna Baszler, m.fl. Det är en hyfsad meritlista.

Kaufman tävlade tidigare i UFC men fick lämna organisationen 2015 efter att ha förlorat mot Valentina Shevchenko. Många blev överraskade när UFC valde att släppa veteranen efter att ha gått 1-2 (samt 1 NC) i organisationen.

Sedan dess har hon bara fightats en gång, det var när hon besegrade Jessica-Rose Clark, en motståndare som även Kianzad har en vinst mot.

Pannie Kianzad 

Svenskan - med iranska rötter - är en mycket talangfull 26-åring som inledde sin mma-karriär med att skrapa ihop ett fint record på 8-0. Pannie började träna boxning 2005 som ett sätt att komma i form. Hon kom att gå närmare 30 amatörboxningsmatcher. Sedermera bytte hon till mma och gjorde 2012 professionell debut. Under sin mma-karriär har hon bl.a. vinster mot Lina Länsberg och Milena Dudieva.

Pannie skrev på för Invicta FC 2015 och besegrade i sin debut, den 9 juli, Jessica-Rose Clark. Efter den imponerande segern belönades hon 2 månader senare, i september, med en titelchans. Tyvärr missade svenskan vikten och matchen blev därför en vanlig femrondersfight utan titel på spel. Oturen slutade dock inte där, Pannie förlorade en ensidig match via TKO i andra ronden. Den 14 januari 2017 gick Pannie sin nästa match på Invicta FC 21. Hon förlorade, via rear-naked choke i första ronden, mot Raquel Pa’aluhi.

På lördag har det gått 364 dagar sedan hennes senaste match. De två raka förlusterna, karriärens två första, är en tuff motgång och många fighters hade nog valt en betydligt enklare motståndare för att ta sig tillbaka in i vinstkolumnen. Men inte Pannie – hon väljer att ta sig an det tuffaste motstånd Invicta FC har att erbjuda.

På lördag kan vi sannolikt vänta oss en intressant stående drabbning mellan två tuffa strikers. Även om oddsen ännu inte  har släppts kommer Kaufman troligen att ses som klar favorit i den här fighten. Pannie har en tuff utmaning framför sig men hon visar på mod bara genom att ta matchen. Det är hoppingivande och visar på självförtroende. Låt oss hoppas att svenskan kan överraska. Både Tonya Evinger och Raquel Pa’aluhi exponerade hål i Pannies mark-game. Kaufman är en erfaren och well-rounded fighter, men hon är först och främst en striker. I en stående fight har den f.d. boxaren Pannie troligen en hyfsad chans till ’upset’. Det är vad vi hoppas på.

__________________________________

Text: Kimuraredaktionen

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Toks1

  Pannie kommer in hungrigare och mer motiverad och tar det här!

  • Eric

   Jag hoppas iaf det, hennes motivation har ju inte varit på topp i perioder.

  • Gunnar Gråskägg

   Håller tummarna för att det blir så!

 • Brocowich

  Kom igen snyggpåse!

 • the_immortal

  Svår fight för svenskan men jag håller tummarna och kollar fighten på lördag!

 • rizin forever

  Ja det var på TIDEN Kimura skrev något icke Ufc relaterat

 • Chingate Wey

  Tuff match men det är modigt av henne att möta en svår veteran i huvudmatch när hon har torskat två matche. Fett!

 • El Knastico

  Hon missar vikten med 360 gram. :-(
  Skit också!

Fler Nyheter: