Nyheter

Paulo Costa anklagar UFC för att ljuga om kommande matchen

paulo costa

Nu hävdar den topprankade mellanviktaren Paulo Costa att han inte är klar för den match som UFC offentliggjorde tidigare i veckan.

Vad väntar härnäst för Paulo Costa?

UFC hävdar att Brasiliens Costa kommer ställas mot Ikram Aliskerov i samband med UFC 291. Galan kommer äga rum den sista helgen i juli. Eventet äger rum i Salt Lake City, USA. I huvudmatchen väntar en fight för det vakanta BMF-bältet. Dustin Poirier ställs mot Justin Gaethje.

Ett fan på Twitter frågade Costa om den ovannämnda fighten kommer bli av, eller om UFC har farit med osanning.

Are you fighting Ikram? Or is UFC lying again

Costa svarade kort och gott ”lying”.

Aliskerov har endast gått en match i UFC och en match mot den femterankad mellanviktaren Costa vore ett ordentligt steg uppåt för ryssen. Aliskerov står med ett totalt matchfacit som lyder 14-1-0.

Gick rykten om en match mot Khamzat Chimaev

Det gick tidigare rykten om att Costa skulle ställas mot Allstars Khamzat Chimaev i samband med UFCs besök till Abu Dhabi i oktober. Nu verkar det dock som att Chimaev kommer möta den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman härnäst.

Costa kommer senast från en vinst över Luke Rockhold. Den fighten ägde rum i augusti, förra året. Dessförinnan åkte han på två raka förluster. Först i en titelmatch mot Israel Adesanya och därefter mot Marvin Vettori. Costas totala matchfacit lyder 14-2-0.

Föregående artikel

UFC 1 kommentatorn Jim Brown är död

Nästa artikel

USADA ger besked om Conor McGregors status

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök