Nyheter

Paulo Costa vill möta Kamaru Usman

Av

Hugo Lindström

23/02/2024
Paulo Costa väger in

Paulo Costa utmanar Kamaru Usman och pikar Khamzat Chimaev på samma gång.

Paulo Costa vs. Kamaru Usman?

Förra helgen återvände Brasiliens Paulo Costa till buren efter cirka ett och ett halvt år som inaktiv. Med en vinst i ryggen mot Luke Rockhold hoppades han förlänga vinstsviten. Efter en tuff match mot Robert Whittaker blev det en förlust. Men inte utan att ha visat upp sin välkända kraft. I slutet av första ronden skickade han en snurrspark som gjorde Whittaker rejält skakad. Något som förmodligen skulle resulterat i ett avslut om det inte var för att gonggongen gick.

Nu verkar det som att Costa fått mersmak. På Twitter laddade han upp ett inlägg där han uttryckte intresse för att möta Kamaru Usman. Samtidigt slängde han in en liten pik mot Khamzat Chimaev som gick tiden ut mot ”The Nigerian Nightmare” när de möttes.

Costa och Usman

Usman har främst varit verksam inom weltervikten, samma viktklass han var mästare i. Men just inför matchen mot Khamzat hoppade han in på kort notis i mellanvikt. Sedan dess har det varit oklart huruvida han tänker fortsätta eller återgå ner en viktklass.

Efter matchen mot Whittaker fick Costa beröm av Dana White, dock med en liten brasklapp. Han menade att bortsett från alla svårigheter att boka brassen för match så bjuder han alltid på en underhållande match. Detta är baserat på faktumet att 32-åringen endast gått 4 matcher på lika många år.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök