19 June, 2024
Nyheter

Petr Yan nära möte med hajpade bantamviktaren

Av

Hugo Lindström

18/01/2023
Petr Yan och Merab Dvalishvili

Petr Yan (16-4) planeras möta Merab Dvalishvili (15-4) på UFC Vegas 71 i mars.

Petr Yan vs. Merab Dvalishvili

UFC håller på att boka Petr Yan vs. Merab Dvalishvili till mars. Matchen är inte helt färdigställd ännu, men beräknas vara bokad lagom till UFC Vegas 71.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMA Junkie (@mmajunkie)

Efter att Petr Yan förlorade mot Sean O’Malley (16-1, 1 NC) har han hamnat i en position längre ifrån titeln än han varit på år. Efter att han förlorade sitt bälte mot Aljamain Sterling (22-3) var konsensus att ett returmöte skulle sluta med vinst för Yan. När det sedan inte blev så stod det klart att Yan skulle behöva besegra lite rankat motstånd innan han kan få ytterligare en chans att vinna tillbaka bältet. En förlust mot O’Malley på det och Yan behöver en vinst för att bryta den dåliga trenden.

Merab Dvalishvili däremot har åtta raka vinster i ryggen, där den senaste kom mot Jose Aldo. En lista mer eller mindre meriterat motstånd har låtit Dvalishvili klättra i rankingen upp till en tredjeplats. Med enbart Yan och O’Malley ovanför sig. En vinst mot ex-mästaren har mycket väl kunnat sätta Dvalishvili som näste man att möta Sterling.

Vem tror ni vinner mötet?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök