Nyheter

PFL 5: Marthin Hamlet avslutas med en minut kvar av matchen

Marthin Hamlet

Under nattens PFL 5 klev norrmannen Marthin Hamlet in i buren, för att ta sig an amerikanen Cory Hendricks. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Marthin Hamlet avslutas efter en dominant insatts

Rond 1

Hendricks sökte en kickboxningsmatch, men Hamlet stängde snabbt distansen. Den sistnämnda försökte sig på en nedtagning, men fick inte ner amerikanen på kanvasen. Med två minuter kvar av ronden lyckades Hendricks separera sig från Hamlet och norrmannen fick snabbt övertaget i den stående sekvensen. Hamlet svarade på Hendricks bensparkar, med flera slag mot huvudet. Amerikanen sänktes till kanvasen och norrmannen sökte avslutet. Hendricks överlevde dock ronden.

Rond 1 till Hamlet, enligt undertecknad

Rond 2

Hamlet sänktes till kanvasen tidigt (eller halkade norrmannen?), men lyckades stänga distansen till den framrusande Hendricks. Norrmannen tryckte upp Hendricks mot burens vägg och amerikanen hade svårt att svara med något offensivt. Två minuter in i matchen valde matchdomaren att förflytta kampen till kanvasens mitt. Hendricks fick in en huvudspark på sin motståndare, som valde att stänga distansen ännu en gång. Matchdomaren förflyttade drabbningen till burens mitt ytterligare en gång innan rondens slut.

Rond 2 till Hamlet, enligt undertecknad

Rond 3

Hamlet stängde distansen direkt i drabbningens tredje rond och tryckte upp Hendricks rygg mot burens vägg. Med minuter kvar av drabbningen lyckades Hendricks vände på matchbilden helt. Amerikanen skakade norrmannen via sparkar och slag, tog ryggen och arbetade sig fram till en rear-naked choke. Hamlet klappade med under minuten kvar av matchen.

Resultat

Cory Hendricks besegrar Marthin Hamlet via en rear-naked choke, 4:09 minuter in i Rond 3.

Hamlet står fortsatt med fem poäng i årets turnering. Om det kommer räcka till en slutspelsplats beror på resultatet i nattens resterande drabbningar.

Föregående artikel

PFL 5 – fullständiga resultat: Sadibou Sy är utslagen ur årets turnering

Nästa artikel

PFL 5: Sadibou Sy besegrar Alexey Kunchenko

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök