Sadibou Sy vinner

Sadibou Sy vann turneringen och en miljon dollar

Alexander Clausson

I samband med nattens PFL finaler ställdes Sadibou ”The Swedish Denzel” Sy mot amerikanen Dilano Taylor. Utövarna gjorde upp om en miljon amerikanska dollar.

Sadibou Sy vann via enhälligt domslut

Sveriges Sy har tillhört PFL sedan organisationen startades, men svensken har aldrig tagit sig hela vägen till final tidigare. Taylor har nu genomfört sin första säsong i organisationen.

Rond 1

Sy kände av distansen i matchens anledning. Taylor var den aktivare fightern, men amerikanen hittade inte in. Sy skickade iväg en spark mot motståndarens huvud. Utövarna utbytte varsin spark. Sy träffade bäst. Sy skickade iväg en låg spark. Taylor hade fortsatt svårt att hitta distansen till Sy. Den sistnämnda skickade iväg ytterligare en spark mot Taylors huvud som träffade delvis.

En relativt händelselös rond som undertecknad gav till Sy.

Rond 2

Sy jobbade med låga sparkar under den andra rondens inledning. Svensken skickade iväg en spark mot motståndarens torso som träffade bra. Taylor siktade högt, men hittade inte in med några hård slag. Taylor ändrade strategi och gick för en nedtagning. Sy trycktes upp mot burens vägg. ”The Swedish Denzel” höll sig kvar i en stående position och kunde förflytta fighten till burens mitt.

Ännu en rond till svensken. Sy spelar det strategiskt smart. Welterviktaren vinner ronden genom minimal ansträngning och utan att ta skada själv.

Rond 3

Taylor träffade bättre i den tredje rondens inledning. Sy blandade höga slag med låga sparkar. Taylor avfyrade fler slag, men träffade med långt ifrån alla försök. Sy var inte särskilt offensiv alls i den tredje ronden.

Jämn rond.

Rond 4

Den inledande mästerskapsronden och Taylor initierade clinch. Utövarna separerade. Amerikanen ökade takten. Taylor träffade bra på väg in i clinchen. Sy var passiv och backade bakåt. Taylor började träffa bättre och bättre.

Den fjärde ronden gick till Taylor, enligt undertecknad.

Rond 5

Sy arbetade aktivt med sparkar och Taylor fokuserade på slag. Sy initierade clinch, eller var det ett nedtagningsförsök? Sy träffade med en benspark. Känslan var inte att utövarna tävlade om en miljon amerikanska dollar. Taylor var den aktivare fightern. Sy var väldigt passiv. Trött? Självsäker på att han tog hem de tre första ronderna? Nja, den sista ronden var inte mycket att hänga i julgranen.

Rond nummer fem till Taylor, enligt undertecknad.

Resultat

Sadibou Sy besegrade Dilano Taylor via enhälligt domslut (49-46, 49-46, 49-46). Sy står nu med ett totalt matchfacit som lyder 13-6-2 (1NC).

+12
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett