19 June, 2024
Nyheter

PFL laddar för en ny säsong

Av

Alexander Clausson

13/03/2019

PFL (Professional Fighters League) laddar just nu för fullt inför ännu en säsong, som det här året kommer sändas på ingen mindre medieplattform än hos sportjätten ESPN. PFL, som i mångt och mycket har sitt ursprung i World Series of Fighting (WSOF), genomförde under 2018 sitt första verksamma år som ny organisationen. Den centrala skillnaden mellan PFL och andra MMA-organisationer är att man helt och hållet utgår från ett turneringsformat för att kröna sina mästare och mästarinnor. Året är uppdelat i tre olika kategorier. Grundsäsong, slutspel och finaler. PFL gjorde stora rubriker i MMA-världen under deras första säsong då de annonserade att respektive vinnare i varje viktklass skulle erhålla ett pris på hissnande 1 miljon dollar.

Upplägg

I grundsäsongen går alla fighters två matcher vardera. I dessa matcher samlar man poäng genom att vinna över sin motståndare. Flest poäng får man på avslut i första ronden och minst poäng får man genom att ta hem en seger via domslut. De åtta utövarna som har samlat ihop flest poäng i sina respektive matcher går vidare till slutspelet. För att ta sig vidare från slutspelet behöver man besegra sin motståndare i en inledande kvartsfinal för att sedan ta sig an vinnaren av en av de andra kvartsfinalerna. Vinnarna av semifinalerna går vidare till final. Under slutspelet så går man båda sina matcher under en och samma kväll. Finalen äger rum under året sista dag, på nyårsafton.

Schema för 2019

Grundsäsong: 9 maj, 23 maj, 6 juni, 11 juli, 25 juli samt 8 augusti
Slutspel: Tre kvällar som annonseras vid ett senare tillfälle
Finaler: 31 december

Inför kvinnlig division

Ett av organisationens ansikten utåt är Kayla Harrison (3-0-0). Harrison gjorde MMA-debut så sent som 2018 men det som gör denna atlet speciell är att hon är en av få personer i världen som inte bara har lyckats kamma hem ett, utan två olympiska guld. Dessa guld tog hon under de olympiska spelen i London 2012 och Rio de Janeiro 2016. Sporten hon tävlade i då var judo. Kring Harrison bygger nu PFL en kvinnlig lättviktsdivision och har därför värvat ytterligare sju kvinnor till organisationen. Av dessa är det framförallt ett namn som sticker ut, UFC-veteranen och kanadensiskan Sarah Kaufman (20-4-0).

Kvinnlig lättvikt är den enda divisionen där PFL i nuläget har annonserat hela uppställningen inför 2019 års säsong. Förra året fick vi se två svenska fighters i turneringen i form av Sadibou Sy och Jonatan Westin. Det återstår att se om någon av dessa eller kanske några nya svenskar kommer delta i årets turnering!

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök