Nyheter

PFL släpper Josh Copeland efter misshandeln

Av

Alexander Clausson

22/05/2019
PFL Finaler

PFL (Professional Fighting League) gick under onsdagen ut med ett pressmeddelande där de berättar att tungviktaren och den tidigare UFC-fightern Josh Copeland (18-6-1) inte längre är under kontrakt med organisationen. Anledningen bakom händelsen är den dom som nyligen föll på Copeland, kopplade till händelser som rör våld i hemmet.

Lång karriär bakom sig

Copeland gjorde sin professionella MMA-debut 2012 och har sedan dess hunnit med 25 matcher i buren. ”Cuddly Bear” gick två av dessa matcher i UFC men de största framgångarna kom under föregående kalenderår, då tungviktaren lyckades ta sig till finalen av PFL säsong 1 och gick där en match om en prissumma på en miljon dollar. Prispengarna och äran togs dock hem av Philipe Lins (14-3-0) som avslutade Copeland i den fjärde ronden.

Erkänner sig skyldig till misshandel

TMZ Sports gick i februari, tidigare i år, ut med nyheten att Copeland gripits i ankynting till våld i hemmet. I samband med en argumentation med sin partner anklagades tungviktaren då för att slagit denna så pass hårt att blodvite uppstått i ansikte och på nacken. Copelands partner erkände i anmälan att även hon ska agerat fysiskt genom att örfila den tidigare PFL-finalisten, dock menade hon att han aktivt eskalerade situationen och gjorde den ännu mer våldsam. I anmälan framgick också att parets barn befann sig på platsen då misshandel ska ha ägt rum. I februari lämnade ”Cuddly Bear” följande vittnesmål till polisen.

I do not remember punching my wife

Under rättegången som nyligen ägde rum erkände sig dock Copeland skyldig till andra gradens misshandel och även tredje gradens övergrepp. Misshandel mot sin partner och övergrepp mot barnet som tvingades bevittna händelsen. I utbyte mot erkännande erhöll Copeland ett tvåårigt villkorligt straff. Så länge tungviktaren inte begår några ytterligare brott under perioden slipper han avtjäna ett fängelsestraff och domen kommer dessutom strykas från Copelands registerutdrag efter tvåårsperioden är över. Detta enligt MMA Junkie.

I samband med erkännande gick PFLs talsperson Greg Savage ut med ett pressmeddelande där de klargjorde sin syn på saken i fråga.

He as been released from his contract and is no longer associated with the PFL

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök