Spel och casino jämförelse

PFLs annorlunda säsongsformat

Av

kimura

05/07/2021
Fabricio Werdum turneringar

Turneringar är något som nästan var synonymt med MMA-galor under sportens tidiga år. Men idag är de mer sällsynta, med ett undantag, PFL.

PFL har ett serieformat likt amerikanska sporter

Amerikanska Professional Fighters League har ett format som minst sagt sticker ut från mängden. Man har ett upplägg som liknar andra amerikanska sporter med en vanlig säsong med ”gruppspel” där alla fighters i en viktklass går ett visst antal matcher i gruppspelet och samlar poäng beroende på resultat. Därefter är det sags för slutspel med utslagsmatcher i jakten på mästartiteln och prispengar.

Vi på Kimura finns för MMA-fans att hjälpa till att ha koll på matcherna och startfältet. När det kommer till EM 2021 tips har Kelbet samlat all information om spännande odds och matchanalyser inför och under turneringen.

Svenska Sadibou Sy har varit med i PFL sedan starten

PFL är idag en omkonstruktion av den tidigare organisationen World Series of Fighting. När WSOF fick nya ägare under våren 2017 gjorde man om ordentligt och skapade det idag unika PFL.

Den första säsongen gick av stapeln under 2018 och redan då hade vi Sverige representerat bland organisationens fighters i form av Sadibou Sy och Jonatan Westin. Westin fick tufft motstånd direkt i UFC-veteranen Bojan Velickovic, som besegrade bland annat Nico Musoke under deras tid i UFC. Det blev en förlust på TKO där och i den andra matchen ställdes svensken mot Khabib Nurmagomedovs kusin Abubakar Nurmagomedov, som senare skulle ta sig in i UFC. Därmed blev det bara en säsong i PFL för Westin.

Sy å andra sidan uppe i nio matcher i organisationen där han lyckats nå både kvartsfinal och semifinal under 2018 och 2019 års säsonger. I PFL premieras avslut i grundomgången då avslut genererar extra poäng (ju tidigare avslut desto mer poäng). Det är något som gynnat svensken som besitter knockoutkapacitet. Totalt har ”Sadi” ett record på 3-3-2, 1 NC i PFL. I år hamnade Sy dock precis utanför slutspel där det fattades ett poäng för svensken att ta sig vidare från gruppspelet.

PFL har rekryterat stora namn för 2021

Professional Fighters League expanderar löpande och inför årets säsong knöt man till sig två forna UFC-mästare i form av tungviktaren Fabricio Werdum samt lättviktaren Antony Pettis. Även den tidigare contendern i UFC, Rory MacDonald är en del av PFLs stall av fighters.

Det blev dock lite av en kalldusch för nyförvärven. Werdum fick en No Contest i sin första match efter att ha blivit knockad. Beslutet ändrades då motståndaren Renan Ferreira ska ha klappat vilket ringdomaren missade vid tidpunkten, därefter tog han sig ur och knockade UFC-veteranen. Inför sin andra match godkändes inte Werdum efter att röntgen inför match avslöjat svullnad i hjärnan.

Anthony Pettis hade nog hoppats att kunna kamma hem lite enkla pengar i en lägre liga efter många år av trogen tjänst i UFC. Men efter två domslutsförluster i grundomgången fick den forne mästaren kliva ur årets säsong med svansen mellan benen.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök