Nyheter UFC

Pimblett säger nej till match mot Topuria – om inte lönen höjs

Ilia Topuria och Paddy Pimblett

Ilia Topuria (12-0) utmanade Paddy Pimblett (18-3) efter sin knockout-seger över Jai Herbert. Men den nyligen rankade nr. 15 fjäderviktaren får inget gehör hos Paddy. 

Den brittiska publikstjärnan Pimblett vill se ny deal mot Topuria

Att det finns rivalitet och ont agg mellan Pimblett och Topuria blev uppenbart under fightweek i London. Trots att de båda fjäderviktarna tog hem varsin seger, Pimblett genom en rare naked choke och Topuria på KO, är en fight dem emellan inte aktuell – ännu.

Pimblett som är väl medveten om sin popularitet och rapporteras ha en sjusiffrig deal utanför UFC, vet hur han ska förvalta sin stjärnstatus. På presskonferensen efter galan var Pimblett noggrann med att understryka sitt värde, och antyder att Topuria har honom att tacka för sitt kändisskap

Everyone wants to fight me. Everyone wants to hang on my coattails. No one knew who hand sanitizer boy was until he tried to start an altercation with me. No one knew who he was. I’m the draw. Everyone wants to fight me.

Alla vill fightas mot mig. Alla vill ha en bit av min kaka. Ingen visste med handdesinfektions-pojken var innan han försökte starta ett bråk med mig. Ingen visste vem han var. Jag är kapet. Alla vill gå match mot mig. 

För rätt pengar kan matchen bli av

Pimblett medger att Topuria gjorde en bra insats mot Herbert, och ger honom cred. Men det räcker inte för en matchup dem emellan menar Pimblett, och hänvisar till UFCs kontrakt

Give him his due, it was a good knockout. It was a very good knockout, especially after taking that head kick in the first round. But if I hit him with that head kick, I would finish him.

But as I say, he’s just hand sanitizer boy to me. A lion doesn’t concern himself with the opinions of sheep.

Han förtjänar ett erkännande, det var en bra knockout. Det var en väldigt bra knockout, speciellt efter att ha tagit den där huvudsparken i första ronden. Men om jag hade träffat honom med den sparken, hade jag avslutat honom.

Men som jag säger, han är bara handdesinfektionspojken för mig. Och lejon tar ingen hänsyn till fårens åsikter.

Paddy har fått mycket positiv feedback under veckan i London och var en stjärna redan i Cage Warriors. När det gäller att bygga stjärnor i UFC har Dana White god rutin. Frågan är väl vem utanför topp 15 som kan bli aktuell att matcha mot Pimblett, och även om Dana uttryckte en viss skepticism inför Paddys framtid i UFC inför lördagens event verkar Paddys prestation  fått honom att tänka om. Men räcker det för att möta Pimbletts krav och omförhandla kontraktet?

I wouldn’t take a top 15 fight. I’ll be honest, I wouldn’t. Add some more zeroes to my contract and then I will. I think I proved tonight that I deserve a new contract. Not this little standard one

Jag skulle inte ta en fight mot någon i topp 15. Jag ska vara ärlig, det skulle jag inte. Lägg på ett par nollor på mitt kontrakt och jag ändrar mig. Jag tycker att jag bevisade ikväll att jag förtjänar ett nytt kontrakt. Inte det här lilla standardkontraktet. 

Föregående artikel

Muhammad Mokaev vill bli den yngsta titelhållaren i UFCs historia

Nästa artikel

GLORY tvingades avbryta event efter att kaos bröt ut i publiken

Skriven av

Elin Sundqvist

Relaterade Artiklar

Sök