Nyheter

Polisanmälan mot Avesta Senap och MMA leder till åtal

Förra året kanske ni minns att vi på Kimura.se gjorde ett reportage, som även Aftonbladet använde, där George Sallfeldt på SMMAF berättade att Svenska MMA Förbundet polisanmält arrangören Johan Lennström för att ha arrangerat en MMA-tävling utan tillstånd från SMMAF.

Lennström åtalas nu för brott mot ”lagen om tillståndsplikt för vissa kampsportsmatcher” och riskerar fängelse upp till sex månader. Han är också anklagad för att ha olovligt sålt öl. Enligt stämningsansökan fanns det 240 burkar öl på plats.

Avesta Senap och MMA blir det första fallet av det här slaget i Sverige och därmed prövas lagen i domslut och kan tänkas bli ledande i kommande fall. Detta är absolut ingen chansning från SMMAF:s sida som vissa vill hävda utan snarare något som helt går i linje med ett idrottsligt förbund i Sverige. Ska MMA och MMA Förbundet ha någon legitimitet så ska detta fall också leda till ett synbart straff som markerar värdet i lagen om tillståndsplikt för vissa kampsportsmatcher.

George Sallfeldt säger till Kimura att det är ska bli intressant att följa processen och att SMMAF anser det väl att han är åtalad. George påpekar också att det inte finns någon vilja att sänka en privatperson, men att det är förbundets skyldighet att polisanmäla denna typ av aktiviteter.

Här kan ni se vårt reportage vi gjorde med George om polisanmälan.

Lennström säger bland annat följande till DT.se:

Jag tror inte att det blir fängelse för mig, säger Lennström till DT.se. Så fort jag har fått hem stämningspapperen så kan vi börja bygga upp ett försvar. Om, eller när jag blir friad, så kan det här målet bli ett prejudikat.

Vi får se hur det går och följer givetvis händelseförloppet vidare.

Registrera dig via Kimura.se hos Unibet här och få 120% bonus nu

Föregående artikel

Intervju med Jonathan Broberg om Kampsportsgalan 2012

Nästa artikel

Herda Herda som man skulla sagt på jamska

Skriven av

kimura

Relaterade Artiklar

Sök