Nyheter

Rachael Ostovich vs. Gina Mazany till den 28 november

Av

Anton

09/09/2020

UFC planerar att sätta upp en match mellan Racahel Ostovich och Gina Mazany under UFC-galan planerad till den 28 november. Matchen blir den första för Ostovich på över ett år, då hon varit avstängd för dopning.

Ostovich vs. Mazany

Racahel Ostovich (4-5) är redo att återvända till oktagonen efter en avstängning på knappa ett år för dopning. Det var i januari förra året som den 29-åriga amerikanskan testade positivt av antidopningsbyrån USADA (United States Anti-Doping Agency), och en obligatorisk avstängning följde. Dock blev det inte hela året ut för Ostovich, som får återvända i slutet av november. Väl tillbaka i oktagonen möter hon Gina ”Danger” Mazany (6-4), som i och med matchen genomför sin tredje under 2020.

Racahel Ostovich

Rachael Ostovich har haft ett par tråckliga år bakom sig. I november 2018 blev det känt att hon lidit en våldsam attack från sin dåvarande make och MMA-fighter Arnold Berdon (7-2). Hon led bland annat en orbitafraktur som följd av angreppet. Kort därefter testade hon positivt för det illegala preparatet Ostarine av USADA, och fick sig en avstängning från sporten på ett år. Innan all denna olycka hemsökte Ostovich, hade hon lidit tre förluster på sina fyra senaste matcher i UFC. Nu redo att återvända, nästan två år efter sin sista match, väntas henne Gina Mazany i oktagonen. För hennes fortsatta karriär i organisationen, är en vinst av största vikt.

Gina ”Danger” Mazany

Gina Mazany har under sina tre och ett halvt år i UFC hunnit med att gå fem matcher, av vilka hon enbart vunnit en. Effektiv såväl i det stående som på marken, har dock Mazany visat på en god avslutningsförmåga i sin karriär, där hon har två avslut vardera i TKOs och submissions. Under 2020 har ”Danger” redan gått två matcher, från vilka hon tog med sig ett facit av 1-1. En submission-seger i organisationen KOTC (King of the Cage) över ”Vicious” Valerie Barney (5-2) i januari ledde till att hon återigen fick sätta foten i oktagonen, där hon i juni led en förlust via TKO i första ronden mot den rasande pandabjörnen Julia ”Raging Panda” Avila (8-1). Nuredo för sin tredje match för året, förväntas hon gå in för fullt i matchen mot Rachael Ostovich, då även hon likt sin motståndare ligger risigt till när det kommer till UFC-kontraktet.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök