Rafael Dos Anjos vill möta Tyron Woodley om welterviktsbältet

UFC on FOX Sports 1: Cerrone v dos Anjos

Rafael Dos Anjos (27-9 MMA, 16-7 UFC) segrade under UFC 215 via en armtriangel över Neil Magny (19-6 MMA, 12-5 UFC).

Efter matchen visade Dos Anjos intresse för att möta Tyron Woodley, UFCs welterviktsmästare, om weltervikstbältet. Woodley besvarade Dos Anjos direkt i och med att Woodley arbetade som analytiker för FS1:

Well, I’ve got a Gucci belt you can have. I’ve got a Louis Vuitton belt you can have, but the welterweight gold, the 14 pounds, brother – it’s going to be a long time before I give that up.

Woodley sa att Dos Anjos måste bevisa sig ytterligare inom weltervikten innan han blir aktuell för en titelmatch. Dos Anjos är 2-0 i UFCs weltervikt efter vinsten över Magny. Woodley sa bland annat att han anser att Dos Anjos är en utmärkt fighter men han behöver en till två fler matcher för att vara aktuell för en titelmatch:

All I’m saying is there are a lot of guys in my division. They always put them in front of me, and everyone thinks they have the solution to beat me. But I think I’m the most well-rounded fighter. I punch the hardest in the UFC of all the fighters. And he’s a great fighter. He’s a former world champion. I do think one or two more fights in the division, with a great performance like he had this evening, we will see him on the other side of the octagon. At that point, we’ll be ready to roll.

Dos Anjos sa även efter UFC 215 att han var reserv för welterviktstitelmatchen på UFC 214 om Demian Maia skulle utebli.

Woodley är intresserad av att gå upp en viktklass och möta vinnaren av Michael Bisping och George St-Pierre, ett möte som går av stapeln på UFC 217 i november.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • jari edvardson

  det börjar sprida sig,,riskfritt apange hur det än går

 • Batman

  Jag trodde att RDA var körd efter förlusterna i 155, och att han skulle bli en slagpåse för topp10 killarna i 170. Jag trodde fel. Jag misstänkte också tidigare RDA för att använda otillåtna medel och att han med den stränga USADA testningen skulle bli en skugga av sitt forna jag. Jag hade dock fel. Han har blivit testat av USADA frekvent med ok resultat och han har fortsatt att se bra ut i sina matcher.
  Dvs jag erkänner att min bild av RDA har varit fel. Han har överträffat mina förväntningar.
  Jag tror dock att han är chanslös mot Woodley, han är helt enkelt inte på Woodleys nivå, och jag är ganska säker på att jag har rätt den här gången.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Fint skrivet. Det är stort att kunna erkänna. Jag tror doclnexakt likadant som dig om att Woodley helt enkelt är numret för stort och för stark.

  • Josh

   Han kommer åka fast förr eller senare.

  • Cogo

   Tror han kör över tyRun…

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  RDA är grym och väldigt allround. Men Woodley är för stor och stark. Han kan ta alla slag som RDA kommer med och RDA kan inte ta det Woodley har att komma med. Men man vet aldrig. Skulle vara fint om RDA tog titeln och sen kanske den efterlängtade fighten mot Conor kan bli av.

  • Josh

   Den enda som längtar efter den fighten är RDA själv. Ingen annan.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Varför inte egentligen? Jag menar Woodley har redan vunnit över Wonderboy 2 gånger, vunnit över Maia och brutalt tagit bältet av Lawler. Det är alla i toppen. Dags för någon ny att utmana om titeln. Typ en Masvidal som vinner över Wonderboy eller en RDA som börjar kännas som att han kommer tillbaka. Jag hade sett fram emot fighten faktiskt.

    • Josh

     Jag syftade på det du skrev om den efterlängtade fighten mot Connor. Dessutom tror jag RDA kommer åka fast inom en snar framtid. You can call me mystic Josh.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Ok så du tror Conor knockar RDA snabbt? Mycket möjligt.

      Att han ska åka fast har man sagt väldigt länge nu. Det börjar bli uttjatat.

     • Josh

      Du skriver så många inlägg att du inte har koll på vad du skriver. cirkulera.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Sant

   • jari edvardson

    jo jag.

 • Nivetingenting

  Ja, han inte vinner förmodligen inte över Woodley, men om han får en bra vinst till så bör han vara right up there, WW har ju inte proppfullt utav contenders precis

Fler Nyheter: