18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Rahmad Stromanis får sänkt fängelsestraff – deltog i upploppet vid Sveaparken

Av

Hugo Lindström

20/09/2023
Rahmads Stromanis döms till fängelse

Rahmads Stromanis dömdes till över fem års fängelse i fjol. Nu sänks straffet efter en omprövning.

Rahmads Stromanis dömdes efter upploppet i Sveaparken

I fjol, på långfredagen, uppstod det flera upplopp runt om i landet. Detta i samband med de koranbränningar som ägt rum i Sverige de senaste åren. I Sveaparken, Örebro samlades flera motdemonstranter samlades vid platsen för att visa sitt missnöje. Men det hela tog en våldsam vändning och polisen blandades in. Bland de som deltog under upploppen var MMA-fightern Stromanis.

Kimura var först med att rapportera om rättegångsprocessen som påbörjats mot fightern. Tingsrätten fann honom skyldig till grovt sabotage mot blåljusverksamhet samt försök till våld mot tjänsteman. Detta efter att ha kastat sten mot poliser samt saboterat ett blåljusfordon. Något han själv erkände inför domstolen.


Rahmads Stromanis har medgett att han varit på platsen och att han kastat sten och punkterat däck på polisfordon. Men sten har inte träffat och han har heller inte haft för avsikt att sten ska träffa någon eller något. Polisfordonen var redan övergivna när han punkterade däcken men han medger ansvar för skadegörelse avseende punkterade däck. Han förnekar att han skulle haft en pådrivande roll och att han skulle ha hotat eller slagit polis eller att han skulle ha agerat tillsammans och i samförstånd med andra. Han bestrider därför ansvar för brott enligt åtalet.

Domen landade på 6 års fängelse. Dessutom dömdes han tillsammans med andra inblandade att betala 160 000 delat till åtta olika poliser. Utöver det ska han också ge 2 000 kr i skadestånd till polisen som han dömdes till försök till våld mot tjänsteman för.

Får sänkt straff

Nu meddelar hovrätten att Stromanis straff ska sänkas till tre år och tre månader. Detta efter att tre andra som dömts för sin medverkan under samma händelse fått minskade straff. Då beslutade man att även ompröva Stromanis fall. Detta rapporterar SVT Nyheter.


Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search