Nyheter

Rahmads Stromanis berättar inifrån fängelset – ”Det är då ens hjärna inte fungerar”

Rahmads Stromanis döms till fängelse

MMA fightern Rahmads Stromanis dömdes till ett långt fängelsestraff efter sitt deltagande i de så kallade ”Påskkravallerna”. Nu berättar Örebrofightern om sina upplevelser från fängelset.

Rahmads Stromanis -”Imamen sa att vi inte skulle gå dit”

I april, förra året, hade den danska politikern Rasmus Paludan för avsikt att genomföra manifestationer i flera svenska städer. Paludan ville bränna den religiösa skriften Koranen. En av dessa manifestationer var inplanerade att äga rum i Örebro. Paludan genomförde aldrig någon Koranbränning i staden, men motdemonstranter dök upp på platsen och motmanifestationen resulterade i kravaller. Två av deltagarna var vid tillfället aktiva medlemmar i Örebro Fight Gym och en av dessa var Stromanis. Den sistnämnde var en av Fight Club Rush (FCR) stora affischnamn och hade gått fyra matcher för organisationen. Däribland en huvudmatch mot David Jacobsson i samband med FCR 11. Den matchen resulterade i en domslutsvinst för Jacobsson.

Stromanis uteslöts från Örebro Fight Gym och dömdes till sex års fängelse för sitt deltagande i kravallerna.

Under dagen kommer SVTs Uppdrag Granskning släppa ett avsnitt om de ovannämnda händelserna. Kimura har tagit del av en exklusiv förhandsvisning av programmet.

Stromanis hade tagit sig till platsen med en påk.

Imamen sa att vi inte skulle gå dit och låta oss provoceras. Min ståndpunkt var att gå dit för att åtminstone säga min sak. Det är vår religion och vår symbol. Ska vi sitta hemma och inte göra någonting?

Under Påskkravallerna som ägde rum 15 till 17 april 2022 skadades 300 poliser och 14 civila.

”Jag gjorde inte galna saker, det jag gjorde var att jag kastade sten”

Vidare berättade Stromanis att han kände sig provocerad av polisens agerande och att det brast för honom. Därefter anslöt han sig till folkhopen, enligt egen utsaga.

Det är inte som att det brast för mig och jag gjorde galna saker. Det brast för mig och jag vände mig till aggression. Det jag gjorde var att jag kastade stenar. Gå därifrån? Pff! Det var för sent. Du kan inte gå iväg från någonting som redan händer.  Man slänger sig in i det och då är man fast där. Om jag hade varit lugnt hade jag kunnat gå därifrån, men min hjärna fungerar inte med adrenalinpåslag. … Det fanns vissa som ville göra det till en fredlig motdemonstration. Inte vara galna, utan gå dit med en megafon och skyltar för en fredlig protest. Men eftersom vi fick reda på det så sent kunde vi inte förbereda oss.

Stromanis står med ett totalt matchfacit som lyder 3-1-0.

Föregående artikel

Colby Covington: Leon Edwards förlorar sin titel om han nobbar mig

Nästa artikel

Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök