Vi snackar med Rami Aziz inför helgens comeback

Simon Alvhed

I ett soligt Abu Dhabi sitter Rami Aziz på sitt hotellrum. Det är 45 grader ute, vilket är för varmt för att vara ute. Rami förbereder sig för sin comeback. Det var tre år sedan han senast gick match och nu är det dags igen. Denna gång i Abu Dhabi och i ny viktklass, 70 kg istället för 66 kg.

Jag fick chansen att snacka lite med Rami om sin kommande match, vi diskuterade motivation, kondition, vikthållning och att jobba samtidigt som man är professionell MMA-fighter. Läs hela intervjun nedan!

Simon: Hur är läget?

Rami: Det är superbra! Vi har precis fotograferats och det gick supersmidigt, allt har flutit på extremt bra. Vi har ett riktigt luftigt schema, så det känns bra!

Simon: Comebacktime alltså?

Rami: Comeback och comeback…jag har haft en paus på tre år. Jag har samtidigt hållit mig aktiv och tävlat i triathlon så formen är det inget fel på.

Simon: Det är verkligen en helt annan sport, långt från kampsporten?

Rami: Det stämmer men det har hjälpt mig att hålla mig i bra form och lärt mig mycket om min egen kropp. Jag har lagt de senaste 6 veckorna på att komma in i brottning, boxning och överlag kampsportskänslan igen.

Simon: Du har kunnat skippa löppassen med andra ord?

Rami: Jag har faktiskt kört löppassen ändå och tack vare att jag är i så god form så har jag kunnat köra ganska långa löpningar utan att slita ut mig.

Simon: Så konditionen lär ju inte vara ett problem, kanske rent utav ett vapen på samma sätt som Tony Fergusson använder det?

Rami: Det handlar ju främst om pacing. Även om man har grymt bra kondition så kan man bränna all energi. Har man koll på pacingen så kan man fördela det bättre och hålla koll på sin energi och inte bli trött.

Simon: Har du kört någon kampsport alls sen du gick din senaste match 2016?

Rami: Jag har hjälpt många andra fighters med sin träning i något av en coachingroll så det har ju inneburit en del sparringronder. Jag har tränat lite i perioder men inte med syfte att gå match igen, jag hade inte en tanke på det, handskarna hade hamnat på hyllan.

Jag skulle satsa på triathlon och plugget. Jag sa upp mig från jobbet och började plugga och skaffa familj. Jag ville ha en stor förändring.

Nu känner jag igen, efter att ha pluggat i 3 år att fan, jag är bara 27 år… det börjar bli dags igen.

Jag gick min första proffsmatch när jag var 18 så jag har ändå hållit på länge. Innan dess hade jag tävlat utomlands som amatör i thaiboxning, wrestling etc. så när jag lade av så kände jag mig bara väldigt mätt på det. När jag nu fick erbjudande om denna matchen (det fjärde erbjudandet på ganska kort tid) så kände jag att det var dags. Jag hade fått erbjudande från Brave som jag hade kontrakt med, jag fick även från numera nedlagda organisationen Fenix. Jag kände väl att det gick bra när jag sparrades, tiden fanns och jag kände lusten att tävla fanns där igen.

Simon: Jag förstår verkligen det där att man kan bli mätt på det. MMA är en extremt krävande sport, inte minst fysiskt men även psykiskt.

Rami: Framför allt psykiskt skulle jag säga. Nu inför detta har jag lagt 20-25 timmar per vecka för att få igång brottningen, boxningen osv. Utöver det så är det ju styrka och kondition.

Jag kände att jag kan inte börja ta matcher så snabbt för jag har inte dessa 6-8 veckor att lägga, jag har min familj. Så om jag ska ta fler matcher får det vara med typ ett halvårs mellanrum.

Jag känner däremot att det är riktigt kul igen. När jag började så var kampsporten det roligaste jag visste, när jag la av så var kampsporten det tråkigaste jag visste.

Simon: Så du kommer inte börja bygga upp många fighter snabbt?

Rami: Nej, jag känner att om jag gör det kommer jag bränna ut mig igen. Men nu är det kul igen och det är vad som är viktigast!

Simon: Jag tror det är klokt. Man märker när fighters börjar göra det bara för att de “måste” och inte egentligen tycker det är kul längre. Då är det sjukt starkt att våga lägga handskarna och plugga.

Rami: Precis, alltså…. man blir ju en tråkig person som fighter. Camps, vikthållning etc. allt sånt tar energi och sen är det all den tid man måste lägga, alla saker man måste välja bort. Jag tror det är lätt att gå in i väggen och det drabbar alla i sin närhet.

Simon: Precis, och sen behöver de flesta har ett jobb vid sidan av också….

Rami: Ja, jag minns de som kunde träna heltid och åka utomlands för att träna hela tiden medan en annan gick match på lördagen och sen jobba på Åhléns på måndagen, där jag inte ens fick ha en blåtira. Om jag hade det fick jag gå till sminkavdelningen och sminka över den hehe

Simon: Vad har du för långsiktig vision då? Du vill inte köra så frekvent men är ändå tanken att fortsätta gå matcher?

Rami: Jag kommer köra så länge jag tycker att det är kul. Jag menar… jag valde denna match för att det är en tuff match, jag vill ha utmaningen. Jag har aldrig tidigare mött någon som varit en svartbältare i BJJ, det tvingar mig att ändra min stil, jag gillar den utmaningen.

Simon: Hur är gameplanen då?

Rami: Jo, det är en stor kille, han slår hårt, han är väldigt duktig på backen också men han tappar i brottningen så min tanke är att han ska få jobba för det om han vill ha ner mig. Jag tänker att i första ronden ska han få jobba sig trött, jag kommer använda min kondition för att få bort lite av explosiviteten. Mycket clinch mot buren, snabba fötter och att slå utan att bli slagen.

Simon: Du låter inte det minsta tveksam på din egen förmåga, vilket är superbra!

Rami: Nej, jag har gått igenom matchen i mitt huvud säkert 20 gånger. Verkligen satt mig ner och gått igenom hela matchen i mitt huvud. Jag vet ju att det inte är någon lek, jag kommer få ont och bli trött men… fan vad jag längtar!

Jag vet att det kommer komma ett tillfälle under matchen där jag kommer tänka “Fan vad jobbigt, vad håller jag på med?” och det är dit jag vill, och ta mig över den tröskeln. Jag älskar att ta steget över den tröskeln!

Simon: Det låter som att allt är ganska bra och har gått ganska smidigt?

Rami: Japp, supersmidig viktnedgång, jag kör ju i 70 kg nu istället för 66 så det har gjort det lättare att hantera vikten. Inga sjukdomar för varken mig eller teamet, ingen jetlag och inget strul med resan! Så allt är riktigt bra med andra ord!

Simon: Jag måste ju ställa frågan; funderar du på UFC, One eller Bellator?

Rami: Det är klart att jag tänkt tanken. Kanske inte just UFC men när jag var igång så hade vi diskussion med One FC och jag har ju record för att köra där eller i Bellator. Så vi får se helt enkelt, det som är viktigast vad jag tycker om matchen nu. Tycker jag att det är kul så vill jag ju fortsätta. Jag är ju i det stadiet nu att jag inte måste fightas, det känns denna gång som att det är mer för att det är kul. Jag ska bara gå in och prestera.

Simon: Du låter jäkligt redo! Det ska bli kul att se, lycka till!

Rami: Absolut, tack så mycket!

Matchen streamas 5/7 via FITE.tv med start 16:00 svensk tid för proffsmatcherna. Tune in!

Vi på Kimura önskar Rami ett stort lycka till!

+2
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington hånar Jon Jones efter anmälan

Alexander Clausson

Under måndagen började nyheten om att Jon Jones återigen hamnat i problem med rättvisan cirkulera i MMA-världen. Enligt den ursprunglig källan, KRQE News 13, ska en kvinna anmält Jones efter att UFC-mästaren tagit ett stryptag om henne. Enligt denna källa ska även sexuella trakasserier förekommit i form av ofrivilliga kyssar. Jon Jones tog senare till sociala medier för att kommentera samt förneka dessa anklagelser.

Colby Covington uttalar sig

En profil som sällan låter händelser stå okommenterade är den tidigare interimmästaren i UFCs division för weltervikt –  Colby ”Chaos” Covington. Det dröjde inte länge förrän Covington tog till sociala medier för att kommentera de påstådda händelserna. I sin kommentar hänvisar ”Chaos”  till en tidigare händelse, då Jones under berusningen körde in i en bil, som i sin tur kördes av en gravid kvinna. Efter krocken lämnade Jones platsen utan att kolla till den gravida kvinnan. Den händelsen ledde till att UFC fråntog Jones sin titel i organisationens division för lätt tungvikt. Covington menar att Jones numera har gjort stora framsteg utifrån nedanstående iakttagelser.

A lot of pundits trying to tarnish the good name of my buddy [Jon Jones]. Can we take a moment & acknowledge: A) At least this time the woman he hit wasn’t pregnant B) Jon was mature enough not to strike her with a car at high speed while intoxicated. Hes making progress people!

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Cage Warriors anordnar turnering för bantamviktsdivisionen

Alexander Clausson

Både ONE, Bellator, Incivta FC och Professional Fighters League (PFL) har under de senaste åren anordnat turneringar för att kröna organisationernas mästare. Nästa organisation som kommer prova på att arrangera en gala utifrån formatet och ta tillbaka sporten till sitt ursprung är Cage Warriors.

Galan går under namnet ’Cage Warriors Unplugged 2’ och kommer äga rum på en särskilt uppbyggd studio tillhörandes BT Sport i Stanford, London. Datum för turneringen är satt till den 6 september och fyra man kommer under kvällen tävla om titeln ’mästare’ i Cage Warriors division för bantamvikt. Inga biljetter kommer säljas till galan och endast inbjudna gäster är välkomna att beskåda turneringen.

Format och upplägg

Cage Warriors president, Graham Boylan, bekräftade den kommande turneringen för ’MMA Junkie’ och berättade om hur turneringen kommer gå till. Turneringen inleds med två semifinaler där atleterna kommer gå två ronder på fem minuter vardera. Om en vinnare inte kan utses efter de två inledande ronderna kommer en tredje rond, även den på fem minuter, vara direkt avgörande för vilken av kämparna som tar hem segern. Semifinalernas två vinnare går sedan vidare till en final som utgörs av tre ronder på fem minuter vardera. I skrivandes stund finns ingen information om vilka fighters som kommer delta i turneringen.

Sänds på Viaplay

Den 6 september blir den andra gången organisationen arrangerar en gala i BT Sports toppmoderna studioanläggning. ’Unplugged 1’ ägde rum under 2016 och då utgjordes huvudmatchen av två av Liverpools stora stjärnor. Den nuvarande UFC-fightern Chris Fishgold samt Paddy Pimblett.

Trots att inga biljetter kommer finnas tillgängliga för försäljning går det ändå att bevittna galan, som kommer sändas på samma sätt som organisationens övriga galor. För boende i Sverige innebär det att galan kommer sändas live på Viaplays streamingtjänst.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Raquel Pennington: Jag är stolt över mig själv

Alexander Clausson

I helgen tog den tidigare titelutmanare, Raquel ”Rocky” Pennington (9-7-0),  sin första seger på över två år då hon besegrade Mexikos Irene Aldana via delat domslut efter tre hårda ronder.

En stor talang inom kvinnlig bantamvikt

Penningtons resa i UFC har varit ojämn, rent resultatmässigt, då hon har kammat hem sju vinster och åkt på fyra förluster. De fyra förlusterna har dock alla kommit mot motståndare som vid någon tillfälle erhållit titeln UFC-mästare. Där hittar vi Jéssica Andrade, Holly Holm, Amanda Nunes och Germaine de Randamie. Två av ”Rockys” sju vinster har även de kommit mot tidigare eller nuvarande mästare. Ovanstående Jéssica Andrade samt Miesha Tate. I en intervju efter helgens vinst berättade amerikanskan om sina senaste års erfarenheter i och utanför buren. Via ’MMA Junkie’.

After I fought Miesha, I went into multiple surgeries, and it felt like I came back, and I came into a high profile fight with Amanda but even before I got to fully recover from my injuries. I jumped in there, and then I broke my leg. It was me pushing myself to get back out there just because I was antsy. I wanted to do what I absolutely love, and I wasn’t ready for any of them.

”Jag behövde mer tid”

Efter sina två förluster i rad behövde ”Rocky” tid till eftertanke och rehabilitering.

I needed to take more time. I needed to listen to my body and do things right, so this time around after I fought Germaine, I was like I seriously need to reset, and that’s where I was at the crossroads. Either I walk away, and that’s it. I had a good run. Or you know what, I dig within myself and see where I truly want to go, and the truth is I’m not done. I feel like I’m just getting started, and I’m having fun again.

”Det har varit en hård väg tillbaks”

Efter en lång period av skador och förluster känner sig Pennington  självförverkligad efter att hon tagit sig tillbaka till segerkolumnen.

It’s exciting. There’s really no words for me right now. I’m just really proud of myself, to get back in there and prove some things to myself. I’ve had a hard comeback. I’ve just been climbing one mountain after the other, and it just felt like I couldn’t catch a break. So to get back out there and get my hand raised, I mean, self accomplishment for myself right now.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Gunnar Nelson_1

UFC Köpenhamn: Gunnar Nelson vill se Nicolas Dalby gå match

Alexander Clausson

När UFC för första gången besöker Köpenhamn, den sista helgen i september, kommer Islands stora stjärna Gunnar Nelson (17-4-1) finnas med på kortet. Där kommer han ställas mot den tidigare titelutmanaren Thiago Alves (23-14-0). När Nelson intervjuades i MMA Fightings podcast ’Eurobash’, gled dock samtalet in på en helt annat fighter – Danmarks Nicolas ”Lokomotivo” Dalby (17-3-1 1 NC).

En av årets matcher i ’Cage Warriors’

Senast man kunde bevittna Dalby i buren var i samband med hans titelmatch mot den obesegrade talangen Ross Houston (8-0-0 1 NC), i samband med storgalan ’Cage Warriors 100’. I den tredje ronden valde domaren, Marc Goddard, att bryta matchen till följd av att kanvasen var såpass hal av blod att man inte kunde fullfölja fighten. Matchen hade ingen förlorare och de båda kämparnas status höjdes med stor sannolikhet. Ett problem som uppstod var dock att det på förhand spekulerades i att vinnaren skulle erhålla ett kontrakt med UFC och att det är unikt att någon ges ett sådant kontrakt direkt efter en ’no contest’.

”Han borde definitivt få chansen”

I intervjun med ’Eurobash’, berättare Nelson hur han anser att situationen med Dalby bör lösas inför UFC Köpenhamn.

I definitely think he deserves a shot to come back on that card and it makes sense

Dalby, som är med i diskussionerna om att kallas Danmarks största MMA-stjärna, kommer ifrån staden i fråga. Detta menar islänningen är en bidragande faktor till att ”Lokomotivo” bör få en möjlighet att gå match på galan.

It’s in his hometown and he’s been on a rip. He seems like a different man now. He was going through some sh*t for a while and it kind of messed him up for a bit. But he’s training hard, he’s looking good and he’s doing well. This was a crazy fight that he had and I think that he should get another shot for sure.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
jon jones ledsen tårar rinner ned för kind

Jon Jones ger sitt uttalande om skandalen: Är inte i trubbel

Ralph Nordahl

I morse kom nyheten om att den lätta tungviktsmästaren i UFC, Jon Jones, på nytt blivit åtalad. Denna gång rör det sig om en misshandel av en servitris på en strippklubb i Albuquerque, New Mexico i april. Jones ska då ha slagit till servitrisen på ett olämpligt sätt, kysst henne mot sin vilja och tagit ett strypgrepp på henne.

Det har rapporterats att Jones skulle infunnit sig i domstolen i juni men att han inte dykt upp och att det nu finns ett godkännande för hans arrestering.

Jones representanter har hittills sagt att Jones inte ens visste om att han åtalats förrän nyheten i briserade och nu väljer även UFC-fightern själv att uttala sig om händelsen via Twitter vilket ni kan se nedan:

Jones gick sin senaste match vid UFC 239 i början av månaden där han besegrade Thiago Santos via delat domslut.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Al Iaquinta vs Dan Hooker UFC

Dan Hooker utmanar Al Iaquinta – vill fightas vid UFC 243

Ralph Nordahl

Efter att ha blivit brutalt knockad av Edson Barboza i sin senaste fight behövde Dan Hooker en seger vid helgens gala i San Antonio, Kalifornien. Han mötte där hemmasonen James Vick som även han behövde en seger efter att har radat upp förluster efter att ha setts som en av lättviktens mer lovande fighters.

Hooker lyckades dock bärga en av sina största segrar i karriären då han knockade Vick efter knapp 2 och en halv minut i första ronden. Efter segern är nu Hooker på jakt efter nästa motståndare och har siktet inställt på den tidigare titelutmanaren Al Iaquinta som senast förlorade via enhälligt domslut mot Donald ’Cowboy’ Cerrone.

Hooker hade följande att säga efter helgens seger enligt bjpenn.com:

I feel like (Al) Iaquinta’s the one that makes sense. That name definitely stands out to me. Yeah, Iaquinta, October 5th, meet me in Australia. Get him on a plane.

En fight mellan båda dessa herrar hade säkerligen varit underhållande för fansen då båda fighters inte varit rädda för att utbyta slag i mitten av oktagonen genom sina karriärer. Hooke vill som sagt mötas 5 oktober i Australien då UFC 243 går av stapeln.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

UFC 240: Countdown

Ralph Nordahl

Helgens UFC 240 närmar sig med stormsteg. Som seden är har UFC nu släppt sin Countdown-video inför helgens huvudmatch mellan fjäderviktsmästaren Max Holloway och utmanaren Frankie Edgar samt den delade huvudmatchen mellan tidigare fjäderviktsmästarinnan Cris Cyborg och Felicia Spencer. I videon får vi följa med dessa fyra fighters i sina förberedelser inför galan.

Holloway (20-4) kommer denna gala att försvara sitt bälte för tredje gången sedan han  erövrade bältet från Jose Aldo år 2017. Senaste försvarat gjorde han mot Brian Ortega förra hösten där han vann via teknisk knockout (doctor stoppage) i en 2018:s mest underhållande matcher. Holloway gick dock sin senaste match om lättviktens interim-bälte mot Dustin Poirier i april där han dock förlorade via enhälligt domslut.

Edgar (23-6) är tidigare lättviktsmästare i UFC där han erövrade sin titel år 2010 mot B.J. Penn.  Han har just nu 2-1 i facit efter segrar över Cub Swanson (enhälligt domslut), i den senaste matchen, och Yair Rodriguez (teknisk knockout), och en förlust mot Brian Ortega knockout.

Delade huvudmatchen

I den delade huvudmatchen kommer vi får se Cris Cyborg (20-2) möta den lovande Felicia Spencer (7-0). Cyborg var fram till sin senaste förlust en av UFC:s mest dominanta fighters och försvarade sitt bälte två gånger innan hon förlorade mot Amanda Nunes via knockout efter 51 sekunder. I sin karriär har hon besegrat fighters som Holly Holm och Lina Länsberg.

Spencer är obesegrad i sin karriär och vann sin senaste match, hennes UFC-debut, mot Megan Anderson på ett imponerande sätt via submission. Innan detta fightades hon i Invicta där hon blev mästarinna.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet:

HUVUDKORT (Startar kl. 04:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Fight Pass)

UNDERKORT (Startar kl. 00:15 och sänds på Fight Pass)

  • Flugvikt: Gillian Robertson vs. Sarah Frota
  • Weltervikt Erik Koch vs. Kyle Stewart
  • Tungvikt: Tanner Boser vs. Giacomo Lemos
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes Henry Cejudo skämtmöte

Michael Bisping: Amanda Nunes hade besegrat Henry Cejudo

Ralph Nordahl

Den tidigare mellanviktsmästaren Michael Bisping har sedan han lade handskarna på hyllan varit aktiv som expertkommentator och ständigt levererat avsnitt av sin podcast Believe You Me. Genom åren har han kommit med flera minnesvärda citat och i det senaste avsnittet berättade han att han tror att bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes hade besegrat bantamviktsmästaren Henry Cejudo i en fight mellan könen.

Bisping hade följande att säga enligt Bloodyelbow.com:

I like it. I mean I’m not for a woman fighting a man or beating a man up. I like what he’s saying, but I kinda wanna see Nunes. I think I’d put my money on Nunes in that fight. I honestly would. I think I would put my money on Amanda Nunes in that fight.

Henry Cejudo is 5 foot 4. Amanda Nunes is 5 foot 8. I’m not saying she’s thick, but she’s big. She’s bigger than Henry Cejudo. She has knockout power. I’ve seen Cyborg spar with men and dominate men. I have seen Cyborg in the gym rolling with men and beating men. And I have seen Amanda Nunes go out there and punch Cyborg in the face and knock her flat on her face.

Bispings kommentarer kommer efter det att dubbelmästaren Cejudo skämtsamt utmanat dubbelmästarinnan (har även fjäderviktstiteln) Nunes efter hennes nyliga intervju med TMZ Sports. Den olympiske guldmedaljören valde då att säga följande:

If Amanda Nunes wants to get it too? Valentina [Shevchenko]? I’m calling you guys out too. I take no prisoners.

Cejudo besegrade senast Marlon Moraes via teknisk knockout vid UFC 238 medan Nunes knockade Holly Holm vid UFC 239.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones intervju

Jon Jones misstänkt för överfall på en strippklubb – tog stryptag på en servitris

Jaser Davari

Den regerande mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, har återigen hamnat i problem. Denna gång ska det handla om överfall eller mildare graden av misshandel som ägt rum i april på en strippklubb.

Tog stryptag på servitris

Enligt den lokala nyhetskanalen i KRQE News 13, ska en servitris anmält Jones för misshandel/överfall efter att Jones och hans kompisar besökt strippklubben TD’s Eubank Showclub i hemstaden Albuquerque. Jones ska då enligt offret slagit till servitrisen på ett olämpligt sätt, dragit ner henne mot sitt knä och börjat kyssa henne. Jones ska sedan ha tagit stryptag på servitrisen och lyft upp henne. Offret ska ha bett Jones att sluta, men UFC-mästaren ska ha fortsatt att antasta servitrisen i fråga tills han lämnade klubben. Offret ska då polisanmält Jones och polisen rubricerade brottet för misshandel/överfall.

Arresteringsorder på Jones

Den 11:e juni hölls hölls borgensförhandlingarna rum Albuquerque Metropolitan Court, men utan att den åtalade, det vill säga Jones, infann sig i rätten. Åklagarmyndigheten skickade ett delgivningsbrev till Jones den 24:e juni, men brevet kom aldrig fram. En arresteringsorder skickades ut då för Jones på grund av detta.

Nekar till anklagelserna

Enligt en talesperson för UFC-stjärnan,  James Hallinan, berättar i ett pressmeddelande om incidenten att Jones inte hade vetskapen att han var polisanmäld. Vidare berättar Hallinan att Jones förnekar anklagelserna som gjorts mot honom.

Today, the media told Mr. Jones about a false accusation launched against him and that paperwork had been sent to an incorrect address. However, after receiving the documents from the press, Mr. Jones immediately went to pay the small fee, and he, and multiple witnesses, stand ready to factually refute the malicious lies being told about him to the public.

Inte första gången

Detta är inte den första gången den regerande mästaren hamnat i klammer med rättvisan. I april 2015 hamnade Jones i en bilolycka, så kallad ”hit and run” där han flydde från olycksplatsen. Han hade då krockat med en bil där chauffören var en gravid kvinna. Senare framkom det att han var berusad och påverkad när olyckan skedde. Detta resulterade bland annat i att Jones blev av med sitt bälte.

I juni 2012 krockade Jones sin nya Bentley med ett träd. Den gången åkte han fast för rattfylla och fick betala en mindre summa i böter.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Leon Edwards i buren

Leon Edwards kallar Jorge Masvidal för en amatör

Markus Thylin

UFC:s nya stjärnskott i weltervikt Leon Edwards gjorde riktigt bra ifrån sig i sin senaste match på UFC on ESPN 4. Matchen ägde rum i San Antonio mot den forne lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos och Edwards gick segrande ur mötet.

I en intervju efter matchen så förklarade Edwards att han inte var ett dugg imponerad över Jorge Masvidal och hans senaste vinst, då han hoppade in ett knä i ansiktet på Ben Askren. Det blev både Askrens första förlust på knockout och hans första professionella förlust i MMA. Detta via mmajunkie.

“Who has Masvidal beat?” He beat Ben Askren, Ben Askren has fought nobody. He got a close victory against Robbie (Lawler). Apart from that I couldn’t tell another person who’s he beat that’s a big name. He went to China or wherever it was and stacked a 9-0 record, came to the UFC, and then talked a lot of (expletive), and then he got to No. 5 above me, which is weird.”

Edwards har nu den näst längsta vinstsviten i divisionen, med åtta vunna matcher i rad. Mästaren Kamaru Usman sitter dock som herre på täppan med tio vinster i rad.

“I’m on an eight-fight win streak now and was No. 11, that’s crazy. That’s second most to world champion. That’s madness. That shows that it’s not about fights or technique, and it’s not about winning. It’s about talking trash on social media. That’s what gets you up there.”

“I believe Masvidal is an amateur”

Han fortsätter också med att kalla Ben Askren för en gammal och långsam amatör och att han själv är bättre än Masvidal i alla områden.

“I believe Masvidal is an amateur. He has beaten nobody that I can say that he is amazing. He did a flying knee against Ben; Ben is an amateur. He’s slow, he’s old, he is a grappler. He’s taken big confidence from it. It’s one of those things that, if they fought 10 out of 10 times, that would never happen again. I believe I am better than Masvidal anywhere in the fight, and I’ll get an opportunity to prove it.”

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy