Nyheter

Rapport från Fighter Centre Fight Night 1 i Göteborg

Av

Cornelia Strandberg

17/04/2024
Fight Night 1 Göteborg

Under den gångna helgen drog thaiboxningsorganisationen Fight Night igång från Göteborg. Ta del av resultat från eventet här nedan.

Åtta matcher under Fight Night 1 i Göteborg

Den 14e april besöker jag Fighter Centre’s nya satsning för ”Bubblare” inom Thaiboxning.  Det är vant för många att kliva ner för spiraltrappan, i en av stans äldsta kampsportsskolor, för att se amatörfighting. Men det är inte ett FMT Open som ska börja, utan Fight Night 1. Trots samma lokaler är stämningen mer dämpad. Det känns mer uppstyrt med publiken sittandes på bänkar, konferencier med mikrofon och en större avskildhet mellan tävlande och besökare. Men, som vanligt, är det nervösa fighters, planerande coacher, välkända domare och lite lokala kändisar. Jag kommer på mig själv med att känna mig väldigt trygg i sammanhanget. Jag hinner också tänka på hur mycket fighting de vita lysrören i taket sett, innan eventet drar igång – Right on time!

Kortet har tappat två matcher på grund av en havererad bil i södra Sverige. Det händer alltid mycket i fighting, både i och utanför ringen.

Match 1

En C-klass i 63,5 kilo, mellan Frontline Academy Oslo (röd) och Adrenaline Fighters Alingsås (blå).  En lång, smal Mohammad Al-Karbi möter en lika lång och smal Toste Danielsson. Röd bjuder på fina knän och ger blå näsblod tidigt. Det är en bra matchning, men röd är betydligt mer aggressiv. Han har också mer rena, enkla tekniker, än blå. Detta trots att båda fighters stapplar ovant i ringen. Blå är påtagligt avvaktande, men bjuder på några fina slagkombos. 3-0 till Frontline.

Match 2

En C-klass i 75 kg, mellan Masthuggets Kampsportsklubb (blå) och Bulldog training center IF (röd). En mer jämn match med mer stumma tekniker. Mycket lowkicks från båda fighters. Röd Stefan Lam fångar ben och fäller Blå Melker Olsson. Stefan kastar även ett par spinning elbows, men totalt färre antal tekniker än motståndaren. Melker har större volym de två första ronderna och gör fina knän i clinchen. Tredje ronden inleds med kvällens stelaste kram. Sedan valnar Röd som hinner ge Blå två räkningar innan klockan går. 3-0 till Bulldog.

Match 3

Vid Match 3 kom halva Borås in o satte sig, för att se en C-klass -86 kg. Deras fighter, Jesper Sääf (röd), mot Markus Rydberg (blå), från Nak Muay Varberg. Matchen har hög intensitet, trots den tunga klassen. Röd är mer precis i sin boxning och får in många hårda, raka slag. Blå backar redan i första ronden av pressen. Markus ökar visserligen i andra ronden, men får inte in höften i sina sparkar. Hans tekniker rotas inte, och stoppar därför inte Jesper. Jag tänker att Jesper gör riktiga god-morgon-Lowkicks och hoppas att Varberg lindar väl. 3-0 till Fightgym Borås.

Match 4

Ännu en C-klass, mellan Frontline Academy Oslo (röd) och Adrenaline Fighters Alingsås (blå). Denna gång i en catch -72 kg, med Benche Czeh och Lukas Wingård.  I första rond är det tydligt att Blå läser avståndet bättre, även om knäna inte sitter bra. Det är en lite frustrerad norrman som halkar 2 gånger på mattan och inte blockar midkicks. I andra ronden svarar Benche lite bättre med boxning. Men då stilar Lukas till sig och jobbar mer träffsäkert i clinchen. Han fortsätter mata enkelt: boxning-midkick. (Så härligt o se en fighter som ser vad som funkar o fortsätter göra det!) Vänstersidan på Norrmannen är betydligt röd och svullen. 3-0 till Alingsås.

Match 5

Ännu en -75 kg C-klass i Match 5. Halmstad Muay thai’s Alexander Rrheti (blå) vs Bulldog training center’s Wille Wahlfors (röd). Matchen inleds med en skrattretande fadäs, där domaren glömmer wai khru och ska få fram grabbarna till att hälsa. Detta rättas snabbt till.  Wille och Alexander håller båda kusligt låg guard. Den första ronden består mest av boxning. Hårda slag utdelas, men många missar vilket gör att leverantören vrider sig i utsatta lägen. Blå vill inte clincha och glider undan. I rond två hittar röd fram ordentligt med sin boxning och delar ur två räkningar. Blå blöder näsblod som piggar upp mattan. Domaren stoppar matchen då näsan är bruten. RSC med vinst till Halmstad.

Match 6

Går i -60 kg och är en Cklass.  Det är Märta Thåström i blå hörna för Göteborgs Muay thai. Hon möter, i röd ringhörna, Sahar Palani, från Frontline Academy Oslo.  Märta, som är betydligt längre, satsar ditekt på clinchen. Det blir en räkning på Palani redan i 1a ronden, med näsblod.
I rond två levererar Thåström mest raka slag och knän. Röd startar så smått med raka uppåtslag och lowkicks. I rondvilan frågar coach blå fighter:”Har du kul?” Det verkar så, även om röd hittar fram än lite bättre i tredje rond. Röd hittar in lite bättre i andra ronden. Och lite lite till i 3e. 3-0 till Göteborgs Muay thai.

Match 7

Adrenaline Fighters (blå) vs Kungsbacka fight team (röd). Sebastan Borg från Kungsbacka spänner musklerna och är på väg att lyfta Victor Karlsson ur ringen. Domaren stoppar. Röd fortsätter vara spänd och kantig och kommer för nära i sitt avstånd. Han vrider sig ofördelaktigt på ett stressat sätt då Blå attackerar. Andra ronden blir mer jämn då Blå släpper guard något. Röd trycker på lite mer, men hittar inte målet. I tredje ronden är 75 kilos grabbarna väldigt trötta. Matchen avslutas med kramclinch varvat med yvigt vevande från båda. Delat domslut, 2-1 till Adrenaline.

Match 8

Match 8, blir för Fighter centres enda fighter och går i 63,5 kg IFMA. När Luan Roque kliver upp i röd hörna så jublar hemmaklubben. Luan, och hans motståndare Joseph Ayman, från Frontline Academy Oslo (blå), har båda svårt att lyssna på ringdomarens instruktioner. Det blir mycket hängande clinch i första ronden, där Norge har övertaget.
I andra rond en satsar Röd på lite mer späckade tekniker. Blå jobbar med enklare, men sätter sina grejer. Blå letar efter clinch och plötsligt en snurrarmbåge från röd. Röd släpper guarden lågt då han slippar slag, och får dem flera gånger i ansiktet, då han inte lyckas undkomma.
I tredje ronden flyger röds tandskydd ut och clinchen blir mer aggressiv. Domaren får jobba för att behåla de tävlande i ringen. Också Röd börjar söka clinch, men blå är starkare i den. Röd flyger som en trasa. I sitt kroppsspråk verkar han inte vilja vara kvar, men överraskar med en highlick mot slutet. 3-0 till Frontline.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök