Nyheter

Renato Vidovic om att slåss för bältet på FCR 16

Av

Hugo Lindström

20/04/2023
Renato Vidovic

En av Göteborgs mest lovande fighters är FCR-aktuella Renato Vidovic. Vi intervjuade honom inför titelmatchen i Västerås.

Renato Vidovic möter Amir Malekpour

Den göteborska MMA-scenen har genomgått en stor utveckling de senaste åren. Med Fighter Centre och GBG-Mac på frontlinjen har staden lyckats producera fighters med förmåga att konkurrera med Allstars och de andra Stockholms-klubbarna.

En av de som varit del av den nya vågen svenska fighters är Renato Vidovic. Efter en vända i Zone Pro League är han nu klar för att gå titelmatch på FCR. Motståndet står Amir Malekpour för.

Inför matchen förväntar sig Vidovic tre saker från Malekpour.

Mina förväntningar på motståndaren är att han dyker upp, klarar vikten, och kan fightas med sin högsta kapacitet.

Under sina matcher i Göteborg har den gemensamma nämnaren varit det stora publikstöd han haft med sig. En stor supporteskara som vrålar, hejar och visar sitt stöd. Nu går han match på bortaplan, men enligt Vidovic råder det inga tvivel om att det blir bra tryck på plats.

Jag har stöd från väldigt många människor som både kommer vara på plats i Västerås samt titta via stream, så att vara utan publikstöd är jag knappast orolig för.

”Efter det är det de stora scenerna i världen som väntar”

Matchen mot Amir blir karriärens sjätte som proffs. Efter en förlust i debuten har han vunnit samtliga matcher och siktar nu på sin femte raka.

Närvaron i matcherna blir starkare för varje gång jag kliver in. Jag är skarpare i sinnet, och kommer snabbare in i zonen.

Om framtiden finns stora planer. Utan att specificera en organisation klargör han att det är den internationella scenen som är nästa steg.

Om ett år har jag försvarat titeln mot alla värdiga och relevanta motståndare i FCR.
Efter det är det de stora scenerna i världen som väntar.

Renato Vidovic möter Amir Malekpour på FCR 16 den tredje juni. På spel står flugviktstiteln.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök