Nyheter

Resultat från Ali Taleb mot Nawras Abzakh under PFL Mena

Av

Alexander Clausson

11/05/2024
Ali Taleb

Ali Taleb dominerar just nu i PFL och har tagit sig till semifinal. Malmöbördige Taleb gjorde sin debut i PFL MENA, som fokuserar på fighters från Mellanöstern och Nordafrika.

Ali Taleb besegrar Naweas Abzakh

Under fredagenskvällen klev Taleb in i buren för att delta i den första PFL MENA-galan någonsin. 26-åringen är dock inte ett nytt namn i PFL MMA. Under det föregående kalenderåret gick han tre matcher under PFL Europa.  Han mötte Nawras Abzakh från Jordanien i ett returmöte. Deras första match ägde rum år 2021. I den fajten vann Taleb genom knockout i den andra rundan.

Redan under fight week blev det hetsigt mellan de båda utövarna.

Taleb började med att bli nedtagen men reste sig upp igen. När de stod upp fortsatte Taleb att jaga Abzakh och träffade med fina slag, inklusive en imponerande uppercut. I den andra rundan blev Taleb återigen nedtagen men reste sig upp och fortsatte att dominera med aggressivt tryck och effektiva kombinationer mot sin motståndare. Trots att Taleb fortsatte att vara farlig på fötterna hamnade han ibland på marken i den tredje rundan. Trots det lyckades han landa slag från botten som var bättre än Abzakhs slag från toppen.

Taleb tog till sist hem segern enhälligt på poäng med domarsiffrorna 30-27, 30-27, 29-28. Taleb har därmed kvalificerat sig till turneringens semifinal. Malmö-fajtern står nu med ett totalt matchfacit som lyder 10-1-0.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av PFL MENA (@pflmena)

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök