Nyheter

Reza ”Mad Dog” Madadi skadad – matchen mot Marc Diakiese inställd

reza maddog-madadi

Den svenske lättviktaren Reza ”Mad Dog” Madadi har hoppat av nästa veckas tilltänkta möte med britten Marc Diakiese på grund av en allvarlig ögonskada. Madadis manager, Tomas Ghassemi, bekräftade skadan till Kimura.se under fredagsnatten.

Det ska röra sig om en skadad näthinna som kan ge permanenta skador om Madadi inte genomgår operation. Skadan upptäcktes samband med den rutinmässiga läkarkontrollen innan match berättar Ghassemi.

Läkarna upptäckte skadan när Reza skulle göra läkarkontrollerna inför matchen mot Diakiese. Reza ville verkligen gå matchen så därför dubbelkollade vi skadan med en annan läkare för att vara säker på att skadan var så allvarligt som den första läkaren hade sagt. Han fick samma resultat och svar av läkare nummer två, som även sa att Reza kunde bli permanent blind om han lät bli att operera ögat och utsatte den för yttre tryck.

Ghassemi berättar att Madadi kommer att bokas in för en operation inom kort, därefter väntar några veckors vila innan Madadi kan återvända till träning. Vid en lyckad operation ska det inte finnas någon risk för att Madadi ska riskera få allvarliga men.

Detta är den andra stora skadan Madadi råkar ut för innan en match. Madadi  var tänkt att möta ryssen Rustam Khabilov (19-3) på UFC Hamburg i början av september, men var tvungen att hoppa av efter att läkarna upptäckt att han hade en inflammation i hjärtmuskeln.

Allstars-fightern gjorde comeback i UFC började Madadi (14-4) efter 2,5 års frånvaro förra hösten. Han förlorade comebacken mot nordirländaren Norman Parke via domslut, men återhämtade sig snabbt och inkasserade sin första TKO vinst i UFC när han i majmånad besegrade brasilianske fightern Yan Cabral på UFC Rotterdam.

Föregående artikel

Josh Samman hittas medvetslös tillsammans med död man – På sjukhus i kritiskt tillstånd

Nästa artikel

Alexander Gustafsson skadad – Ryan Bader möter Lil Nog

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök