Nyheter

Ringdomare missar inkastad handduk – kaosscener utbryter

Någon som glömt UFC 229? Nä, trodde inte det heller. Nyligen såg det ut som att något liknande var på gång igen. Den gångna helgen hölls galan GMC 18 i tyska Hamburg, där huvudmatchen bestod av ett titelmöte i fjädervikt mellan Düsseldorfs Felix Schiffahrt (5-1 MMA) och hemmasonen Ömer Solmaz (8-1 MMA).

Drygt två minuter in i fjärde ronden, säkrade Solmaz top control och öste slag efter slag mot Schiffahrt, vars ringhörna tämligen snabbt hade sett nog och kastade in handduken. Tygstycket landade dock olyckligt på den liggande fighterns ben, helt ute ur domarens synvinkel. Domaren lät också matchen fortsätta.

Då tog sekonderna saken i egna händer och hoppade över stängslet, in i buren. En man från düsseldorfarens team knuffar domaren på Solmaz samtidigt som en man från Hamburg-laget rusar för att stoppa honom.

Fler och fler svartklädda människor bara väller in i buren och det ser ut som att ett gigantiskt slagsmål är på gång. Tack och lov beter sig personerna i buren avsevärt mer civiliserat än exempelvis Khabib Nurmagomedov, Conor McGregor, Zubaira Tukhugov och Dillon Danis. Inte mycket mer händer egentligen därefter än ett månghövdat firande av Ömer Solmaz seger över sin dessförinnan obesegrade motståndare.

Se själv i klippet ovan! Den matchavslutande situationen inträffar drygt 2,5 minut in i videoklippet.