Nyheter

Robert Helenius lämnade positivt dopingtest inför matchen mot Anthony Joshua

anthony joshua vs robert helenius

Tidigare i augusti ställdes Stockholmssonen Robert Helenius mot Anthony Joshua med kort notis. Nu har den förstnämnda testat positivt för doping.

Robert Helenius lämnade självmant ett prov

Föga förvånade tog Joshua hem segern i samband med matchen mot Finland Helenius. Joshua hittade segern via en brutal knock i matchens sjunde rond. Joshua skickade iväg en stenhård högerkrok och matchdomaren avbröt fighten utan att räkna.

Nu meddelar Matchroom Boxing att Helenius har blivit påkommen med dopning i kroppen efter efter fighten mot Joshua. Enligt arrangörerna, som anordnade mötet mellan finländaren och Joshua för några veckor sedan, har Helenius har avgett ett positivt dopingprov. Det är värt att notera att Helenius hade frivilligt gått med på att bli testad inför den omtalade matchen mot Joshua. Testet var inget krav från Joshua eller arrangörernas sida.

Nu avslöjas att Matchroom Boxing har mottagit rapporter om att Helenius test innehöll förbjudna substans ter. Detta enligt VADA (Voluntary Anti-Doping Association).

Enligt arrangörerna kommer detta ärende nu att förflyttas till ytterligare instanser för vidare behandling och utredning enligt uttalandet från promotorn.

Läsaren kan ta del av Matchroom Boxings uttalande i sin helhet i länken nedan.

39-åriga Helenius står nu med ett totalt professionellt matchfacit som lyder 32-5-0.

Föregående artikel

Allstars Fight Night delar ut 20 000 i bonus – han fick pengarna

Nästa artikel

VIDEO: Oleksandr Usyk hittar avslutet i tungviktsmatchen

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök