Robert Whittaker Israel Adesanya

Robert Whittaker: Ilskan och hatet mot Israel Adesanya orsakade förlusten

Ralph Nordahl

Tidigare UFC-mellanviktsmästaren Robert Whittaker (23-5) visar sällan känslor inför en match och väljer istället att vara så hövlig han kan och inte låta någon göra honom upprörd. Detta var dock inte fallet när han försvarade bältet mot Israel Adesanya (21-1) år 2019.

Robert Whittaker: Ilskan och hatet mot Israel Adesanya orsakade förlusten

Whittaker tillät sig vid upptakten till UFC 243 att bli indragen i trash-talket som Adesanya satte igång inför titelmatchen.

När han nu blickar tillbaka mot detta inser Whittaker hur han lät sitt förakt för Whittaker få överhanden vilket resulterade i en andra rondens knockoutförlust. Whittaker sade följande till The MMA Hour:

I had so much grudge towards him and gripe that I wore myself out. I had so much anger and hate, and I wore myself out.

It got tiring being angry at him, and for no real reason. It’s not like he came to my house and stole my TV.

Jag hade så mycket förakt för honom att jag tröttade ut mig själv. Jag kände så mycket ilska och hat att jag tröttade ut mig.

Det blev tröttsamt att vara arg på honom, utan anledning egentligen. Det är inte som att han kom in i mitt hus och stal min TV.

Föraktet som pyrde inom Whittaker visade sig i hans insats. Han gick på offensiv mot Adesanya på ett aggressivt sätt där han vårdslöst avlossade sina slag snarare än att använda sig av den mer genomtänkta approachen som han stått för i tidigare matcher.

Whittaker kollar sällan på sina matcher men denna var nästan som att befinna sig utanför sin egen kropp i jämförelse med alla andra motståndare han mött i UFC.

You can see how of out of the ordinary I fought. How reckless, if you would, how I fought. I guess that’s the biggest regret I would have in that fight. I wish I fought like myself. I’m not satisfied with that.

Man kan se hur ovanligt jag fightades. Hur vårdslöst som jag fightades. Jag antar att detta är det jag ångrar mest i den matchen. Jag önskar att jag fightats som mig själv. Jag känner mig inte nöjd över detta.

Tror sig rättat till de misstag han gjorde vid den första matchen

Efter förlusten tvingades Whittaker att rannsaka sig själv för att rätta till det som gick fel. Han vet att matchen mot Adesanya inte visade hans bästa sida.

After the first loss, I had a big chunk of soul-searching and trying to understand myself and my own headspace. That kind of set the foundation for everything else I can do. I get in my own head and try to dissect things to try and make things in my life easier, ever since that first loss.

I find that if you focus on these little obstacles or why you’re feeling like this, you literally can make it better, and it makes the whole process easier.

Efter den första förlusten tvingades jag verkligen rannsaka mig själv för att förstå mitt egna psyke. Det blir liksom grunden för allt jag gör. Jag sätter mig in i mitt eget psyke och dissekerar saker för att försöka göra saker i livet lättare, detta sedan min första förlust.

Jag har insett att om du fokuserar på dessa små hinder eller varför du känner så här så kan du bokstavligt göra saker bättre och det gör hela processen lättare.

Det är nu endast några veckor kvar till returmatchen mellan herrarna vid UFC 271 och Whittaker är nu självsäker på att han har rättat till de misstag som kostade honom dyrt vid den första matchen samtidigt som han förbättrat sina skills under sina senaste tre segrar.

+5
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett