Ohmbet Stipe

UFC 221: Robert Whittaker skadad – Luke Rockhold möter nu Yoel Romero

Luke rockhold vs. Yoel Romero

Enligt den amerikanska nyhetssidan ESPN så ska mellanviktsmästaren Robert Whittaker ha tvingats dra sig ut det planerade mötet med Luke Rockhold på UFC 221 nästa månad. Anledningen ska vara att Robert Whittaker har dragit på sig en såpass allvarlig skada att han inte tilläts gå match av UFCs läkare.

UFC har dock redan hittat en ersättare då Yoel Romero nu får möta Luke Rockhold om interimtiteln. Romero, som var planerad att gå match mot David Branch två veckor efter UFC 221, gick senast match på UFC 213 i somras då han förlorade mot Robert Whittaker om interimtiteln. Den tidigare titelutmanaren har ett fighterfacit på 12-2 och har vunnit 10 av dessa via TKO/KO och 2 via domslut.

Luke Rockhold gick senast match mot David Branch i september förra året och vann då via avslut i andra ronden, detta var även hans comeback sedan han förlorade titeln mot Michael Bisping i juni 2016. Luke Rockhold står med ett fighterfacit på 16-3 där vinsterna ser ut på följande sätt: 6 via TKO/KO, 8 via submission och 2 via domslut.

UFC 221 går av stapeln den 10:e februari på Perth Arena i Perth, Australien. Nedan kan ni ta del av det nya matchkortet:
Yoel Romero vs. Luke Rockhold
Mark Hunt vs. Curtis Blaydes
Tai Tuivasa vs. Cyril Asker
Jake Matthews vs. Li Jingliang
Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov
Damien Brown vs. Dong Hyun Kim
Rob Wilkinson vs. Israel Adesanya
Alexander Volkanovski vs. Jeremy Kennedy
Jussier Formiga vs. Ben Ngyuen
Ross Pearson vs. Mizuto Hirota
Teruto Ishihara vs. Jose Quinonez
Luke Jumeau vs. Daichi Abe

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Gunnar Gråskägg

  Fan vad synd det var en fight jag har sett fram emot. Men Rockhold mot Romero är ingen dålig ersättare.
  Rockhold tar det via submission.

  • citronskunk

   Om inte Rockhold droppar Romero först så ser jag submission som en omöjlighet. Går ju inte ta ner honom. Skulle Rockhold mot förmodan lyckas så studsar Romero upp direkt. Får nog sikta in sig på en stående batalj.

 • TheVobb

  Satan… Bra ersättare, håller nu tummarna extra hårt att detta main event blir av….

 • jari edvardson

  fin chans för kubanen,,,canal da grande radio popular….tjooooong

 • AndreiArlovski The Chin Of God

  I see you soon booyy!!! Godnatt Rockhold!

 • BigMcCarthy

  Riktigt synd! Men i såna här situationer tycker jag det är viktigt att lyfta fram personen som riskerar allt, dvs. Rockhold. Han har min fullaste respekt eftersom han har allt att förlora. Vinner han mot Romero… Ja, då blir hans belöning det han skulle ha fått från första början, dvs. en chans på bältet. Förlorar han… Ja, då riskerar han att hamna ett par steg bak i kön.

  Det är inte många som hade gått med på att ta sig an en annan motståndare när så här mycket står på spel. Än mindre mot en utmanare som Romero. Många hade valt den enklare vägen och väntat på att Whittaker skulle bli frisk igen, just för att inte riskera att förlora chansen på bältet.

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Nej, jag vettefan om Rockhold ska ha så värst mycket cred för detta. Det lär snarare handla om att han inte hade mycket till val här. Hade han tackat nej så hade UFC med största sannolikhet straffat honom genom att gå vidare och samtidigt skickat honom ett par steg bakåt i kön.

   • Gunnar Gråskägg

    Vad grundar du det antagandet på?

    Något du har läst?

    Något tidigare exempel på att ufc gjort just så som du påstår?

    Eller är det bara en gissning?

    • Ithinkyoureallfuckedinthehead

     Har inte läst något och det är mest en kvalificerad gissning från min sida. Med tanke på hur Rockhold har kritiserat sin arbetsgivare i diverse intervjuer på sistone och att han trots en enda match över ett och ett halvt år fick en ny titelmatch, så tror jag att hans goodwill hos UFC är så gott som förbrukad vid det här laget.

     I slutänden tror jag att det kommer att heta att Romero, snarare än Rockhold, räddade evenemanget när UFC stod utan huvudmatch. Skulle det vara så att Romero dessutom spöar Rockhold så lär det inte dröja förrän vi får höra hurvida denne vart påtvingad matchen eller inte. Han kommer inte att hålla tyst om något sådant. ;)

     • Gunnar Gråskägg

      Angående att Rockhold fick titelmatch mot Whittaker så var det ju för att de andra topprankade fighters kom från förlust mot just Whittaker. Både Jacare och Romero kommer fr förlust mot mästaren.

      Instämmer i att UFC nog inte är överförtjusta över att behöva ge Rockhold titelfight.

      UFC vill nog å ena sidan gärna att Romero spöar Rockhold för att han har kritiserat ufc mycket. Men då går titelchans till Romero och den matchen kan bli svår att sälja in pga att de möttes i somras.

      Ja, vi får se helt enkelt. Oavsett så är Rockhold vs Romero en bra fight.

     • Ithinkyoureallfuckedinthehead

      Ja, du har helt rätt i varför de valde just Rockhold. Tyvärr är toppen av divisionen jävligt luddig just nu vilket möjliggjorde det hela. Glömde nämna detta i min föregående post.

   • Picknickname

    Jag tror Du har helt rätt i Din bedömning. Luke har väl om inte jag har fel gjort sitt bästa för att undvika Romero?

   • Json

    OM han tackade nej ja. Men det gjorde han inte.
    Så.. han förlorat kanske snarare på detta

 • Eric

  Trodde nästan inte rockhold skulle gå med på byte av motståndare till Romero. Bra ersättare dock!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Det blev roligare. Nice!

  • vattenn

   nja, för mig är den ultimata fighten Whittaker vs Rockhold

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Nej jag tycker inte att Luke riktigt förtjänar den fighten och att han måste förbi någon in dem riktiga toppen först. So it played out well

 • Picknickname

  Oj vad synd!
  Oj vad oväntat att han accepterade Romero!
  Oj vad bra räddning!

 • Dolp1

  Kom igen nu grabbar! Det är bara att erkänna! Den här matchningen doftar eld! Må den här effekten påverka alla MMA fans till en maximal upplevelse medans din högra hand omedvetandes spräcker ölburken av all passion!

  • Ric _Ohet

   Håller med, denna doftar Eld och jag kommer se den. Jag har bara så svårt för någon som heter ”Peoples Champ” på twitter. Och jag har verkligen svårt för någon som fastnat i USADAs dopingkontroll utan att få skit för det.

   Men det är väl bara jag det ^^

Fler Nyheter: