Nyheter

Robert Whittaker tillbaka i träning efter bråckoperationen

Robert Whittaker i buren

UFCs regerande mästare i mellanvikt är redo att börja träna igen efter bråckoperationen. Robert Whittaker (20-4-0) har nu fått klartecken från sina läkare rapporterar ESPN.

Den 10 februari tidigare i år arrangerades PPV-galan UFC 234 i Melbourne, Australien. På  Rod Laver Arena hade 15 000 spända åskådare samlats. S0m huvudmatch till galan var den ursprungliga tanken att nyzeeländaren Whittaker skulle försvara sin titel mot den amerikanska utmanaren Kelvin Gastelum (15-3-0 1NC). Med endast några timmar kvar till startskottet för galan tvingades Whittaker dra sig ur och föras till sjukhus. Det visade sig att mästaren led av inre bråck och en kollapsad tarm.

Titus Day, Whittakers manager, berättade för ESPN att nyzeeländaren fortfarande är ur form och fysiskt svag men att han nyligen har återupptagit träningen. Hans förhoppning är att återvända till buren och försvara sitt bälte någon gång i augusti.

Gastelum vs. Adesanya

Om dessa förväntningar slår in kommer Whittaker med stor sannolikhet möta tidigare nämnda Gastelum eller stjärnskottet och landsmannen Israel ”The last stylebender” Adesanya (16-0-0). Dessa två herrar är nämligen bokade att möta varandra om interim bältet i mellanvikt så snart som 14 april, vid PPV-galen UFC 236.

Enligt källor till ESPN finns det två olika scenarier beroende på utgången i den ovanstående matchen. Om Gastelum tar hem segern kommer UFC arrangera en fight mellan honom och Whittaker i USA. Scenario nummer två innebär att Adesanya tar hem segern och UFC arrangerar en stor gala i Australien med de två landsmännen högst upp på kortet.

Whittaker tackar för allt stöd

Whittaker gick även själv ut på sociala medier i samband med att han återvände till hård träning och passade även på att tacka sitt team och fans för allt stöd under rehabiliteringstiden.

Very happy to be back into full training now!! Thanks to all my team and supporters for everything

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Very happy to be back into full training now!! Thanks to all my team and supporters for everything 🙏🏻 @musashinutrition #trustnooneelse

Ett inlägg delat av Robert Whittaker (@robwhittakermma)

Föregående artikel

Allt du behöver veta om Nick Diaz

Nästa artikel

Pauli Malignaggi örfilar Artem Lobov – storbråk nära att bryta ut

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök