Okategoriserad

Robert Whittaker: En tredje match mot Israel Adesanya är oundviklig

Robert Whittaker Israel Adesanya

Efter en andra förlust mot mästaren Israel Adesanya så håller Robert Whittaker hoppet uppe då han menar att ett tredje möte är oundvikligt.

Robert Whittaker vill ha tredje möte med Israel Adesanya

Under helgen som gick så ställdes den regerande mästaren Israel Adesanya (22-1) mot den tidigare mästaren Robert Whittaker (24-6) för en andra gång. Mötet slutade med Whittaker som förlorare även denna gång då ett domslut gick emot honom. Efter helgens UFC 271 så berättade dock Whittaker att han ser ett tredje möte mellan de två som oundvikligt.

Whittaker anser att han vann matchen

Under en presskonferens efter helgens UFC 271 så fick Whittaker en fråga om hur han såg på matchens resultat. Han besvarade den med att han ansåg att han gjort tillräckligt för att vinna matchen men att han nu tänker återvända till gymmet för att bli en bättre fighter.

I thought I did enough, I thought I did enough. Breaking it down, I think I lost the first round. I put myself together and I beat him to every punch. I got takedowns. I thought I did enough. But it is what it is. That’s how work goes in the office. I’m going to go back and evolve some more, get better, and fine tune the things that I’ve been working on, and come back a better man. Honestly, though, Izzy was my biggest obstacle, my biggest hurdle. He beat me in a good fashion the first time. I’ve been working and angling myself to evolve and to get better and I’ve done that. You can see it in this fight how far I’ve come. To the point that I think I beat him. So, I’m excited. I’m excited for the future. The ceiling is nowhere in sight. There is no ceiling for me.

Jag ansåg att jag gjorde tillräckligt, jag anser att jag gjorde tillräckligt. För att bryta ned det, jag tror att jag förlorade den första ronden. Jag samlade mig själv och var först till varje slag. Jag fick nedtagningar. Jag anser att jag gjorde tillräckligt men det är vad det är. Det är så jobbet är på kontoret. Jag ska gå tillbaka och utvecklas lite mer, bli bättre och finjustera sakerna som jag jobbat på och komma tillbaka som en bättre man. Ärligt talat dock, Izzy var mitt största hinder. Han slog mig på ett bra sätt den första gången. Jag har jobbat och vinklat mig själv mot att utvecklas och bli bättre och jag har gjort det. Man kan se på den här fighten hur långt jag har kommit, till den punkt att jag anser att jag slog honom. Så jag är förväntansfull, förväntansfull inför framtiden. Mitt tak är inte inom synhåll, det finns inget tak för mig.

Ser en trilogi som oundviklig

I och med att han ser sig själv besegra allt annat motstånd framöver så ser Whittaker en tredje match mot Adesanya som oundviklig.

A third fight between me and Izzy is inevitable because I’m going to stomp anyone that comes in front of me again. He knows that too, that’s why he said he’ll be seeing me in the future. I don’t see him losing the belt any time soon. He is good. He is good. I think I’m the person to beat him. And my mission stays the same, beat the next guy in front of me.

En tredje match mellan mig och Izzy är oundviklig eftersom jag kommer att krossa allt motstånd som kommer framför mig igen. Han vet också om det, det är därför han säger att han kommer att se mig igen i framtiden. Jag ser inte honom förlora titeln någon gång snart. Han är bra, han är bra. Jag tror att jag är personen att slå honom och mitt uppdrag kvarstår, att besegra nästa person framför mig.

Huruvida ett tredje möte mellan Adesanya och Whittaker blir av lär återstå att se och vem som står för motståndet för de två härnäst återstår även det att se.

Föregående artikel

Nate Diaz vill ha en ”sista” match mot Dustin Poirier

Nästa artikel

UFC-svensken Bea Malecki har problem med hjärnan – Framtiden oviss

Skriven av

Jonathan Damm

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök