Nyheter

Robin Roos inför nästa utmaning – ”Älskar att höra människor spekulera”

Av

Alexander Clausson

03/05/2023
Robin Roos benspark

Avslutningsmaskinen Robin Roos återvänder till buren innan månandens slut. Under ett samtal med Kimura delade svensken med sig av sina tankar inför matchen.

Robin Roos – ”Är garanterat bättre än sist ni såg mig”

Den ursprungliga tanken var att Roos skulle gå huvudmatchen i samband med Superior Challenge 26, nu till helgen. Galan sköts dock upp till november och proffsfighterns match mot Englands Kevin Fryer (8-3-0) kommer äga rum då istället. Roos kommer däremot tävla innan dess. Svensken kommer gå match den 28 maj, i samband med Fight Nation Championship (FNC) 11. Galan äger rum i Zagreb, Kroatien.

Roos har imponerat i samband med sina senaste matcher och tagit hem tre raka vinster och avslut under Superior Challenge flagg. I sin senaste match besegrade Robin Roos Cage Warriors veteranen Håkon Foss via slag i drabbningens första rond.

Jag tar med mig läxor från alla mina tidigare matcher, vinster som förluster. Jag är en bättre fighter idag än vad jag var igår och jag är garanterat bättre än sist ni såg mig i buren.

I samband med FNC 11 kommer hemmafightern Andi Vrtačić (4-1-0) stå för motståndet.

Min motståndare har en kickboxningsbakgrund, vilken jag ser som positivt, då det kan leda till en roligt och publikvänlig match! FNC verkar som en bra organisation, som håller hög standard. Galan går i Arena Zagreb som verkar jäkligt stor och om organisationen fyller den så kommer det vara en riktig upplevelse.

Arena Zagreb tar 18 600 åskådare.

”Det borde ge svar på frågan”

Svenska proffsfighters kontrakt på den nationella scenen har varit i ropet den sista tiden. Bland annat har kommentatorn C-M Andersson riktat kritik mot fighters som han hävdar har låst upp sig till Superior Challenge och därigenom endast kan gå matcher en till två gånger om året. Kimura frågade Roos hur han ställer sig till ovanstående spekulationer.

Hahahaha! Jag älskar att höra om hur folk spekulerar om mitt kontrakt och om jag är bunden eller inte. Jag kan säga så här att det är mitt management (Superior Management) som har fixat den här matchen till mig. så det borde ge svar på frågan.

Roos står med ett totalt matchfacit som lyder 5-3-0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök