Nyheter

Robin Roos efter segern – ”Skulle inte tacka nej till ett returmöte mot Adam Westlund”

Robin Roos

Superior Challenge 21 gick av stapeln i helgen och Kimura var på plats för att rapportera från galan. Simon Tingberg från Kimura gjorde inför och efter galan diverse intervjuer med deltagande fighters. Bland annat med Västeråsaren Robin ”Pretty Boy” Roos. Denne som bröt en förlustsvit på tre fighter och besegrade spanjoren Cristijan Corujo i ett welterviktsmöte genom TKO i den andra ronden.

En del av hur jag sätter upp mitt game

Roos hade minst sagt ett aktivt år 2019 med fem fighter som proffs. Welterviktaren inledde framgångsrikt med två raka segrar genom avslut mot Oskar Sivard och Jeanpier Basauri. Roos matchades sedan tufft under sommaren och förlorade mot engelsmannen George Hardwick och finnen Henri Lintula. Under Superior Challenge 20, december 2019 så mötte han Adam Westlund i ett eftertraktat svenskmöte. Fighten var ett krig som var mycket jämnt där Roos fick se sig besegrad genom delat domslut.

Under 2020 så har situationen runt covid-19 gjort att möjligheterna till match blivit färre. Så fighten på Superior Challenge 21 var Roos första för i år. Welterviktaren betonar dock att han inte kände sig det minsta ringrostig.

Kände mig inte ett dugg ringrostig. Jag har tränat hårt det här året och skulle säga att jag var extremt bekväm i buren. Samt lugn och metodisk fram till avslutet.

Robin har ofta uppmärksammats för sina framgångsrika low kicks vilket vi också fick se i buren denna gång. Proffsfightern Simon Sköld som skötte segerintervjuerna i buren kallade också Robin för low kick mannen. Men att Västeråsaren skulle byta smeknamn från Pretty Boy till low kick tycker han själv skulle vara lite för uppenbart.

Skulle vara ett lite för enkelt nickname skulle jag säga. Sedan anser jag att low kicksen är en del av hur jag sätter upp mitt game och inte hela gamet.

Avslappnad i buren

Robin såg väldigt avslappnad ut i buren och fightades smart och träffade sin motståndare metodiskt medan denne hade svårt att träffa annat än luft. Robin själv anser också att det var han som styrde fighten.

Jag skulle säga att jag styrde matchen från start tills att Kevin bröt matchen Jag valde när jag ville slå/sparka och satte de jag släppte och såg till att han missade och jag träffade.

 

Den enda press är den jag sätter på mig själv

Västeråsaren berättar vidare att vinsten var viktigare i sig än att bryta en förlustsvit.

Känslan är som alltid vid vinst, extremt skön.

De tidigare förlusterna ser han som lärdomar och att det inte var pressat utifrån att vinna igen. Den press han kände var den han sätter på sig själv.

Jag har lärt mig något värdefullt från varje match. Särskilt dom som jag förlorat. Allt som hänt tidigare är bara lärdomar fram till nuet. Den enda press är den jag sätter på mig själv. Den här fighten lyckades jag göra precis som jag ville utan att ta någon som helst skada.

Skulle inte tacka nej till ett returmöte mot Adam

Vem Pretty Boy ställs mot härnäst vet han inte men han vet på ett ungefär när han kan tänkas tävla igen.

Jag har ett ungefärligt datum som jag kommer lägga upp ett träningsupplägg för. Sen får vi se vem jag står i buren mot då.

Robins tidigare motståndare Adam Westlund gick huvudmatch på galan där han mötte västeråsarens lagkamrat Tobias Harila. Likt matchen mot Roos så var denna fight mycket jämn men denna gång fick Adam se sig besegrad genom delat domslut. Robin själv berättar att huvudmatchen var riktigt bra av båda fighters. Även om han inte planerar för nästa motståndare så skulle han inte tacka nej till möjligheten till revansch mot Westlund.

Jag tycker att Adam och Tobbe gjorde en sjukt underhållande match och verkligen visade hjärta. Jag har som sagt inga planer på nästa motståndare men jag skulle inte tacka nej om jag fick erbjudandet om ett returmöte mot Adam. Men vi får helt enkelt se vad det blir för motståndare härnäst.

Föregående artikel

Fight Club Rush börjar sändas UFC Fight Pass

Nästa artikel

Inför UFC Vegas 16: Se Jack Hermansson vs. Gerald Meerschaert

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök