20 June, 2024
Nyheter

Exklusivt: Rohullah Yousofi efter titelvinst på Fight Club Rush 20

Av

Simon Tingberg

06/06/2024
Rohullah Yousofi bälteshållare

Under helgens gala FCR 20 i Västerås så kröntes en ny flugviktsmästare. I den delade huvudmatchen så kunde Rohullah Yousofi knocka Jonny Touma i den tredje ronden.

Rohullah Yousofi intervjuades utav Kimura

Allstars talangen Rohullah Yousofi knockade Joony Touma i den tredje ronden och är nu FCR:s nye flugviktsmästare. Den nykrönte mästaren kunde efteråt intervjuas utav Kimuras Simon Tingberg. Mästaren hade svårt att sätta ord på sina känslor.

Det känns, ja jag vet inte riktigt hur jag ska säga det mannen…. Fantastiskt det känns fantastiskt ! Absolut fantastiskt !

Yousofi tränar på Allstars i Stockholm på samma gym som UFC-stjärnor som Alexander Gustafsson och Khamzat Chimaev. 

Tog revansch

Titelmatchen mot Touma var även ett returmöte mellan dom båda flugviktarna. Under FCR 18 under november 2023 så skulle Touma försvara sitt bälte mot Renato Vidovic. Men då Vidovic skadade sig så ersatte Rohullah med två veckors varsel. Dåvarande mästaren tog då hem ett enhälligt domslut. Den nykrönte mästaren berättade att han hela tiden var övertygad att han skulle vinna om han fick rätt förutsättningar att förbereda sig.

Exakt så var det. Förra gången så skadade sig Renato och det var två veckor kvar. Zlatko frågade alla och jag tackade ja. Short notice och ingen ville möta honom utan sex månaders camp. Jag tog den på två veckor och gav honom en bra match. Det räckte inte den gången men jag visade att jag var number one contender. Han är bra. Jag har jätte mycket respekt för honom. Men jag visste att om jag får förbereda mig på riktigt så kommer jag att bli champ. Jag svor på min mamma och jag svor på min pappa att jag skulle bli champ. Jag skrev till honom på sociala medier att jag gav honom tre bra ronder på bara två veckors notis. Jag skrev att jag nu ville ha matchen igen och visa honom att jag på ett fullt training camp kommer att vinna och bli ny mästare. Och nu är jag champ.

Rohullah Yousofi berättade under sin segerintervju i buren att han lovat sin avlidne far att han skulle bli mästare.

Vände ett underläge

Trots att Yousofi lyckades slå ned Touma i den första ronden så var det mycket som tydde på att motståndaren vunnit dom två första ronderna. Med sin starka brottning så lyckades han hålla Yousofi nere på backen i stora delar av dom två första ronderna. Men den nye mästaren berättade att han ofta behöver tid på att växa sig in i matchen.

Kolla man kan säga att varje gång jag kliver i i buren så börjar jag med att analysera min motståndare. Hur bra är han ? I den första ronden så läser jag honom men jag kan också träffa bra. I den första ronden så sänkte jag honom och jag visste att det skulle komma en knock. I den andra ronden så gjorde jag honom jätte trött. Han tog ned mig och jagade submission. Jag kände att han blev trött.

Jonny Touma tränar på Kraft Kampsport och coachas utav svenske UFC veteranen Nico Musoke.

Vill nu ha bonus

FCR kunde inför galan gå ut med att dom skulle dela ut bonusar för galans bästa avslut och galans bästa match. Flugviktsmästaren menar på att han gjort tillräckligt för att förtjäna en bonus för bästa avslut.

Alltså såklart ! Kolla det var champions. Det var titlefight. Och jag knockade champen.

Senast det var bonusar på FCR var på FCR 10 under november 2021.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök