Ronda Rousey samlar in pengar till Frida Wallberg

Jaser Davari

UFC:s kvinnliga bantamviktsmästare Ronda Rousey (7-0) har haft en raketkarriär sedan hon tog sin in i MMA. På bara några år har hon etablerat sig som en av kampsportens största stjärnor i den annars så mansdominerade sporten. Den 26-årige OS-medaljören i judo är bland annat känd för sin tuffa attityd och sina ’armbars’. Men amerikanskan har även en mjuk sida.

Enligt Aftonbladet har Rousey nämligen startat upp en insamling till svenske boxningsstjärnan Frida Wallberg, som för en kort tid sedan drabbades av hjärnblödning efter KO-förlusten i titelmatchen mot Diana Prazak på Golden Ring i Stockholm. Rousey kommer att hålla en auktion på Ebay den 22 augusti där intäkterna går till Wallbergs rehabilitering.
– Vi vill samla ihop pengar till Frida och hennes behandling. Vi kommer att auktionera ut signerade tröjor och andra grejer, säger Rousey till Aftonbladet.

Rousey säger vidare till Aftonbladet att anledningen till handlingen är att kvinnorna inom sporten behöver hålla ihop och stötta varandra. Men hon betonar också att hon inte är så elak som vissa tror.
– Jag är inte lika elak som folk tror. Som kvinnliga fighters måste vi hålla ihop och finnas där för varandra. Speciellt i en sådan här situation är det viktigt att visa sitt stöd, säger Rousey och skickar med en hälsning till Frida:

– Krya på dig och vet om att alla inom kampsports- och boxningsvärlden tänker på dig.

”Varför ska de göra så för mig”
Wallbergs pojkvän Robert Stridsberg berättar för Aftonbladet att Frida inte förstår varför Rousey vill hjälpa just henne.
– Hon säger ”varför ska de göra så för mig?”. Hon har lite svårt att vara den svaga i det här fallet, det brukar ju vara hon som hjälper andra.

– Men hon är väldigt tacksam, hon förstår inte riktigt att de gör det för hennes skull. Hon har ju inte haft någon kontakt med de här stjärnorna men när det väl händer något så finns de där. Det är jävligt fint, menar Stridsberg.

Oavsett hur mycket pengar UFC-stjärnan lyckas samla in till Wallbergs rehabilitering är detta minst sagt en solidariskt gest som lär hyllas av många.

[contentblock id=8 img=html.png]

[contentblock id=10 img=html.png]

 

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett