UFC

Rose Namajunas gick sin första flugviktsmatch under kvällens UFC-gala i Paris

Av

Alexander Clausson

02/09/2023
Rose Namajunas i buren

Under lördagskvällen ställdes Rose Namajunas mot Manon Fiorot i samband med UFC Paris. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Rose Namajunas ställdes mot Manon Fiorot under UFC Paris

Den tidigare stråviktsmästarinnan Namajunas klev upp en viktklass för att genomföra sin flugviktsdebut. Motståndarinnan Fiorot klev in i buren med fem raka vinster i UFC.

Rond 1

Fiorot hittade distansen tidigt och prickade Namajunas fint med hjälp av sin stående striking. Namajunas fick också in ett par träffar, men hade inte alls samma tyngd bakom slagen som Fiorot. Namajunas gick för en nedtagning, som försvarades av Fiorot med enkelhet.

Rond 2

Fiorot använde sig av sitt styrkeövertag i den andra rondens inledning och Namajunas vingöade till. Fransyskan tryckte upp amerikanskan mot burens vägg. Utövarna separerade och förflyttade sig till burens mitt. Namajunas skickade iväg ett par snurrsparkar som inte var i närheten av att träffa sitt mål. Den tidigare stråviktsmästarinnan fick Fiorot att tappa balansen och amerikanskan stängde distansen direkt. Namajunas kopplade grepp om Fiorot. Den sistnämnda var dock för stark och kunde ta sig loss med lätthet. De båda utövarna skallade varandra och matchdomaren pausade fighten temporärt. Fiorot blödde ORDENTLIGT från huvudet, men kunde fortsätta fightas. Fransyskan såg jätteblek ut och blodet forsade ut ur hennes huvud. Någon läkare kom dock inte in i buren för att titta på skadan.

Rond 3

Fokus på stående striking i den tredje ronden. Namajunas träffade bra och Fiorot hittade inte längre en bra distans till sin motståndarinna.  När den sistnämnda väl träffade märktes hennes styrka av direkt. Namajunas avslutade ronden starkt och träffade med en kombination.

Resultat

Manon Fiorot besegrade Rose Namajunas via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28).

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök